Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Meni više ništa nije jasno...
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12345
TEMA: Meni više ništa nije jasno...
Meni više ništa nije jasno... prije 3 godina, 4 mjeseci Karma: 0
Pročitala sam tonu knjiga o feng shuiu(bar onih dostupnih u knjižnici),pregledala stotine stranica na internetu i što sam više čitala to mi je sve bivalo manje jasno.Ali doslovno sve...Svaka knjiga priča svoju priču,daje različite savjete o nekom problemu i tako redom.Ili je jednostavno moj mozak toliko ograničen da ja i ne mogu skužiti.Sad me frka išta postavljati,mjenjati ili čak bojati u kući da totalno ne zeznem stvar.
Glavni ulaz u kuću gleda na J,ulazite direkt u dio kuhinje sa stolom dok je dio gdje se kuha smješten na SI i vidljiv je s ulaznih vrata(MALI PROSTOR).Dnevni boravak je na S,bračna soba na Z(ulazi se iz dnevnog b.),WC s kupaonicom je na JI(nema više od 6m2),pored njega je stražnji ulaz,dječije sobe su jedna pored druge u samoj blizini WC-a otprilike na J.Kuća je puna skala i skalica tako da gotovo niti jedna prostorija nije na istoj razini(osim hodnika,wc-a i 2 dječije sobe).SVE JE NAOPAKO RASPOREÐENO,NEMAM BAŠ PROSTORA ZA PROMJENE A NEZNAM KAKO DA POPRAVIM ST VARI.IMA LI TKO KAKAV SAVJET?
zaratinka (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 26.12.08 20:19 od zaratinka.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Meni više ništa nije jasno... prije 3 godina, 4 mjeseci Karma: 25
Dobro došla na forum!

Biste li mogli postati tlocrt s ucrtanim pravcem sjever-jug?
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

A što se tiče različitih teorija, to doista je frustrirajuće.

Ja sam na samom početku izučavanja Feng Shuia donijela odluku, čitajući razne knjige da mi jedna određena teorija, naime ona tradicionalna, najlogičnije zvuči. K tome gospođa koja ju propagira je najpoznatija Feng Shui stručnjakinja na planeti i učenica velikog kineskog majstora koji se ne želi previše izlagati oku javnosti, ali zato njoj prenosi svoje znanje i prepušta slavu.

Do sada sam imala samo pozitivna iskustva kada sam pravilno primjenjivala njezine preporuke.

A što se tiče ostalih stručnjaka, moram priznati da sam i od nekih koji nemaju veze s tradicijom i stranama svijta uspjela naučiti ponešto, što se dalo integrirati u tradicionalnu teoriju.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Meni više ništa nije jasno... prije 3 godina, 4 mjeseci Karma: 0
Stavila bih ja tlocrt svoje kuće pa bar i onaj vlastitom rukom nacrtan ali neznam kako.
A što se tiče moje zbunjenosti...tu neznam odakle da počnem.Npr. negdje sam pročitala da ulazna vrata moraju biti oslobođena svih predmeta ,biljaka,figura i sl. da energija slobodno ulazi dok ovdje čitam da se ulaz treba naglasiti,mogu se i staviti figure slonova uzdignutih surli i sl.Može li npr. stajati figura samo jednog slona pošto se navodi da smijemo stavljati samo po jedan primjerak životinje.
O ogledalima da i ne govorim,najrađe ih ne bi ni stavljala.Kuća mi je puna ispupčenih i uvučenih zidova-kad bih stavila na svako mjesto po jednu biljku nebi se mogli ni mi kretati a kamoli energija.Imamo male sobe,radni stolovi u dječijim sobama su okrenuti leđima prema vratima,što nije dobro.I za to sam pročitala da treba staviti ogledaloispred da se vidi što je iza a zatim u istoj knjizi pročitam da ogledalima nije mjesto u sobama.Usput,kako se zove ta gospođa i kako mogu do njenih knjiga ili sl. da mi se bar malo razbistri u glavi.
zaratinka (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph
Posljednja izmena: 29.12.08 18:59 od zaratinka.

Što se tlocrta tiče, evo par ideja. Možete ga skenirati i priložiti ili pak fotografirati, prebaciti na komp i postati. Postate ga tako da kada pišete post, ispod imate opciju priložena slika. Kada odete na Browse označite putanju do slike na svom kompu i pošaljete post, a tlocrt se s kompa prebacuje na forum automatski. Ili mi ga jednostavno pošaljete na mail.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Što se slonova tiče, možete postaviti jednog ili dva, ali imajte na umu da su oni simbol plodnosti i začeća, pa ako vam je to cilj, onda samo naprijed.

Neke simbole možete postavljati u parovima, a neke ne. Ovisi i od simbola i od sektora u koji ih postavljate.

Na SZ i JZ sve uvijek treba biti u paru, ali naravno pri tom ćete uzeti u obzir da postavljate samo one parove koji se slažu, Par mandarinskih pataka, zaljubljeni par, par svijeća, dva srca...

Kornjače, tigrovi, zmajevi i slično idu po jedan primjerak, ali u nekim drugim sektorima.

Ogledala su posebna priča. Hoćete li ih igdje postaviti ili ne ovisi o vašem osobnom ukusu. Mada se mogu koristiti u korektivne svrhe, ako ih ne volite, nemojte se njima služiti. Za sve ciljeve ima više puteva, pa tako i u feng shuiu.

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Meni više ništa nije jasno... prije 3 godina, 4 mjeseci Karma: 48
Moram da priznam da ni meni na pocetku nije bilo nista jasno:silly: sve se pomesalo:blink: jedni kazu ovo jedni ono:silly: mislim da je najbitnije sebi odrediti meru i granicu i krenuti napred polako,ali zaista polako:) meni je jedini problem vreme,ali kao sto rekoh polako napredujem;)
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24

Odgovor:Meni više ništa nije jasno... prije 3 godina, 4 mjeseci Karma: 0
MORAM I JA DA KAŽEM PAR RIJEČI. PRVO DOBRODOŠLI NA FORUM I NA NAŠ MALI SITE ANNJA I SANDRA SU DOBRO REKLI POLAKO I NEMOJTE SE PUNO OPTEREĆAVATI SA STRANMA. NABAVITE KOMPAS!!!!! KAO IZVIÐAČI I UŽIVAJTE I JOŠ NEŠTO NAŠA SANDRICA TOLIKO IMA STRPLJNJA SA NAMA DA JE MOŽETE BOMBARDOVATI PITANJIMA I SAMO NAPRIJED!!!! KADA JE MENE IZDRAŽALA IZDRŽAT ĆE SVE DRUGE
Evica (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 78
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica