Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 52 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

ljekovi za nepovoljne pravce ???
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: ljekovi za nepovoljne pravce ???
ljekovi za nepovoljne pravce ??? prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 0
moj kua broj je 6 i pripadam zapadnoj grup. ulazna vrata su okrenuta na sjever al ne potpuno vec s odmakom od pet stupnjeva prema istoku.po feng pravilima ulazna vrata okrenuta prema sjeveru su za mene nepovoljna (pravac 6 ubojstava). KAKO I CIME LJECITI TU SITUACIJU? dali mi onih pet stupnjeva ista olaksavsa?
ana2009aloe (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 9
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: ljekovi za nepovoljne pravce ??? prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 25
Pozz ana2009aloe, kada kažeš "odmak od pet stupnjeva" pri tom misliš od nule, dakle smjer vrata je 5 stupnjeva ili misliš u odnosu na tabelu podjele pravaca kao ovdje, jer ako ti je smjer vrata 5 stupnjeva u odnosu na nulu onda je to i dalje sjever, dakle ne mijenja ništa na situaciji.

U tom slučaju gledaj da ti barem uzglavlje bude okrenuto u nekom od povoljnih pravaca, kako bi se utjecaj vrata bar malo umanjio, tj. kako bi se dodalo i nešto pozitivno, pa da se međusobno poništavaju.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: ljekovi za nepovoljne pravce ??? prije 1 godinu, 3 mjeseci Karma: 0
po onome što sam pročitala o povoljnim i nepovoljnim pravcima, shvatila sam da pravci nisu sektori i da ih se ne može liječiti kao sektore, nego da je važno spavati u povoljnom pravcu i neke važne aktivnosti obavljati okrenut u povoljnom pravcu.

no, negdje (ne sjećam se više gdje) sam pročitala da npr. za istočnu grupu, kua broj 9, sjeverozapad treba oslabiti s vodom. kakvo je vaše mišljenje, je li to krivo tumačenje pravaca?
Sjever (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 15
graphgraph

Odg: ljekovi za nepovoljne pravce ??? prije 1 godinu, 3 mjeseci Karma: 25
Ja sam se godinama držala teorije Lillian Too da kada u kući žive ljudi različitih grupa sve treba biti uduplo, dva kreveta, dva ulaza, dva kuhala za kavu ili čaj ili pak sve prema mužu. Točnije držala sam se te teorije u teoriji, jer u praksi u nađem malenom životnom prostoru nije bilo izvodivo sve imati duplo, pa smo manje više sve "naštimali" prema suprugu. I dobro je to išlo, ali s godinama vidim da mi se sve to pretvorilo u veliki teret. Teško podnosim prostor u kojem živimo.

Prošle godine sam se susrela s knjigama Joey Yap-a i on kaže da je suludo sve raditi duplo. Treba vidjeti kojoj grupi pripada kuća, pa je prema tome urediti i razmjestiti, a za dodatno individualiziranje okretati se prema vlastitim povoljnim pravcima. To mi nekako ima smisla. Ok, kod postavke bračnog kreveta ipak će morati pasti kompromis, no mislim da treba povremeno mijenjati razmještaj, kako bi svi povremeno imali priliku uživati povoljnu energiju svojih dobrih pravaca.

I da, mislim da je to iskrivljeno tumačenje. Svakako bi bilo lijepo moći pitati nekog doista stručnog.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

trenutno se ravnam samo po sebi, ali nadajmo se da će se situacija promijeniti sa ovogodišnjim povoljnim JZ i to....

a da li, obzirom da sam ja u stanu, glavni pravac određujem na ulaznim vratima zgrade ili stana?
i isto kog određivanja sektora? ja sam mjerila (srednje uspješno, zasad) na ulaznim vratima stana.
Sjever (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

aha, pronašla da se glavni smjer ne određuje prema ulazu, već prema "fasadi", odnosno licu kuće.
moj stan je na JZ uglu zgrade,no balkonska vrata i ono što ja smatram licem stana je na zapadu (cca, nisam još napravila točne izmjere, imam poteškoća s kompasom).

i dobro, sad imam smjer, ali kako odredim kua broj na osnovu toga? tražim, ali ne kužim...
Sjever (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: ljekovi za nepovoljne pravce ??? prije 1 godinu, 3 mjeseci Karma: 25
Kod stanova se navodno uvijek treba uzeti pravac odakle dolazi najviše svjetlosti.

A kua broj kuće se gleda prema pravcu sjedenja, znači ako je kod tebe glavni pravac zapad onda je pravac sjedenja njemu nasuprot, istok, znači stan ti ima kua broj 3.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

aha, pobrkala sam lončiće. kua broj se gleda prema pravcu sjedenja,a ne prema glavnom pravcu....

a kak ja mogu sama naći koji je stan kua broj? tražila sam po stranici taj podatak, ali nisam uspjela naći.
Sjever (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica