|
Povoljni i nepovoljni pravci kuce ili stana prije 2 godina, 11 mjeseci
|
|
|
Do sada smo pisali o svojim osobnim povoljnim i nepovoljnim pravcima prema kua broju, a nismo se dotakli istih pravaca stana ili kuce.
Dakle smjerom u kojem kuca "sjedi" utvrdjena kompasom.
Kako negativne smjerove tretirati jer u knjizi u kojoj sam to nasla ne objasnjava?
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
Odgovor:Povoljni i nepovoljni pravci kuce ili stana prije 2 godina, 11 mjeseci
|
|
|
Dobro pitanje;) mislis na okolinu sta okruzuje kucu i gde je ona pozicionirana?:)ja sam negde spominjala okruzenje koje zgrada u kojoj stanujem ima,ali je bilo davno;)kroz moje mesto protice i reka i ne znam sa koje strane je dobro imati je:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misliš na pravac gledanja i pravac pružanja.
Pravac u kojem kuća ili stan gleda je onaj iz kojeg dolazi najviše Yang energije. Većinom su to ulazna vrata, ali ponekada to mogu biti prozori, ako su s ulične strane, a cesta je prometna. Prema tom pravcu utvrđujemo kojem elementu kuća pripada, te koji materijali i koje boje odgovaraju toj kući. u usporedbi s vlastitim kua brojem možemo utvrditi je li ta kuća povoljna ili nepovoljna za pojedince koji u njoj žive.
Ako vam ulazna vrata gldaju u nepovoljnom pravcu, bilo bi dobro da barem pravac pružanja (nasuprotan pravcu gledanja) bude povoljan.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nisam na to mislila. Pokusati cu objasniti.
Imamo cetiri pozitivna pravca prema kua broju:snaga, zdravlje,dugovjecnost i napredak te cetiri negativna:smrt, nesreca, sest shara i pet duhova.
Tako se i stan ili kuca moze podijeliti smjerom (odredjenim kompasom) kojim stan ili kuca "sjedi" tj gleda ledjima.
Ja imam tablicu ako vas zanima mogu ju napisati.
Dali je sad malo jasnije?
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeste malo jasnije,ali nisam jos naisla na tako analiziranje stana:)mada nije lose;) ja sam zainteresovana:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ako nije bed, stavi tablicu. Nekako mi se čini kao da pričamo isto na drugi način, ali nije isključeno i da griješim. U mojoj knjizi za pravac sjedenja tj. pružanja piše vrlo malo. Samo da bi barem taj trebao biti povoljan, ako pravac gledanja kuće/stana nije. No isto tako ističe da se prema pravcu gledanja određuje grupa kojoj kuća/stan pripada i automatski njezini povoljni pravci. Dakle, ne znem puno o temi. No svakako zvuči zanimljivo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nemam skener pa moram prepisati. Mislim da govorimo isto ali upravo na drugaciji nacin.
Zaintrigiralo me jer se pogodilo sa smjerom ako se sjecate davno kada smo spominjali LZ.
Ako kuca ledjima gleda:
Chien Kun Ken Tui LI Kan Chen Sun
SZ JZ SI Z J S I JI
Poz. smjerovi:
1.Snaga SZ JZ SI Z J S I JI
2.Zdravlje SI Z SZ JZ JI I S J
3.Dugovjecnost JZ SZ Z SI S J JI I
4.Napredak Z SI JZ SZ I JI J S
Sad da najprije pogledam dali ce ovako ispasti kako sam napisala ili trud pada u vodu.
Ako je ok zavrsavam sa neg, smjerovima.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
|
I mislila sam da ce se ovako skupiti.
Nije nista citko.
Onda cu radije uslikati stranicu pa tako staviti na forum.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|