|
Cudne financije prije 2 godina, 8 mjeseci
|
|
|
Poštovani,
Novi sam član foruma i odlučila sam zatražiti pomoć. Naime, moja obitelj (ima nas4,sin kći suprug i ja), nikako ne možemo na "zelenu granu". Od 2004. godine nam je krenulo sve nizbrdo. U dugovima smo do "grla". Ne možemo "uloviti" režije ni za glavu niti za rep. Zadužili smo se kreditima da bi mogli plaćati režije i sl. Međutim, i tome je došao kraj. Svaki novac koji kapne nestane netragom, a mi dalje tonemo. Do nedugo sam imala i nekakav honoranri posao, sada niti toga više nema. Prekinuli smo školovanja (suprug i ja), jer nemamo novaca i bez obzira na to i dalje smo u dugovima. Molim Vas da mi pomognete što da radim. Poslala sam tlocrt stana gđi. Sandri.
U nadi da ćete mi moći pomoći nekim savjetom, unaprijed zahvaljujem,
Pluton
|
|
PLUTON
(Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 28
|
|
|
|
|
Odgovor:Cudne financije prije 2 godina, 8 mjeseci
|
|
Kao prvo, dobrodošla draga PLUTON!
Nazalost, nisi usamljen slučaj kojem financije idu nizbrdo, ali nadam se da će se na ovom forumu naći neko rješenje za barem ublažavanje trenutne krize. I sama sam već dulje vrijeme u jednoj izuzetno teškoj financijskoj situaciji ali sam strpljiva i nadam se poboljšanju (uz pomoć feng shui-a)  ! Evo, došla je jesen, počela sam davati instrukcije pa kapne nešto sa strane  ! Znam da će vrijedne članice (koje imaju više iskustva od mene) dati sve od sebe da ti pomognu savjetima. Sretno! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahvajujem na dobrim željama. Stvarno mi treba financijska injekcija. Našla sam se pred zidom i više ni makac.
|
|
PLUTON
(Korisnik)
Junior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Pluton
i ja sam imala problem sa financijama pa sam uz savjete i pomoć stvar riješila aktiviranjem JI uz pomoć biljaka ( zelena boja i krasula- drvo novca) i malom drvenom škrinjicom sa blagom....vidi detaljnije na temi: problem sa JI...pa možda za početak i ti uspiješ tako nekako pokrenuti pozitivnu energiju.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HVALA!
Naime, sin mi je alergijski asthmatičar, pa me malo frka imati biljke u kući. Do sada sam imala jedno malo drvce, koje sam uspjela "ubiti" i "kućnu srećicu" koja je svako tolko morala kod susjede na rehabilitaciju. Po semu sudeći izgleda da nemam "zeleni prst", dapaće moj je totalno kontra.
Ali ovo sa škrinjicom bi moglo biti interesantno. Daj mi samo(ako nije pre intimno) objasni što si stavila unutra i gdje si nabavila škrinjicu. Ako znaš kako to funkcionira sa kineskim novčićima. Imam dosta ne plaćenih režija, pa bih htjela nekako ih zaštititi, da mi ne sjednu na primanja, jer sam onda koma. Čitala sam da se novčići povezuju crvenom vrpcom i omotaju oko računa, ali šta i kako dalje. Gdje se mogu nabaviti i tome sl. Sorry ako sam te udavila, ali nova sam u vodama Feng Shui-a.
Puno hvala
|
|
PLUTON
(Korisnik)
Junior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Pluton, dobro dosla.
Poslije kise uvijek dolazi sunce.
Kada Sandra stavi tlocrt pokusat cemo ga analizirati.
Evo jedno pitanje, dali ste radili kakvu renovaciju stana poslije 2004.?
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Dakiva,
Kupili smo stan 2002.godine i sve što smo u njemu tada napravili je bilo maljanje (bijela boja) i knauf ploće na strop (zadnji kat ispod tavana), u stanu smo već imali ugradbene ormare, tako da nismo trebali kupovati (hodnik, dječje sobe-ormari). 2005. godine smo opet maljali i gletali zidove (hodnik-bijela, blagavaona-breskva,kuhinja i dnevni boravk koji je na žalost i naša spavaća soba-žuto, soba od sina-plava, soba od kćeri-bijela sa dva roza zida, sve su nježnije nijanse). 2007. godine je pukla cijev od bojlera i napravili su nam rupu, prije 4 mjeseca je ista cijev pukla u hodniku (cijev vodi vodu u kupaonu) i napravila su nam rupu. Tek smo ove godine u 8.mjesecu "pokrpali" rupe, ali nismo još pomaljali (lova je u pitanju). Osim toga nismo radili nikakve veće radove (npr.pregrađivanja i sl.), sadolinom smo prebojali prozore. Međutim, cijela zgrada je počela "plesati", vrlo je star (1921) i oko nas se dosta gradi pa zidovi pucaju i sl., a mi "krpamo".
Ne znam da li se pod tim smatra renovacija stana!?
|
|
PLUTON
(Korisnik)
Junior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Pluton, ne moraš nužno imati biljke...meni je JI na zidu sa prozorima pa su mi najzgodnije za staviti na klupčice...ja sam u Zg-u pa sam škrinjicu našla u Millenium shopu za nekih 20 kn (ubacila sam par kovanica unutra:) )...najbrže i najbolje rješenje ti je sobna fontana, ali za to bi morala pričekati Sandru da ti odredi po tlortu stana gdje bi ju bilo najbolje staviti..
|
|
|
|
|
|
|