|
Feng Shui primjena samo za novac prije 2 godina, 1 mjesec
|
|
|
Malo bi opet filozofirao i okrenuo se novopostavljenim standardima savremenog svijeta.
Mislim da su postavke osnovnih vrijednosti, odnosno to je opće poznato, krive.
Posao...
Sve kreće od posla, imamo nemamo posao, posao je taj koji nas pokreće i drži na životu, krivoo.
Porodica i obiteljski krug bi trebala biti početna stavka u životu a onda sve drugo.
Sklad u porodici, bila ona bračna ili roditeljska, treba biti prva vrijednost za koju trebamo i na kojoj treba raditi.
Razumjevanje, povjerenje, suosjećajnost, motivacija, odgovornost, odgoj, pažnja, znanje --Ljubav-- sve su to elementi koji bi trebali biti na prvom mjestu.
Novac i posao je ono što treba služiti tom skladu a ne obratno.
Mislim da lovom možeš kupiti samo isprazne snove.
(feng shui primjena novac)
|
|
|
|
Posljednja izmena: 20.04.10 11:18 od Miki.
Stazama don Kihita
|
|
|
Odg: Feng Shui primjena samo za novac prije 2 godina, 1 mjesec
|
|
Da upotrijebim jednu od svojih omiljenih uzrečica, u ovom slučaju je prikladna: Apsolutno! Potpuno se slažem. Zvuči u prvi mah pomalo utopijski, ali je to zapravo suština svega. To ne znači da sada svi trebamo početi zuriti u sunce, kako bi si mogli priuštiti luksuz da nam novac više ne treba za hranu i da ne idemo raditi, već samo da nam taj X-box ili što već, možda i nije tako potreban kao poriluk i cvjetača na akciji za 3kn, pa da onda pokupimo klince i prošetamo do parka ili negdje u prirodu umjesto da po tko zna koji put radimo prekovremeno kako bi si mogli priuštiti nešto što je toliko puta manje važno od kvalitetnog vremena provedenog u obiteljskom krugu.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
E dragi moji ovdje se ne mogu sloziti u potpunosti sa vama. Jasno da su obiteljske veze vrijedne, ali ne jedine i ultimativne.
Bavljenjem FS podrazumjeva sklad i ravnotezu u svim aspektima zivota i ako pocnemo stvarati pozitivnu energiju u i oko doma moci cemo uzivati u svemu.
Tu su afirmacije i vizualizacije.
Zivjet cu od ljubavi i zraka i kupovati na akciji sami sebi govorimo nemam dovoljno novaca za nesto svjezije i hranjivije. Sami sebe dovodimo u situaciju nisam dovoljno dobar ili ne zasluzujem puno vise.
Bez novca ne mozemo se obuci niti jesti, a kamoli nesto drugo si priustiti. Novac nam omogucuje da platimo struju i druge racune da nas ne izbace na ulicu, da imamo kompjuter ili lap top i da se povezujemo s drugima...
Ne treba podcjenjivati tudje snove ili osudjivati zasto netko nije skroman duhovno i materijalno, i zeli svojim voljenima pruziti sto bolji i kvalitetniji zivot uz bezuvjetnu ljubav uz razumijevanje, povjerenje, odgoj, paznju, odgovornost..
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
|
|
|
(Feng Shui primjena samo za novac)
Slažem se s tobom dakiva. Treba biti umjeren u svemu, ali mislim da si me pogrešno shvatila. Pokušao sam diskutirati o poznatoj izreci Njemci žive da bi radili a mi radimo da bi živjeli. Mislim da se pretvaramo u poslušnike firme, grada, države. E sad grad i država bi trebali biti u službi građana dok firme trebaju poštovati ljudsko biće koje radi za njih i ne odnositi se prema njemu kao vlasništvu.
A ujedno te svi potiču na to da budeš "ćuti i radi", "pa šta će ti bit ako odradiš par sati prekovremeno", "pa radi vidiš da niko neprima naknadu za prekovremene", "bitan ti je posao, nema veze što nema plaće", "šta ima veze što se dere, svi Gazde se 'deru' na svoje radnike".
Radiš i uglavnom si u nekom strahu "od otkaza kao prvo" i bla bla druge situacije a život, djeca , supruga, prolazi pored tebe a ti nemaš snage ni za osmjeh.
Na to sam mislio, klik koji bi trebalo ili ne napraviti u glavi, da bi nam svima ili ne bilo bolje.
Sam naslov teme sam stavio takav zato što mislim da sređivati sektor novca samo, nikako nije dobro.
|
|
|
|
Posljednja izmena: 20.04.10 14:02 od Miki.
Stazama don Kihita
|
|
|
|
|
U pravu si Dakiva u svakom slučaju. Pa upravo to sam i rekla (ili bar htjela reći  ), mada sam vjerojatno previše karikirala da bih istakla smisao.
Harmonija i balans su bitni, oni su sama suština feng shuia. Zato primjenjivanje istog samo na jedno područje, koje god ono bilo, a u temi se radilo o novcu, nema svrhe, bitno je uskladiti odnos snaga svih polja.
Kako rekoh ne treba zuriti u sunce, niti kako si ti rekla živjeti od ljubavi i zraka, već naći neko rješenje koje omogućava i neometan tijek egzistencije i ispunjavanje osnovnih životnih potreba, a da pritom ne zanemarimo ostale važne aspekte života. Naravno da je ponekad potrebno moći si priuštiti i nešto više od osnovnih potreba, ali to ne treba biti najvažnija stvar u životu.
Samo sam to htjela istaknuti  .
|
|
|
|
|
|
|
Odg: Feng Shui primjena samo za novac prije 2 godina
|
|
Svi lepo pisete i svi ste u pravu!
Ali je jako tesko naprviti sklad i umerenost u zivotu kada nam situacija i razni okovi danasnjeg vremena padaju na vrat.Mislim na sve ono sto MORAMO da platimo,kupimo..itd
Da li znate koliko ljudi na ovome svetu nema tu snagu da se bori sa nedacama ovog zivota i zato misle da ce novcem resiti sve?
Pa, i sama sam bila jedna od njih dok nisam upoznala coveka koji je na sve moje price rekao POLAKO nerviranjem nista ne dobijas!
Interesantno,ali je tom mirnocom i pozitivnom energijom uticao i na mene!
Tada sam se nekako i zainteresovala za FS, sto mi je i pomoglo da drugaceje sagledavam stvari i trazim malo dublji znacaj u svima nama!
Novac nam treba svakako ali i svi nasi snovi da bi bili zivi!
Setite se kako su zivele nase bake!Mirno, polako, vredno, bez automobila, bez sminke, bez lepih haljina i visokih potpetica itd
A imali su SKLAD u zivotu i ziveli su duze i zdravije od nas!
Nadam se da nisam previse zapetljala ono sto je PISAC HTEO DA KAZE! 
|
|
|
|
natasa
|
|
|
|
|
ja sam došla do pravog fengovskog zaključka... ako držim pare i u grču zarađujem od straha da neću imati dovoljno - obično ni nemam
opustila sam se i omogućila free flow novca, trošim na šta treba a i razveselim sebe ponekad, i stalno imam na umu da će novca još doći... naravno energiziram i istok i jugoistok polako.
|
|
mete_orka
(Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 87
|
|
|
|
|
|
|
Da i ja nešto kažem na ovu temu  Novac... pa naravno da nam treba,a kad nam treba moramo nekako doći do njega, pa uglavnom ili radom ili neradom kako tko.Ali mislim da je najveći problem u tome što ljudi stavljaju novac ispred svega ostalog i uglavnom ga veličaju više no što on to zaslužuje. Pa onda radimo godinama posao koji ne volimo, trpimo ljude koje nevolimo i većinu svog slobodnog vremena provodimo radeći ne bi li došli do sve većeg novca, a kad dođemo do njega ponovo problemi, ulažemo gradimo kupujemo poslujemo i nikad kraja tim kombinacijama. A gdje smo tu mi u cijeloj priči, naša mala zadovoljstva, naši snovi koje smo imali prije da ne spominjem izgubljeno vrijeme koje nemožeš vratiti da bi učinio i radio ono što si nekad želio. Zato sam ja čvrstog mišljenja da na prvom mjestu moram biti ja i moja obitelj, zdravi sretni, pa onda naše želje(snovi) i ciljevi pa tek onda novac kojim možemo poboljšati život koji nam je dan na korištenje.
|
|
Piksi
(Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
|
|
|
|
|