Ja sam maloprije optimistično ustvrdila kako kombinacija lavanda-crno-srebrna može ići u spavaću sobu, misleći, od oka, kako ona zauzima veći dio sjevera.
Ovo neka nam je svima podsjetnik i upozorenje da se u feng shui-u ništa ne radi "od oka", već kompasom, ravnalom ili grafičkim software-om

.
Dakle spavaća zauzima vrlo mali dio sjevera. Što u biti znači ili povratak prvobitnoj bež-bijeloj kombinaciji, ili varijaciju toga žuto-bijelu kombinaciju, u oba slučaja bijela treba biti dominantna, ili pak ako ti se sviđa boja lavande onda neka dominiraju bijela i siva, a lavanda bude samo u detaljima.
Postoji čitava paleta boje lavande, jer i sama biljka u prirodi postoji u puno varijacija, tako da ima i vrlo svijetla boja lavande, ali i tamno ljubičasta, te jedna koja je gotovo plava.
Pada mi na pamet, možda bi mogao obojiti čitav onaj zid koji dijeli spavaću od radne sobe lavandom, a ostale u bijelo, ili svijetlo sivo ako ti je draže, mada je to vjerojatno tmurnije od bijele, dok bi ostatak sobe mogao biti kombinacija bijelo-sive, možda s lavanda posteljinom i detaljima.