Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Guske za sretan brak
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12345
TEMA: Guske za sretan brak
Guske za sretan brak prije 3 godina, 2 mjeseci Karma: 25
Vjerojatno sada već svi znaju da su mandarinske patke simbol vječne ljubavi, ali jeste li znali da je par divljih gusaka u letu simbol sretnog braka?

U biti, mandarinske patke se preporučaju samcima koji žele ozbiljnu vezu ili ljudima u vezi koji žele brak, dok su za ljude koji su već u braku povoljnije divlje guske.

Iako sam već dugo znala za tu informaciju, nisam pretjerano razmišljala o njoj do prošlog tjedna, kada sam slučajno naletjela na Oprah Show u kojem je bilo riječi o uzgoju životinja u prehrambenoj industriji i njihovim životnim uvjetima.

Uglavnom, jedan gospodin, kojem nisam upamtila ime, a koji se bavi novinarstvom, napisao je članak o guskama, koji je komentirao u emisiji. Između ostalog rekao je kako je odrastao u obitelji koja je uzgajala guske radi mesa. Već kao mali i on je dobio svoju ulogu u tom procesu, pa je lovio guske kada ih je trebalo klati . Pri tom mu se urezalo u sjećanje i progoni ga još i danas, koliko "ljudskosti" su te guske posjedovale. Kada bi ulovio ženku i ponio je na klanje, gusan, njezin par, bi se izdvojio iz jata i krenuo joj u pomoć , na svoj gusanski način. Gospodin novinar se kune da toliko ljudskosti do sada nije sreo niti u jednom čovjeku!

Priča je fascinantna i potresna i željela sam je podijeliti s vama.

Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Guske za sretan brak prije 3 godina, 2 mjeseci Karma: 8
Da zaista ima cudesnih prica iz zivotinjskog svijeta pa se covjek pita tko od koga moze nesto nauciti. Ja sam gledala nedavno na National geografic emisiju o pingvinima, za pingvine je isto poznato da su kao par zauvijek zajedno. Kada izlegne jaje zenka ga prva cuva dok muzjak odlazi na nekoliko mjeseci po hranu, kada se vraca tocno doziva svoju zenku koja mu se javlja. Zatim zenka predaje jaje muzjaku (tu primo predaju trebas vidjeti, nevjerojatno, jaje ne smije ispasti sa njezinih nozica jer ce se smrznuti i ne moze ga vratiti) i odlazi ona ponovo na nekoliko mjeseci i ako svi uspjesno prezive tu snjeznu turneju isto se ponavlja slijedece zime.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odgovor:Guske za sretan brak prije 3 godina, 2 mjeseci Karma: 25
Da, i ja sam gledala emisiju o pingvinima. Nevjerojatno !

Lillian Too piše kako za pojačanje ili popravljanje ljubavnih odnosa možemo koristiti bilo koju vrstu ptica, važno je samo osigurati se da je to monogamna vrsta u prirodi.

Evo i slike Feng Shui gusaka.

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Guske za sretan brak prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 0
Sandra moze li ponovo ona slika mandarinskih pataka nemogu naci gdje su ono bile da si isprintam!
szbukvic (Korisnik)
Gold Boarder
Poruka: 311
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb Birthday: 07/21

Odgovor:Guske za sretan brak prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 25
Može. Vidi temu Mandarinske patke.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Guske za sretan brak prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 0
Nemojte zamjeriti... ovo me je ganulo, ali onda asociralo na nešto sasvim drugo... Igrom slučaja, posljednjih dana sam opet razgovarala o vegetarijanstvu, što me je nekako mimoilazilo posljednjih godina. Tj. nitko mi do prekjučer i jučer godinama nije spominjao primjer neke osobe koja je "morala" prestati biti vegetarijanac, a sad se to dogodilo u dva dana ponovo.
A pročitavši ovo, ja opet mogu samo pomisliti da sam sretna što već više od desetljeća nijedna guska nije odvedena od svojeg gusana kako bih je ja jela...
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Pol: Žensko Maybe Baby

Odgovor:Guske za sretan brak prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 0
Još jednom, ne zamjerite što sam ovo napisala. Ovakva iskustva sa životinjama i njihovim obiteljskim odnosima su i dovele do toga da sam prije 15-tak godina odlučila više ih ne jesti... redovno me dovedu na rub suza.
Ne bih htjela ikoga ovime što sam napisala povrijediti, jednostavno, to je bilo nešto što sam pomislila...
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Pol: Žensko Maybe Baby

Odgovor:Guske za sretan brak prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 8
Nisam vegetarijanka, ali komentar je u redu. Mogla bih i bez mesa.
A koliko bi nas moglo bez koznih cipela, torbi itd...?
Tema za sebe zar ne.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica