|
Vrata kupaonice nasuprot ulaznih vrata prije 1 godinu, 6 mjeseci
|
|
|
Ulaz u kuću nalazi se na JI strani, ulazi u dugi hodnik L oblika prema desno. Ravno nasuprot ulaznih vrata na tom drugom kraju hodnika gdje se lomi u L su kupaonska vrata. Vidim da je to najgora kombinacija, odmah sam u hodniku prilagodio boje i svjetlost te na zid u cik-cak postavio tri umjetničke slike, a sve prijašnje i što je bilo natrpano po zidu hodnika maknuo i sad mi se to čini jako dobro i već se bolje u tome osjećam pa pretpostavljam i ljudi koji mi dolaze. Ostaje još da sredim ta kupaonska vrata, već sada sam na dovratak okačio jedan lijepi mini ukrasni kukuruz plave boje i već mi se to čini bolje. Ne znam da li da još stavim ogledalo na njih ili da rješavam vjetrenim zvonima na stropu ispred njih, mjesto mi se čini ok i meni se vjetrena zvona čine ok, to je sjeverna strana kuće pa pretpostavljam da bi trebala ići metalna ako sam dobro shvatio. Stavio bi ih na strop točno ispred kupaonskih vrata gdje se hodnik lomi u L, tu sam na stropu nacrtao jedan lijep kvadrat zakrenut pod 45 pa dolazi kao kara kontra od ravnih linija i to mi se jako dopada, kao da lomi te ravne duge linije i mislim da bi u središtu tog kvadrata zakačio vjetreno zvono. Gdje uopće nabaviti vjetrena zvona i koja im je cijena, imate li vi možda neki savjet ili nekog tko ih nabavlja? Inače ja sam zapadna grupa i moj kua broj je 2, znam da mi ne idu ta ulazna vrata na ruku ali tu ne mogu pomoći, kuća je napravljena puno prije nego sam počeo o tome razmišljati uopće.
|
|
|
|
Posljednja izmena: 03.11.10 12:59 od JS.
|
|
|
Odg: Vrata kupaonice nasuprot ulaznih vrata prije 1 godinu, 6 mjeseci
|
|
|
Vjetreno zvono u svrhu umanjenja negativne energije svakako mora biti metalno sa 5 šupljih cijevčica, u koji god ga sektor postavljali. Ono se vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti od alu-cijevčica, ne znam točno koja im je prava namjena, ali sam viđala takve dugačke, uske cijevi u raznim trgovinama građevinskim materijalom. Naravno mogu se i kupiti gotova, uglavnom u suvenirnicama, gift shopovima ili indijskim ili kinskim radnjama. Gotova vjetrena zvona često na sebi imaju razne ukrase, koji su nerjetko u najmanju ruku beskorisni, ako ne i štetni pa ih se može skinuti. I sama sam prije par mjeseci nabavila jedno, s nekakvim drvenim delfinima, koje sam odmah uklonila, mada nisu nepovoljni, ali izgledali su mi nekako neprilagođeni prostoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Malo ću još potražiti po internetu, vidio sam jedan megacentar ih ima na svom cjeniku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandra napisao/la:
Vjetreno zvono u svrhu umanjenja negativne energije svakako mora biti metalno sa 5 šupljih cijevčica, u koji god ga sektor postavljali. Ono se vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti od alu-cijevčica, ne znam točno koja im je prava namjena, ali sam viđala takve dugačke, uske cijevi u raznim trgovinama građevinskim materijalom. Naravno mogu se i kupiti gotova, uglavnom u suvenirnicama, gift shopovima ili indijskim ili kinskim radnjama. Gotova vjetrena zvona često na sebi imaju razne ukrase, koji su nerjetko u najmanju ruku beskorisni, ako ne i štetni pa ih se može skinuti. I sama sam prije par mjeseci nabavila jedno, s nekakvim drvenim delfinima, koje sam odmah uklonila, mada nisu nepovoljni, ali izgledali su mi nekako neprilagođeni prostoru.
Ako mogu samo još upitati odgovara li pozicija koju sam zamislio za vjetreno zvono, dakle na plafonu na mjestu gdje hodnik prelama u L u sredini ispred kupaonskih vrata, to je pola m od vrata, kuda se prolazi hodnikom ili je bolje malo ga pomaknuti u stranu hodnika da se baš ne prolazi točno ispod njega?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ima o tome više teorija na netu. Osobno sam godinama držala zvono na sred hodnika kod ulaznih vrata i nisam primijetila ništa loše. S tim da je odnos visine stropa i veličine zvona takav da kada bi se prolazilo točno ispod svakako bi se zapinjalo glavom o njegovo klatno, pa stoga svi instinktivno skreću u stranu kada tuda prolaze da ga ne bi zakačili. Osim mene, jer mislim da je zvono tu da bi zvonilo, pa ga izbjegavam jedino ako djeca spavaju  . No nedavno sam pročitala da ne treba stajati na sredini, već malo po strani da se ne bi prolazilo ispod njega, jer je to kao nepovoljno. Nedugo potom sam provjerila tu teoriju u praksi i pomakla zvono, ali sada uopće nemam dojam da to zvono ičemu služi, jer gotovo nikad ne zvoni  .
Zato bih rekla, po opisu, da je to mjesto na sredini hodnika, a na prijelomu "L" ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandra napisao/la:
Ima o tome više teorija na netu. Osobno sam godinama držala zvono na sred hodnika kod ulaznih vrata i nisam primijetila ništa loše. S tim da je odnos visine stropa i veličine zvona takav da kada bi se prolazilo točno ispod svakako bi se zapinjalo glavom o njegovo klatno, pa stoga svi instinktivno skreću u stranu kada tuda prolaze da ga ne bi zakačili. Osim mene, jer mislim da je zvono tu da bi zvonilo, pa ga izbjegavam jedino ako djeca spavaju . No nedavno sam pročitala da ne treba stajati na sredini, već malo po strani da se ne bi prolazilo ispod njega, jer je to kao nepovoljno. Nedugo potom sam provjerila tu teoriju u praksi i pomakla zvono, ali sada uopće nemam dojam da to zvono ičemu služi, jer gotovo nikad ne zvoni .
Zato bih rekla, po opisu, da je to mjesto na sredini hodnika, a na prijelomu "L" ok.
Ovaj odgovor je zlata vrijedan, upravo to sam htio čuti. Prije svega ja ću malo eksperimentirati i stavit ću ga na to mjesto. Sve je počelo sasvim slučajno, još ovog ljeta nisam znao za Feng Shui osim što sam onako usput čuo, onda mi je prijateljica nešto natuknula. Kasnije sam bojio hodnik, a dan prije toga vidio kod jedne prijateljice neke kvadrate na zidu okrenute u karo, svidjeli su mi se i odlučio sam kos sebe nešto slično nacrtati, najzgodnije mjesto je bio strop gdje sam nacrtao jednu lijepu u dvije boje, glavna boja i debeli rub svijetlije nianse i dobio sam dojam da je taj lik nekako ublažio duge ravne linije pošto je pod 45 stupnjeva u odnosu na njih, a došao je točno na mjestu gdje mi se činilo da nešto fali. Tek kasnije sam pročitao ovdje da kupaonska vrata nisu dobra ako su nasuprot ulaznih, tada sam shvatio da sam ja upravo to i ne znajući osjetio i naravno zaključio da još dodam zvono, a pozicija mi je pala na pamet baš na tom kvadratu, kad ga postavim vjerovatno ću znati, osjetiti je li ok, ako ne pomaknut ću, jednostavno ću se voditi time da ocjenim djeluje li napadno ili smirujuće i prema tome reagirati, mislim da svaki čovjek ima u sebi neki osjećaj za lijepo i ružno, ugodno i nametljivo pa ću se osloniti na taj osjećaj, svakako ću gledati da zvono ne bude dominantno, a ipak da bude tu i da ne bude neprimjećeno, to bi moglo dati rezultata. Zaključio sam i to da bi možda trebao energiju usmjeriti u dnevni boravak koji je odmah do, ali to ću vidjeti kad najprije stavim vjetreno zvono, imam dojam da je bolje ići polako i korak po korak nego navaliti na sve jer tada su greške neminovne, ne bih želio da mi Feng Shui bude opsesija, nego jedna ugodna zabava i istraživanje ali u granicama mojeg razumjevanja, a za sve ostalo ili tražiti savjet ili se strpiti dok ne prikupim dovoljno znanja da se upustim u nešto radikalnije.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To je najbolja moguća taktika, polako i jedno po jedno  . Tako odmah vidiš što radi, a što ne. A naravno intuicija i osobni osjećaj je vrlo važan, ako ne i presudan u čitavoj priči  . Na žalost često ga zanemarujemo i ignoriramo, pa u nekim slučajevima i "zakržlja", da se tako izrazim, zato ga treba koristiti i vježbati, pa će nam uvijek biti od pomoći. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandra napisao/la:
To je najbolja moguća taktika, polako i jedno po jedno . Tako odmah vidiš što radi, a što ne. A naravno intuicija i osobni osjećaj je vrlo važan, ako ne i presudan u čitavoj priči . Na žalost često ga zanemarujemo i ignoriramo, pa u nekim slučajevima i "zakržlja", da se tako izrazim, zato ga treba koristiti i vježbati, pa će nam uvijek biti od pomoći. 
Jučer sam okrenuo radni stol u pravcu osobnog razvoja i danas mi stižu dvije dobre vijesti. Do sada mi je stol bio u pravcu pet duhova, nepovoljnom, nije da je išlo loše jer bilo je i drugih dobrih stvari ali nije išlo sve baš kako bih volio, nadam se da od sada hoće.
A danas sam u knjižari konačno pronašao vjetrena zvona, nisam još ništa kupio jer nijedno nije bilo sa 5 metalnih cjevčica, bilo ih je sa 4 ili sa 7, tek kasnije sam se sjetio da višak cjevčica jednostavno mogu odstraniti pa ću tako i napraviti kad ga kupim, također vidim da ima i nekih viška nepotrebnih djelova koje ću odmah odstraniti tako da dobijem ono što bih želio, to će onda biti dobro dok ne napravim svoje vlastoručne, već imam u glavi skicu kakva bih želio, malo manje i nježnije od ovih koje sam vidio jer ova su prilično velika upadljiva, nametljiva.
|
|
|
|
|
|
|