Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 1234567
TEMA: jugoistok
jugoistok prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 8
Feng shui se čini prilično zabavni ali i zbunjujućim. Evo na primjer neki kažu da je kupaonicu dobro imati na JI, jer je kupaonica vodeni sektor, a drvo ju podržava, a prema drugim izvorima to nikako nije dobro i treba izbjegavati jer odnosi blagostanje u kući. Pa tko je sad u pravu:ja osobno mislim da je kupaonica na JI ok samo je osnovno pravilo vrata uvijek držati zatvorenima što je mom suprugu prilično problem, K tome ulazna vrata mi gledaju nasuprot kupaonice što nikako nije dobro, ali taj hodnik sam probala zamaskirati biljkama tako da ci ne otiče prebrzo.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:jugoistok prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 25
Općenito uzevši kupaonica i kuhinja su prostorije koje umanjuju sreću sektora u kojem se nalaze. No ne možemo bez njih, tako da se negdje moraju smjestiti . Većina nema taj problem, jer ne mogu promjeniti lokaciju tih prostorija, tako da nam preostaje jedino ublažavanje nepovoljnosti.

No nije sve tako crno. U biti u FS-u je bitno prepoznati vrstu energije i staloženo i bez panike i pretjerane subjektivnosti (u tome i jest sva težina i mudrost) odrediti kako je najbolje transformirati i pravilno preusmjeriti.

Gdje god se nalazila kupaonica, vrata joj moraju biti konstantno zatvorena. FS pomagalima, slikama i figuricama tamo nema mjesta. Aktiviranje i pojačavanje bilo koje vrste sreće tamo nije dozvoljeno. Poklopac WC školjke treba biti stalno spušten.

Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:jugoistok prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 8
A kako onda da pojačam sektor JI?
dakiva (Korisnik)
Moderator
graphgraph

Odgovor:jugoistok prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 25
Djelovanjem u tom sektoru dnevne sobe.

Npr. pomoću bujnih biljaka, cvjetno-vodenih aranžmana, sobne fontanice isl.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:jugoistok prije 3 godina, 2 mjeseci Karma: 0
kako urediti kupatilo u sektoru 6 i da li je bolje da prozorce u njemu gleda na sever ili zapad)
milicica (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 9
graphgraph

Odgovor:jugoistok prije 3 godina, 2 mjeseci Karma: 8
Ako sam dobro shvatila kupatilo vam je na SZ sto i nije najpovoljnije jer energiju metala iscrpljuje energija vode:blink: ali evo citiram jedan primjer:
U mojem domu kupaonica je na SZ strani sto nije povoljan smjestaj. Ono sto donekle nadoknadjuje jest veliko krovno staklo koje nam omogucuje da drzimo prozor lagano otvorenim i dovodi jutarnje sunce. Osim toga, strop je visok, kupaonica razmjerno prostrana, a povrsine su tvrde i sjajne. Tu smo stavili tri velike biljke sa siljastim liscem kao i crvenu vazu i cvijece. Posljedica toga je da nema vlage cak i za najvlaznijih zimskih dana. Te nisam osjetio zastoj tipican za druge kupaonice na Z,SZ i S.
Kao sto vidite da se sve srediti uz pomoc pravilno odabranih boja, materijala...
dakiva (Korisnik)
Moderator
graphgraph

CIAO!jedna gospoda mi je rekla da stavljanje ogledala ispod slavine ili iza wc skoljke(tako da se voda reflektira u tom ogledalcu)umanjuje stetnost vode tj.umanjuje odnosenje obogacenja ovisno vec u kojem se sektoru nalazi!u wc-u i kupaoni nije problem voda kao voda vec sto ona sluzi odnosenju necistoce(a tako i obogacenja sektora)van iz zivota ili ti najbolje receno problem je sto je to OTPADNA VODA!umjesto ogledala mogu se koristiti i one samoljepljive reflektirajuce tapete-samo sa naljepe na jednu ili dvije plocice ispod slavine!da li je netko od vas cuo tako nesto i ima li kakvih informacija da li to funkcionira???
szbukvic (Korisnik)
Gold Boarder
Poruka: 311
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb Birthday: 07/21

:woohoo:sto vise razmisljam to sam vise sigurna da moram svim posjetiteljima ovog foruma ispricati svoju zivotnu pricu sa kupaonom!Kad sam se rodila zivjeli smo u stanu sa wc-om na J(sreca nismo imali kupaonu)!nikada nisam imala prijatelje u djetinjstvu jer me nitko nije cijenio niti priznao u drustvu-i danas me prati taj kompleks! onda smo preselili u ovaj stan(kup.i wc u sredistu)i svi smo se redom razboljeli i to ne samo fizicki nego imamo velike psihicke probleme svatko na svoj nacin! sa 18 sam otisla u podstanare i cesto mijenjala stanove-najduze sam bila u jednom koji ima opet kupaonu djelomicno u centru (ali ne i wc)-zdravlje mi je bilo lose!onda sam bila u stanu S-SZ na poslu totalna propast,a u zivotu laznih prijatelja i krivih ljudi i poteza kolko hoces-napravila sam pogresaka za citav zivot-ta me je zena i na fin nacin izbacila iz stana a jako me voljela!pa sam preselila na JI-taman desno iza ulaznih vrata i upala u takve financijske dugove da i danas nisam izasla iz toga.morala sam naravno podijelit stan sa nekim pa sam preselila u drugi sa kupaonom na SI i slatko kuhinjom na JI i vrlo "mudro" potpisala kredit dragom cimeru koji jos uvijek placam-naravno!i eto mene nazad doma u moju kupaonu u centru-zdravlje-sta je to????Nije da dijelim privatnost ali MORAM jer ljudi oprez sa kupaonama i wc-om zaista je tako lose!naravno tada nisam znala za FS! ucinite SVE sto mozete da ispravite nepovoljnosti(naravno postujuci pravila)!iscjeljujte taj sektor u boravku-jako je vazno!ja nemogu ni to jer sta da stavim nasred boravka???? svima i shvatite to ozbiljno!
szbukvic (Korisnik)
Gold Boarder
Poruka: 311
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb Birthday: 07/21

Idi na vrhStranica: 1234567
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica