|
poslovna stagnacija prije 2 godina
|
|
Pozdrav forumu, evo sam se priključila u nadi da ćete mi pomoći savjetima kako dalje. Kao što je vidljivo iz naslova posta, već se dulje vrijeme nalazim u poslovnoj stagnaciji, jedan korak naprijed i dva natrag. Jasno mi je da je cijelokupna situacija katastrofalna, ali mene baš nekako ne ide. Pojave se prilike, kao neštokrene, i onda paf,ni pisma, ni razglednice.  Možda u feng shuiu leži odgovor na moje probleme, pa vas molim za savjete.Meni je sve ovo novo i zanimljivo, i čini mi se da bi ovdje mogla pronaći ključ problema. Izračunala sam svoj kua broj 3 istok,i eto čekam dalje instrukcije 
|
|
myra
(Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 9
|
|
|
|
|
Odg: poslovna stagnacija rješenje problema prije 2 godina
|
|
|
Pozdrav i dobrodošla
Poslije svake oluje dolazi sunce ili tako nekako kažu.
Jedan sam od malobrojnih muških članova (za sada nadam se) a u feng shui vode doplivao sam prije nekih četiri pet godina.
Postoje riješenja za svaku situaciju i problem, samo treba krenuti, raščlaniti probleme na manje jedinice i riješavati ih 'rasparčano'. E sad, moraš od nečega početi, npr. ako je biznis u pitanju mislim da je jako dobro prvo razraditi marketing strategiju s prožetim feng shui rješenjima u tome.
|
|
|
|
Stazama don Kihita
|
|
|
|
|
Pozdrav Myra, dobro nam došla  !
Za početak si već dobro napravila. Jedino što bi još trebalo napraviti je postaviti tlocrt s točno izmjerenim i ucrtanim stranama svijeta. Inače pričamo napamet, pa bi se mogle potkrasti pogreške u interpretiranju.
Pretpostavljam da si već malo čitala osnove ovdje na webu. Na žalost nema puno tekstova vezanih za posao i karijeru, ali kada poznaješ osnovne pojmove već će sve biti puno lakše.
Na poslovnu situaciju može utjecati, jasno, poslovni prostor u kojem se djelatnost obavlja, ali i stambeni prostor, koji je neka vrsta utočišta i koji djeluje na nas i kada nismo doma.
Moguće je jednostavno da postoji neka blokada u fizičkom prostoru koja ometa napredak. Ako je moguće postaviti tlocrt brzo ćemo ustanoviti što je po srijedi.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baš ste me ugodno iznenadili brzinom odgovora, što je dokaz da sam na pravom mjestu  Postavila bih tlocrt, ali mi ukratko recite kako, jel postoji nekakav program za crtanje ili slično
|
|
myra
(Korisnik)
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Pozz Myra  , postoje razni programi u kojima se mogu raditi tlocrti, ja radim u Corel-u, mnoge cure su radile u Roomaranger-u, ali ima i onih koje se okušaju u Windowsovom Paint-u, jer je vrlo jednostavan, možda i najjednostavniji za naučiti, ako do sada nisi radila u grafičkim programima. Od online programa koji se ne moraju instalirati izdvojila bih SumoPaint. No i običan ručno nacrtani tlocrt je sasvim ok. Samo ga fotografiraš ili skeniraš i to je to. Forum prihvaća format slike do maksimalno 800x800 pixel-a, a možeš poslati jpg, gif, bmp... Ako imaš problema s objavom na forum, pošalješ mi na mail putem kontakta.
Najvažnije u svemu tome je da točno kompasom izmjeriš pravac sjever-jug i da je tlocrt u srazmjeru, a isti pravac precizno ucrtan. To je neka osnova da bi analiziranje imalo ikakvog smisla  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Sandra na uputstvima, ali ja baš i nisam nešto vična tim grafičkim programima, pa sam nekako improvizirala tlocrt, nadam se da će poslužiti. Inače, sve sam radila uz "asistenciju" moje curice od 17 mj., tako da je sve pomalo "pijano"  Ukratko, živim u neboderu čija ulazna vrata gledaju na istok, stan se nalazi na 11. katu u smjeru SJI, što je vidljivo na skici. Suprug, beba i ja spavamo u sobi br. 2, a moji roditelji u sobi br.1. U kući imamo i psa. Ja sam kua broj 3 istok, suprug istok 9, beba zapad 5. Ne znam što je još potrebno navesti, pa javite da nadopunim  cdf
|
|
myra
(Korisnik)
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
poslovna stagnacija rješenje problema tlocrt prije 2 godina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odg: poslovna stagnacija rješenje problema tlocrt prije 2 godina
|
|
|
Myra, nadam se da sam ispravno protumačila tlocrt. Pogledaj jel sve štima, raspored vrata, prozora, jesam li što propustila.
Boje koje sam stavila na tlocrt odgovaraju pojedinim sektorima općenito. Pošto boravak zauzima više sektora odgovara mu boja onog sektora koji zauzima najveću površinu, dakle juga. Pošto je crvena vrlo jaka boja, ne treba s njom pretjerivati, već je ubaciti samo kao detalje, dok ostatak treba biti pastelne boje. možda (vrlo) blijedo narančaste, zlatasto žute, baby roza ili sl.
Ovako na prvi pogled mogu reći, a vidiš i sama da je sjever, dakle sektor karijere i životnog puta blokiran, tj. negativno pogođen ostavom i kupaonicom. To je razlog zašto sve "ide na guranje". Trebalo bi pospremiti ostavu, organizirati je i presložiti, posvijetliti je (možda prebojati bijelo ili dodati dobro osvjetljenje). Ista stvar i s kupaonicom. I obavezno se pobrinuti da su obje prostorije dobro provjetrene i ugodnog mirisa. Trebalo bi i pojačati sjever u boravku, možda slikom vode, kornjače ili nečega što sugerira poslovni uspjeh.
|
|
|
|
|
|
|