Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Negativan uticaj pa kua ogledala
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Negativan uticaj pa kua ogledala
Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 0
Jos jedan dokaz da feng shui deluje ali u ovom slucaju na zalost negativno jedna gospodja koja je mislila da mnogo zna postavila je iznad svojih vrata sa spoljne strane pa kua ogledalo u stambenoj zgradi ...tacno preko puta nje zivi zena,majka dvoje male dece koja je danas otisla na veoma komplikovanu operaciju...gospodja joj je prosledila toliko negativne energije da je ovakav ishod bio neizbezan...Zao mi je i krivo sto ranije nisam nesto preduzela ...Gospodji smo rekli za los uticaj ogledala ali ona nije htela da ga skine....Kako da pomognem svojoj drugarici kad dodje iz bolnice da joj se na desi jos nesto goreeeeeeeeeeeeee
0103Lejla (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 25
Pozdrav 0103Lejla, dobro nam došla !

Eto očigledan primjer zašto uopće ne koristiti Pa kua ogledala, a pogotovo ne ako se postavlja naspram nečijeg stana.

Iako se u prvi mah čini kao slaba utjeha, gospođa koja ga drži iznad ulaza vrijedno skuplja lošu karmu šteteći obitelji preko puta. Jednoga dana to će joj se vratiti poput bumeranga.

Što napraviti protiv toga? To je dobro pitanje. Zapravo nisam nigdje naišla na odgovor u literaturi. Ali prvo što mi je palo na pamet bilo je postaviti drugo pa kua ogledalo naspram već postojećeg, no kada bolje razmislim o tome, to i nije tako dobra ideja. Energija koja bi kolala između ta dva ogledala bila bi nesnošljiva i vrlo opasna, pa bi zacijelo od toga bilo više štete nego koristi.

Bolja ideja bila bi postaviti zaštitu. Na fsmegamall.com ima jedna zaštitna plaketa koja štiti dom od negativnih utjecaja izvana. Neki od nas su si dali slobodu isprintati sliku te plakete i mogu reći da je doista od pomoći. Plaketa ni u kom slučaju ne može djelovati štetno, već samo povoljno, tako da se može držati iznad svih vrata, ulaznih kao i svih ostalih unutar stana. Moja je iznad ulaza, jer imam neke nepovoljne strukture u neposrednoj blizini vrata. Iako nisam pobornik uporabe figurica i simbola, ovo doista djeluje. Tu negdje na forumu smo je također spominjali. Ima i slika za isprintati. Potražit ću i dodati link.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 25
www.feng-shui-dom.com/forum/25-predsoblj...limit=8&start=80

Postavila sam je uspravno da bi stala u forum, a postaviti je treba onako kako stoje slova, da bude čitljiva, jasno .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 9 mjeseci Karma: 4
Slažem se sa Sandrom. Ovo je mantra koju tibetanci drze iznad ulaznih vrata ili prozora, ne pripada praksi feng-shuija, već budističkoj filozofiji, medjutim nema sumnje da je djelotvorna. Ona jednostavno pročišćava i transformiše svaku negativnost koja dolazi spolja i ne dozvoljava da se ista unese u dom, bilo da ona pogadja dom sa odredjenog objekta bilo da tu energiju donosimo sa sobom i najbolje je postaviti sa vanjske strane iznad ulaznih vrata. Trebala bi da je ispisana u kombinaciji crvene i zute boje da bi bila djelotvorna, dakle ukoliko je printamo ipak printer treba da je u boji, nikako crno bijeli.

U principu, sve jantre i mantre su bezopasne i ne mogu nanijeti štetu jer one samo transformišu energiju za razliku od pa kua ogledala koje je namijenjeno odbijanju odnosno usmjeravanju odredjene energije u pravcu u kojem gleda ogledalo, ne vodeći računa da ta energija može nekoga povrijediti.
supernova (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 49
graphgraph

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 9 mjeseci Karma: 25
Lejla, ima li kakvih novosti? Kako je tvoja prijateljica? Je li došla iz bolnice i kako teče oporavak?
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 9 mjeseci Karma: 0
Sandra,hvala puno na pitanju ,moja prijateljica je dobro(bar mi se za sad tako cini).Jos uvek je u bolnici,trebalo bi ovih dana da izadje,mada ceka je dug oporavak jer joj sledi hemo terapija.Deluje kao da sve dobro psihicki podnosi.Hvala puno na linku za zastitnu plaketu.
0103Lejla (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph

Odg: Negativan uticaj pa kua ogledala prije 1 godinu, 9 mjeseci Karma: 25
Nema na čemu. Drago mi je da joj je bolje. To je vrlo neugodna i ružna situacija. Njoj je sigurno vrlo teško, a i dječica zacjelo također teško podnose situaciju. Voljela bih da mogu više pomoći. Ako što treba tu smo. Puno pozdrava i tebi i prijateljici.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica