|
Nova na forumu i u feng shuiu prije 2 godina, 9 mjeseci
|
|
|
|
|
Mancy
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 319
|
|
Posljednja izmena: 10.08.09 20:22 od Mancy.
|
|
|
Odgovor:Nova na forumu i u feng shuiu prije 2 godina, 9 mjeseci
|
|
Mancy napisao:
Lijepi pozdrav svima!
Nova sam u svemu ovome, stoga sve Vas dobre ljude molim pomocB)
Pocela sam proucavati Feng Shui cisto iz radoznalosti, mozda cak ruzno za reci najvise zbog moje lose financijske situacije:blush: No sto vise saznajem o tome vise me privlaci i jako mi je interesantno. Posto sam podstanar sa deckom ne mogu bas urediti stan kako ja zelim no mozda mogu promjeniti neke stvari na bolje. Danas sam napravila prvi korak: kupila sam kinesku tronogu zabicu, koja nema novcic u ustima ali zato sjedi na kineskim novcicima, stavila sam je ispod kauca ajmo reci da gleda (jos nisam kupila kompas) na jugoistok sad malo smijesno orijentiram se po tome sto znam sa koje strane izlazi sunce i sam omalo pomaknem u lijevo No svejedno jos moram da kupim kompas za lakse snalazenje, zabicu sam okrenula naravno prema mjestu gdje izlazi sunce na podu mi je i na mjestu koje samo ja znam:lol: Naravno suprotno od ulaznih vrata. Posto mi je kuhinja mali hodnikic i boravak u jednom komadu tj ajmo reci jedna soba nadam se da sam je postavila na dobro mjesto stoga bih Vas zamolila ako netko ima bolji prijedlog neka slobodno kaze.
Takodjer sma kupila i tri kineska novcica cak sam i vrpcu nabavila zavezala ih i od danas soje u mom novcaniku. Eto toliko od mene pocetnik sam i nadam se da cu uspjeti u svoj toj pozitivnoj energiji, uostalom kad sam bila mala mozda se nekima to cini smijesno uvijek sam crtala yin yang znak sad kolike on ima veze ne znam:) Svima puno pozdrava nadam se da cu sa Vama steci mnoga lijepa iskustva naravno i medjusobnu pomoc
I da nisam nasla jos da li se ovaj forum placa?
|
|
Mancy
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
|
Mancy, lijep pozdrav i dobrodošla na forum...
Prije svega da kažem da je forum besplatan i funkcioniše na bazi dobrovoljnog razmjenjivanja znanja i iskustva izmedju članova.
Što se tiče aktiviranja energije boljih prihoda, bilo bi dobro da se na cijelu stambenu jedinicu primijeni metod feng-shui uredjenja, odnosno stvaranja što boljeg protoka energije i uklanjanja prepreka koje ometaju dotok chija u dom.
Navešću neke od potencijalnih blokatora prihoda, odnosno oticanja novca "kao niz vodu":
1. Sve polomljene i pokvarene stvari treba eliminisati iz upotrebe.
2. Slavine koje cure treba dovesti u red i držati ih čistima i sjajnim.
3. Začepljene odvode treba otpušiti.
4. Poklopac na wc školjci treba uvijek držati spuštenim.
5. Vrata od wc-a i kupatila uvijek držati zatvorenima kako se otpadne energije ne bi vraćale u dom.
Ono što je najvažnije, to je provjeriti na šta prvo naleti chi kada udje u dom, sa čime se prvo suoči. Da li je to neki povoljan prizor ili pak ogledalo, kanta za smeće ili hrpa obuće, zaglavljena vrata koja se jedva otvaraju od tepiha itd. Kada se postigne lagan i neometan dotok chija u dom, tek onda se može raditi na privlačenju odgovarajuće vrste sreće.
Poslije toga treba pristupiti energiziranju sektora jugoistoka odnosno direkciju novca prema ličnom pa kua broju domaćina kuće.
|
|
supernova
(Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 49
|
|
|
|
|
|
|
Pozz od mene:woohoo:
Hvala puno na odgovoru sad tek vidim da sam dosta toga vec i primjenila, nedavno sam pobacala svu robu koju ne nosim tj. odnjela sam je u caritas, onda skoljku stalno zatvaram, i naravno volim cist wc to mi je glavno:lol: Jedino sto sam podstanar pa ne mogu urediti po svome ali opet bilokakva promejna dobro dodje, malo imam cudan raspored u stanu sad ne znam koliko je dobro cim mi se udje u kucu sa lijeve strane mi je wc ravno boravak, sa desne soba:blink:  Jedino mi jos treba kompas, kako su mi kuhinja i boravak ajmo reci u jednom kad mi se ulazi u stan ima prozor koji gleda ja mislim na istok  Barem sunce svako jutro vidim kad se probudim:woohoo: Tako da sam zabicu probala namjestiti prema JI otprilike, dok ne kupim kompas racunala sam takodjer kua broj mene i decka moj je 9 a njegov 2 i vidim da ima dosta razlike:blush: Sad moram jos puuno toga da naucim, jako me sve to interesira:huh:
|
|
Mancy
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
I da moram reci da mi je zabica posebna imam neki feeling da smo povezane nekako smijesno gledala sam je bila prije tjedan dana i to sam sasvim slucajno naletila ,i danas reko idem ja vidjeti je li mi sudjena kad ono mala zabica mene ceka da mi donese novcica nadam se samo da mi nece nista odnjeti u biti nema sta da odnese:woohoo: 
|
|
Mancy
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
|
Bez obzira na raspored, ukoliko se prostor harmonizuje bojom, biljkama, drži urednim i čistim, može se dobiti dosta dobrog feng-shuia, jer niko nema savršen feng-shui, osim kada se iznova pravi objekat po ovim principima.
Ono što je dobro jeste to da se ulaz ne suočava direktno sa vratima toaleta, ali svakako bi trebala predsoblje držati dobro osvijetljenim i dekorisati povoljnim simbolima, za privlačenje sreće u novcu bilo bi dobro nabaviti jedan trgovački brod sa blagom koji će simbolično da uplovljava u dnevnu sobu...
|
|
supernova
(Korisnik)
Senior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Mancy napisao:
I da moram reci da mi je zabica posebna imam neki feeling da smo povezane nekako smijesno gledala sam je bila prije tjedan dana i to sam sasvim slucajno naletila ,i danas reko idem ja vidjeti je li mi sudjena kad ono mala zabica mene ceka da mi donese novcica nadam se samo da mi nece nista odnjeti u biti nema sta da odnese:woohoo:
Pa vjerovatno i ta vaša medjusobna energija može doprinijeti postizacnju cilja...Kažu, koliko daješ, toliko ti se i vraća...sve u što uložimo ljubav i energiju uzvratiće nam istom mjerom.
|
|
supernova
(Korisnik)
Senior Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Bas sam citala malo i o tome ja na zalost imam dracenu u kuci a to sam citala da salje neke otrovne strelice a zao mi je baciti jadnu biljku ispod nje mi je bambus kojeg imam vec jako dugo neke stabljike su mi uvenule no te sam bacila sad po gradu trazim narancino drvo to sam citala da je dobro sad nisam posve sigurna ni kamo da ga smjestim, mozda bih trebala kupiti kompas no morati cu pricekati jos koji dan, i brodic obavezno, kupila sma i kinske novcice cak sam nasla i satensku vrpcu pa ih drzim tri komada u novcaniku danas sam ih bas vezala :-DDDD, imam srecu pa imam jako puno svjetlosti u boravku jedino sto mi vise vremena provodimo u sobi a kompjuter mi gleda na zapad i isto je u sobi kao i televizija i kucno kino ne zNam stvara li i to losu energiju a nemam mjesta da ga stavim na drugo mjesto a krevet mi je okrenut mislim istok zapad sa tim da mi je na istoku glava:-)
|
|
Mancy
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|