Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 123
TEMA: Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui
Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui prije 3 godina Karma: 0
Zdravo,
evo mene opet nakon neko vreme... umrla mi je jos jedna papgiga i tako sam raspametena ali polako se vracam u formi
Pa to i me natjeralo da otvorim ovu temu...
Naime zanima me jeli ima tehnika po FS za koji je sektor najbolji za cuvanje zivotinje...
Mislim dve papige u mesec dana to je previse....
Pa mozda mestopolozba nije u redu ... mozda neko zna dali FS obuhvata i nase kucne ljubimce?

Veliki pozdrav,
istina (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 104
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko svetlatacka Mjesto: Skoplje Birthday: 02/18
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui prije 3 godina Karma: 0
Istina, zao mi je zbog tvojih papigica.

Ako razmisljas o novoj pticici, raspitaj se, osim ovog FS aspekta, i kod uzgajivaca ili veterinara i opisi simptome koje si primijetila kod svojih papigica. Mozda su na propuhu, mozda hrana nije dobra, mozda su pojele nesto sto nisu smjele, mozda si i kupila (ako su bile kratko kod tebe) bolesne pticice pa bi bilo bolje nabaviti ih negdje drugdje.

Ja sam odrastala s pticicama, ali ne bih ih vise kupovala. Nekako... njihov mi je zivot u zatocenistvu najtuzniji od zivota kucnih ljubimaca, preferiram mace, a osobito pse, za one koji ih vole. I akvarij bi bilo lijepo imati, ali volim komunikaciju s psom, to sto trebam setati i igrati se s njime, a to nas veseli oboje. Eto... hocu reci, ako vec nemas srece s pticicama, jesi li razmisljala o peseku? Mi smo zimus udomili peseka iz azila za napustene zivotinje i velika nam je radost.
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Pol: Žensko Maybe Baby

Draga Shanti....
Ma i meni je razmisljanje isto kao tvoje... ali mi smo potstanari i ova baka ne zeli da uzmem pasa ili mace:angry: i onda imamo jednu ribicu i imali smo tri papige... sad je samo jedan...
Ali ovih mesec dana sam se sve raspitala...a i cuvala sam ptice i ranije... i nisu na propuh mislim sve je bilo ok .. pa sam mislila da mozda ne odgovara mesto gdje su kavezi...ili nesto slicno.
a inace u pravo si kad kazes da ih drzimo u zatocenistvo ... ali ipak oni i onako bi bile u zatocenistvo ceo svoj zivot.. pa sama si kazem bar kod mene su stvarno tretirani kao i ljudi... ali sta je tu je... kad bi imali svoj stan ja odmah bi uzela pas to mi je u glavi vec godinama...
E da kad smo vise na temu zivotinja i FS citala sam po forumu da treba imati 9 zlatne ribice... a mi imamo mali akvarium i samo jedna ... zelimo kupiti jos jedna ili dve pa sta je bolje??? jedna ribica dve ili tri?
I hvala ti na razumevanju
Pozdrav
istina (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Odgovor:Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui prije 3 godina Karma: 10
Ja mislim da ti nisi kriva zbog tih papigica, one su jako osjetljive, a ako si ih kupila u pet dućanima,vjeruj mi to se nikad nezna odakle dolaze i da li su bile dobro tretirane.Moraš potražiti nekog pravog ljubitelja uzgajivača koji ima zdrave primjerke i biti će sve uredu.To se i meni nekad dogodilo,ali kad sam uzela ptice od jednog dragog čovjeka koji je bio pravi ljubitelj rekao mi je sve što treba znati i bilo je Ok.Moje su bile slobodone i nisu nikad bježale.Čak i moja maca nije ju hvatala..ali posle druge mace su bile problem i tako nemam više ptice...
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

istina napisao:
pa sama si kazem bar kod mene su stvarno tretirani kao i ljudi...

Onda su pticice kod tebe jako sretne.
Zelim vam da nova pticica kod tebe dozivi dugi i sretan zivot
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Pol: Žensko Maybe Baby

Odgovor:Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui prije 3 godina Karma: 25
Čini mi se da sam to već negdje spominjala na forumu, ne sjećam se u kojem kontekstu niti gdje .

Nema povoljnog i nepovoljnog sektora za kućne ljubimce. Oni su uvijek i svuda povoljni, jer unose kretanje, radost, pozitivnu energiju u naše domove. Naravno, važno je brinuti se za njih na primjeren način, što vjerujem da i činiš. Ovo što je Piksi spomenula stoji. Nikada ne znaš kada ih kupuješ u kakvom su stanju. Kada sam bila mala kupovali smo u nekoliko navrata ribice s placa i sve redom su ugibale .

Osobno nisam pobornik držanja ptica za kućne ljubimce. Možda bi trebala razmisliti o tome da ostaneš pri ribicama. Barem dok se ne preselite.

Što se tiče količine, vrste i boje to je proizvoljno. FS doduše preporuča da je najbolje imati 9, 8 zlatnih i jednu crnu. Simbolika iza toga je da 8 zlatnih donosi novce i stvara pozitivnu energiju, a ona jedna crna upija negativnu energiju. Mislim da nećeš pogriješiti koliko god ribica uzmeš i koje god boje odabereš, bitno samo da se vrste međusobno slažu.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Hvala svima na misljenja....
Moram danas da vam se pohvalim da slucajno moj komsija me je video kako placem zbog moje pile i dao mi je broj od neke zene koja poklanja tigricu- sirak( baka sta ga cuvala je preminula) i ja tako sva uplakana se javim i evo sada vec jednu nedelju imam kuci stara tigrica koja prica i to na srpskohrvatskom ( baka je bila iz sombora- poreklom)
E drage moji imate pravo i mislila sam da vise ne kupujem ptice ali evo ova pticica sam morala da je uzmem jer je sirak a i nemao ko da je cuva.
nadam se da ce sve biti ok s njom..
A plus pre dva dana spasili smop divi golub... macka ga je htela pojesti ( navremeno smo reagirali) i evo sad imam beba kod kuce na svakih 3 sata ga hranimo.. pa daj boze da je sve ok pusticemo ga na slobodi samo da se nauci da sam jede.
Evo ovo malo van FS ali nadam se da necete mi zameriti ... ovo sam zelela da podelim s vama...
Citamo se i hvala svima na misljenja oko ptica u domu:)
Pozdrav
istina (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Odgovor:Zdravlje kucnih ljubimaca i feng shui prije 3 godina Karma: 25
Istina, pa to su divne vijesti! Ptice koje dođu same, na bilo koji način, u naše živote znače sreću, povoljne prilike i dobre vijesti . Ove dvije ptičice koje su te našle, očigledno su neki znak! I to vrlo povoljan!!
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 123
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica