|
Mali savet prije 2 godina, 7 mjeseci
|
|
|
Drage moje curke,
Mama mi je bolesna:( , tromb joj je zakrcio srcanu arteriju, pa moram da se konslutujem sa vama sto se tice njene sobe...
Ona je rodjena 21.08.1962. i njen kua broj je 4.Sobu sam okrecila u kajsija boju, krevet je na jugu i odmakla sam ga od zida, iznad sam okacila planinu za miran san i zlatno brdo(na tatinoj strani kreveta)sa leve strane kreveta sam stavila dve crvene svece , a sa njene strane znaci desne njihovu zajednicku sliku (maminu i tatinu ), na istoku sam stavila mandarinske patke, a na jugo-istoku 8 besmrtnih.DA LI JE TO OK da je pomogne za mir i bolje zdravlje.Procitala sam sve vezano za zdravlje u feng shui-u, ali se bojim da nisam ne gde pogresila!!!
Hvala Vam!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Mali savet prije 2 godina, 7 mjeseci
|
|
|
Ne sve je ok,i mama ce sigurno biti ok;) mozes pojacati istok dnevnog boravka ili istok spavace sobe u slucaju bolesti nekim biljkama ili Wu Lou postaviti u njenom pravcu zdravlja ili na istoku;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Annja na brzom odgovoru, hvala od srca. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wu Lou je zapravo tikva s dva trbuha, tako da ne moraš tražiti samu figuricu, već se možeš poslužiti i pravom tikvom odgovarajućeg oblika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A ja htela da pitam, mi toliko imamo velikih i malih tikvi da ne znamo sta ce mo sa njima!!!
Sandra, koje velicine treba da je, predpostavljam manja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To ti je vrlo relativno. Treba biti upravo toliko velika da ti ostavlja dojam da je povoljna i da djeluje. To ti je, kao i dosta toga u FS, ovisno o vlastitoj intuiciji i osjećaju. Pravila su samo okviri, ostalo je individualno.
No ipak, tikva nužno MORA biti s dva trbuha. Između kojih možeš vezati crvenu traku, kako bi joj dala dodatnu energiju. Viđala sam već takve, mada nisam sigurna bih li se sama poslužila crvenom trakicom na istoku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aha jasno mi je, dakle to bi trebalao da izgleda ovako... [img size=101]http://www.feng-shui-dom.com/images/fbfiles/images/images.jpeg[/img]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jedino nisam bas sigurna da se planina stavlja iznad uzglavlja. Znam da ju je povoljno staviti iza ledja bilo u uredu ili stanu da pruza potporu, ovako donosi teret. Osim toga #9 u LZ predstavlja oci i srce, a to je upravo jug.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|