Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
(...pravci, uporaba kompasa, trigrami i sl.)

TOPIC: pomoc

pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #474

• danijeladj
  • ( Korisnik )
  • danijeladj's Avatar
  • Fresh Boarder
Tek od nedavno sam pocela da se zanimam za ovu temu,i tek sad shvatam da mi nista nije jasno.
Danas sam naisla na sledeci tekst:moj kua br.je 3
"GUA BROJ: 3
TRIGRAM: Zhen
ELEMENT: Veliko drvo
BOJA: Zelena
GRUPA: ISTOK

SHENG QI – Životna energija - JUG
Ovo je smjer bogatstva za vas pa bi vam ulazna vrata trebala gledati na jug. Organizirajte svoj posao u ovom području, a spavajte također okrenuti prema jugu da povećate Bogatstvo. Konji i feniksi mogu također pojačati sreću i bogatstvo ako ih postavite u južnom području. Crvena boja je ovdje dobra, a brod koji plovi, nakrcan zlatnim novčićima treba biti postavljen tako da izgleda kao da dolazi iz južnog smjera.
TIAN YI – Nebeski doktor - SJEVER
Provodite više vremena u sjevernom području jer je to dobro za vaše zdravlje, a ako postavite krevet u sjevernom području brže ćete se oporavljati i zdravlje će vam biti bolje. Aktivirajte ovo područje s malim akvarijem. Kornjače su dobre u ovom dijelu jer one predstavljaju dug i zdrav život.
YAN NIAN – Veze - JUGOISTOK
Ukoliko provodite dosta vremena u jugoistočnom području, popraviti ćete svoj ljubavni život i općenito veze i odnose, a možete privući nekoga tko vam se sviđa tako što ćete postaviti simbole ljubavi i sreće u ovom području. Slike ili cvjetove od žada, Mandarin patke su od često korištenih simbola koji donose aktivaciju ovog područja. Pokušajte izbjeći toalet u ovom sektoru.
FU WEI – Stabilnost - ISTOK
Da bi smanjili nivo stresa provodite više vremena u ovom području vašeg kuće ili stana. Ovaj sektor možete još više aktivirati korištenje elementa Drva ili Vode. Postavite Fu Lu Sju (Tri Boga Zvijezda) za povećanje stabilnosti. Novčići od žada ili privjesci od žada se mogu postaviti na istok sobe da bi poboljšali energiju koja vam je potrebna za koncentraciju i mentalnu snagu.

HUO HAI – Nezgode - JUGOZAPAD
Izbjegnite potenciranje ovog područja sa kristalima ili stvarima koje pripadaju elementu Zemlje. Držite prozore ili vrata prema ovom smjeru zatvorena stalno. Smanjite negativni Qi koji stiže sa jugozapada tako da postavite par novčića-mačeva koji će kontrolirati utjecaj ove za vas negativne energije.
WU GUI – Pet Duhova - SJEVEROZAPAD
Ukoliko možete izbjeći svakako pokušajte ne postaviti štednjak s prednjom stranom prema sjeverozapadu. Toalet bi trebao biti postavljen u ovom području, jer će na taj način suspregnuti lošu energiju Pet duhova. Izbjegavajte postavljati biljke ili cvijeće u ovom području. Postavite par pagoda u ovom sektoru. Crvena traka sa 8 Pa Kua novčića će vam pomoći neutralizirati utjecaj Pet duhova.
LIU SHA – Šest Ubojstava - SJEVEROISTOK
Nemojte postavljati akvarij ili stvari elementa Vode u ovo područje jer ćete tako potaknuti svađe i razmirice te će se iste i gomilati. Bilo bi dobro da vam ulazna vrata stana ili kuće ne gledaju prema sjeveroistoku, a ukoliko vam je spavaća soba u ovom području, postavite 6 Kineskih novčića u SI područje, da na taj način smanjite negativni utjecaj Šest Ubojstava u toj sobi. Pa Kua novčići se mogu koristiti VAN ove sobe. Izbjegavajte također korištenje crvene boje u ovoj sobi, a dobra zaštita bi bila Lavovi čuvari Hrama.
JUE MING – Potpuni gubitak - ZAPAD
Izbjegnite kupnju kuće koja gleda u ovom smjeru. Nemojte spavati ili raditi u Zapadnom dijelu vaše kuće ili ureda. Vrata koja gledaju ka Zapadu bi trebali što manje koristiti, ako je moguće – nikako ih koristiti, bilo bi najbolje rješenje za vas. Negativna energija Qi koja stiže sa Zapada može se zaustaviti postavljanjem 6 Pa Kua novčića ili Pasa čuvara (Fu psi) koji će gledati u zapadnom smjeru. Ne potičite ovaj prostor sa vatrom ili vodom."
Nista mi nije jasno
1.moj stan je okrenut ka zapadu
2.zelim decu a zapad mi je losa strana
3.sektor porodice mi je u kupatilu
4.nemam pojima koji su to psi fu
5.kod mene se prodaju kineski novcici ali vezani da vise i ima ih preko 20 u jednom tom visuljku
Ja cu priloziti tlocrt mog stana pa ko moze i zeli neka me posavetuje
Molim vas za strpljenje samnom,unapred zahvalna Danijela
p.s.Sandra ja sam vam na mail poslala tlocrt/nadam se da to nije problem i da se ne ljutite:blush:
The administrator has disabled public write access.

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #475

• dakiva
  • ( Globalni Moderator )
  • dakiva's Avatar
  • Moderator
Danijeladj, pozdrav gdje ste naisli na ovaj text?

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #477

• danijeladj
  • ( Korisnik )
  • danijeladj's Avatar
  • Fresh Boarder

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #479

• dakiva
  • ( Globalni Moderator )
  • dakiva's Avatar
  • Moderator
A sto vam nije jasno? Text je ok.Radi se o povoljnim i nepovoljnim pravcima izracunatim na temelju vaseg kua broja.

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #480

• dakiva
  • ( Globalni Moderator )
  • dakiva's Avatar
  • Moderator
Mislim da je super prevedeno sa engleskog pa se ne morate jos dodatno muciti.

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #481

• danijeladj
  • ( Korisnik )
  • danijeladj's Avatar
  • Fresh Boarder
postavljacu Vam pitanja kako naidjem na njih
1.koji su to novcici-macevi koje trebam da stavim u JZ sektor
2.kakve su to pagode za SZ sektor
3.na SI mi je spavaca soba,da li trebam novcice i lavove da stavljam u spavacu sobu,posto sam citala da u spavacoj sobi ne bi trebali da se nalaze ovi simboli
4.u sektoru porodice koji je na istoku mi se nalazi kupatilo.Stavila sam bambus u kupatilo da li je to dobro
5.kuca mi je okrenuta i gleda na zapad-a to je moja losa strana.Posto zelim decu sto pre,da li trebam da pojacavam sa metalom?
Za sada toliko unapred hvala na pomoci i razumevanju:P

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #482

• annja
  • ( Korisnik )
  • annja's Avatar
  • Platinum Boarder
Pozdrav,dobrodosla;) odlican je onaj tekst sto ste nasli o kua brojevima:)samo polako feng shui je jedna velika lepota konstantnog ucenja:)

Odgovor:pomoc 4 godina 3 mjeseci ago #486

• dakiva
  • ( Globalni Moderator )
  • dakiva's Avatar
  • Moderator
Pozdrav Danijeladj, ja mislim da se ne biste trebali prvise zamarati sa nekim simbolima nego stavite nesto sto se vama najvise svidja, a u skladu je sa elementom. Toliko danas simbola a mislim da je to cista komercijalizacija. Mislim i da ce se ostale cure sloziti. Neki preporucavaju na Z staviti 6 kin. novcica, a na SZ metalne zvoncice.

Prijava u forum

Imamo 23 gostiju i nema članova online

Pratite nas na fejsu