Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Problemi sa spavaćom sobom
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Problemi sa spavaćom sobom
Problemi sa spavaćom sobom prije 9 mjeseci Karma: 0
Pozdrav svima!
Na ovom forumu sam našla puno korisnih informacija i puno sam toga naučila. Od kada sam počela unositi promjene u kuću puno se je toga pokrenulo i otvaraju mi se mnoge mogućnosti iako nisam sigurna radim li baš sve ispravno.
Dnevnu sobu sam uredila po stranama svijeta i čini se u redu. Malo me zbunjuje promjena energije koju osjećam jer sam se od izrazito nervozne i brzoplete osobe pretvorila u smirenu. Čudan je osjećaj sve raditi polako i detaljno ali je i dobro.
Nedavno sam napravila tlocrt spavaće sobe i odredila strane svijeta i sad imam veliki problem pa molim ako mi neko može pomoći jer sama ne znam.
Soba gleda na jug i jugoistk (vanjski zid),kada sam odredila kua brojeve (suprug kua 6, zapadna grupa, ja kua 4 istočna grupa) i usporedila sa položajem kreveta otkrila sam da ja spavam u najgorem mogućem pravcu što možda i objašnjava činjenicu da se ja već dvije godine budim umorna i često patim od nesanice.
Da stvar bude gora spavamo ispod kosine jer je to jedino mjesto gdje krevet stane. Ne mogu ga premjestiti na suprotnu stranu jer su tamo ormari koji ne stanu pod kosinu a i tada bi bili između prozora i vrata što isto nije dobro.
Jedina opcija mi je "zarotirati" krevet na drugu stranu tako da meni glava dođe na sjever a suprug bi bio na djelu sjeverozapada što bi i njemu i meni bili dobri pravci. E sad je problem što bi ja tada cijelom dužinom bila ispod kosine i ne bi imala slobodan prilaz krevetu jer bi on bio skroz do zida.
Molim vas da mi neko objasni šta je od toga manje štetno i kako bi si još mogla pomoći.
Pokušat ću staviti i tlocrt ako uspijem.
Pozdrav!
Lina (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 11
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Problemi sa spavaćom sobom prije 8 mjeseci, 4 nedelja Karma: 10
Bokić! Ako ikako možeš napravi tlocrt barem spavače sobe jel teško mi je vizualizirat situaciju, naznači strane svijeta i označi zid na kojem je kosina....može?
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05

Odg: Problemi sa spavaćom sobom prije 8 mjeseci, 4 nedelja Karma: 0
Ma imam ja tlocrt ali ne znam hoću li ga znati postaviti.
Evo ako uspijem, kosina je na sjeveru i najniži dio je 140 cm, tamo nam je sad uzglavlje. Ta kosina ide samo do pola sobe a dalje je normalni strop.
I još jedno pitanje, ako sam dobr shvatila soba je na istoku i jugoistoku jer je tamo vanjski zid- da li se to tako gleda? Ako je tako onda je u drvenom sektoru a ja sam metal, istočna grupa. Čini mi se da to i nije najbolja kombinacija jer metal razara drvo, ima li i to kakvog utjecaja na nas ili sam nešto krivo shvatila?
Lina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

nema slike, evo pokušati ću ponovo.
imageshack.us/photo/my-images/717/img006fj.jpg/
Lina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: Problemi sa spavaćom sobom prije 8 mjeseci, 4 nedelja Karma: 10
Aha blizo si bila ali da bi se slika vidila na forumu an ne samo link moraš postati link za forum a ne klasični link kopirati, odnosno Forum code

Sjever je točno kod vrata? A kosina to je ona isprekidana crta ili?
nino206 (Korisnik)
Moderator
graphgraph

Ispričavam se zbog problema sa slikom nisam to nikad radila a i na forumima sam nova.
Na samom vrhu fali komadić slike (valjda je tlocrt bio prevelik za skener ili sam i tu nešto zabrljala), ali kod samog uzglavlja je kosina, dakle taj zid.
Isprekidana crta nije ništa posebno to sam ja isprobavala stane li krevet u taj prostor.
Kod vrata, dolje lijevo je zapad a sjever je tamo gdje piše komoda.
Nasuprot vrata je prozor.
Meni ta cjela soba izgleda loše ali nemam izbora, to je jedina soba koja može biti spavaća. Važno je samo da klinci imaju dobre sobe.
Da li je točno da pod kosinu mogu staviti lampe usmjerene prema gore, čitala sam da to ispravlja takav prostor.
Ako ovaj tlocrt nije dobar napravit ću novi.
Puno hvala na trudu i pomoći.
Lina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: Problemi sa spavaćom sobom prije 8 mjeseci, 3 nedelja Karma: 10
Nemaš se za što ispričavati to je bio samo mali savjet
Nešto sam iskopao u vezi toga...Krevet koji se nalazi ispod kosog stropa uzrokuje da je energija jako skućenai pod stalnim pritiskom. Kako je noć jedino vrijeme kada se vaše tijelo može obnavljati samo, spavanje pod kosim stropom ograničava ovaj posao, tako da zdravlje može trpjeti. Spavanje u krevetu pod kosim stropom mogu također doprinijeti emocionalne nestabilnosti i niske energije.

A sad savjeti su svakakvi...
- strop bi trebao biti svijetle boje ali ujedno kao i osteli zidovi
- također se savjetuje da se postavi mural na tu kosinu ili nešto kao otvoreno nebo...(to bi bilo fora prvo što bi ugledao bi bilo nebo s gdje koim oblačkom )
- za svijetlo usmjereno prema gore sam čuo ali nisam našao ništa konkretno ali moglo bi djelovati...
- s obe strane kreveta postavi noćne ormariće i na njih noćne lampe...ali one što svijetle prema gore, a ne prema dolje...ako me kužiš

Nadam se da sam pomogao
nino206 (Korisnik)
Moderator
graphgraph

Odg: Problemi sa spavaćom sobom prije 8 mjeseci, 3 nedelja Karma: 0
Puno, puno hvala, svaki savjet je dobrodošao.
Budući da zbog kosine i velikih ormara ne mogu puno premještati, moram pronaći načine da popravim nekako energiju u toj sobi.
Svi zidovi su bijele boje a izmislit ću nešto da dodam i oblake, lampe ću naravno postaviti ali ne klasične noćne, nego da svijetle gore. Samo što su noću svjetla ugašena pa ne znam ima li to kakvog učinka.
Molim vas da provjerite jesam li ja dobro zaključila- soba se nalazi u polju br. 8, to je SI sektor, područje zemlje. Ako sam ja istočna grupa, kua 4, metal da li bi mi pomoglo kad bi ojačala metal u toj sobi.
Lina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica