Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja
Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: -4
U svakom slučaju treba biti normalan i trezven u primjeni Feng Shui-ja. Treba osjetiti povoljan trenutak za polagane promjene koje ćemo napraviti u našem okruženju i poimanju skladnog prostora oko sebe i u sebi. Mi sami bi trebali osjetiti što je najbolje za nas, pravila postoje da se ne bi slijepo poštovala. Živimo u društvu koje je previše "instant", promjene trebaju ići brzinom koja nam odgovara i pričinjava zadovoljstvo.
Mislim da prvo trebamo poraditi na sebi i svojem unutrašnjem skladu pa tek onda krenuti na promjene vani.
(feng shui fanatično primjena)
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Posljednja izmena: 20.04.10 11:13 od Miki.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Stazama don Kihita

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 8
Bravo Miki.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 10
Sve rečeno na mjestu. Ali mi ljudi smo takvi, uvijek nam je lakše micati stvari po kući, farbati, dodavati figure, pa čak i prazniti ladice nego raditi na osobnom razvoju, da ne kažem, mijenjajući svoje navike, većinom loše(zato nam je i loše zar ne?).
Upravo zato sam nekako i zavoljela FS jer sagledavajući polako svoje okruženje neminovno moraš početi gledati i u sebe, a onda tamo svašta nađeš šala mala.
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: -4
Slažem se da radom i slaganjem stvari po nekom pravilu učimo i o sebi. Što više ono što radimo oko sebe je zapravo ogledalo nas samih. Poimanje kako nešto napraviti je naše unikatno poimanje neke stvari a učenje bilo kojeg "reda" utječe sigurno i na našu osobnost i izgrađuje unutrašnji sklad, haa koje filozofiranje ide mi uz avatar.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Posljednja izmena: 08.04.10 22:05 od Miki.
Stazama don Kihita

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 10
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 25
Evo da i ja malo filozofiram , obožavam to .

Većinom unutarnji "nered" čini da taj nered prenesemo i na svoje okruženje i svoj dom, a nered u domu pak utiče na to da se u našim životima stvara još više okolnosti koje vode do sve većeg "nereda", ne samo na materijalnoj, već i emocionalnoj i duhovnoj razini, čak i intelektualnoj. Sve je to povezano uzročno-posljedičnim vezama. Isto tako i obratno, boravak u kaotičnom prostoru vodi ka unutarnjem nemiru, koji uzrokuje naše neprimjereno djelovanje i na koncu neku frku koja nas još više vodi u disbalans.

Zato je prvo pravilo feng shuia napraviti red, oprati i očistiti dom, a sve ostalo se polako slaže samo, kada se jednom uspostavi barem osnovna organizacija. I naravno počne primjenjivati sve ono o čemu ovdje pričamo.

Uhh, baš volim filozofirati .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 0
ajd i ja ću se nadovezati
u vezi s timm pospremanjem, znamo svi koliko to zna biti iscrpljujuće, ali i kada napokon sredimo cijeli stan, ostaje ono "održavanje". znači feng je jednostavno stil života, a budući da živimo u ubrzanom svijetu, često se događa da pranje suda, brisanje prašine ili jednostavno odlaganje veša u korpu ostavimo za "kasnije".
volim spremati, ali budući da mnogo radim, iz potrebe ali i iz zadovoljstva, svako sređivanje stana tojest ta sređenost kratko traje. i tako sve ostane za subotu i nedjelju, kada bih se zapravo trebala odmarati.
čarobni recept sam zapravo dobila od jedne bankarke
žena je zaista rasteretila sebe tako da je svaki posao pripisala jednom danu u tjednu, tako da kada dođe vikend, ona ga troši na sebe.
vidite, koliko god se trudili srediti oko sebe, uvijek zaboravimo na ono najvažnije - SEBE, a feng funkcionira na objema razinama, vanjskoj i unutarnjoj. zato cure, ponedjeljkom usisavajte i perite rublje, jer se ima najviše energije, utorkom brišite prašinu, srijedom rublje peglanje, četvrtkom opet pranje, petkom njegujte sebe ...
naravno nisam zaboravila svakodnevno kuhanje, ali i to da svaka od nas sebi može napraviti i raspored i ritam jer tada najbolje funkcioniramo
mete_orka (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 87
graphgraph

Odg: Fanatično primjenjivanje Feng Shui-ja prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 25
Eto kako sve može biti jednostavno ! U biti je veći stres odlagati neki posao i gledati ga kako se nakuplja, nego ga odmah na brzinu odraditi. Tako smo ja i rublje nekako na ratnoj nozi u zadnje vrijeme. Taman si na vrijeme napisala ovaj post, pošto je danas srijeda odmah se bacam na posao .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica