Vjerojatno sada već svi znaju da su mandarinske patke simbol vječne ljubavi, ali jeste li znali da je par divljih gusaka u letu simbol sretnog braka?
U biti, mandarinske patke se preporučaju samcima koji žele ozbiljnu vezu ili ljudima u vezi koji žele brak, dok su za ljude koji su već u braku povoljnije divlje guske.
Iako sam već dugo znala za tu informaciju, nisam pretjerano razmišljala o njoj do prošlog tjedna, kada sam slučajno naletjela na Oprah Show u kojem je bilo riječi o uzgoju životinja u prehrambenoj industriji i njihovim životnim uvjetima.
Uglavnom, jedan gospodin, kojem nisam upamtila ime, a koji se bavi novinarstvom, napisao je članak o guskama, koji je komentirao u emisiji. Između ostalog rekao je kako je odrastao u obitelji koja je uzgajala guske radi mesa. Već kao mali i on je dobio svoju ulogu u tom procesu, pa je lovio guske kada ih je trebalo klati

. Pri tom mu se urezalo u sjećanje i progoni ga još i danas, koliko "ljudskosti" su te guske posjedovale. Kada bi ulovio ženku i ponio je na klanje, gusan, njezin par, bi se izdvojio iz jata i krenuo joj u pomoć

, na svoj gusanski način. Gospodin novinar se kune da toliko ljudskosti do sada nije sreo niti u jednom čovjeku!
Priča je fascinantna i potresna i željela sam je podijeliti s vama.