Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

nepovoljni pravci
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 123
TEMA: nepovoljni pravci
nepovoljni pravci prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 2
I muz i ja imamo kua broj 2. Glavni pravac doma nam je 100 stapeni-istok, znaci pravac pruzanja doma 280 stapeni-zapad. kako korigovati nepovoljan glavni pravac doma?
Slonce (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 29
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Mjesto: Beograd Birthday: 09/21
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
molim vas da mi netko konačno malo opširnije i jasnije objasni zašto u knjigama piše da se sve gleda po ulaznim vratima,da je tamo gdje se ulazi karijera ma gdje god taj ulaz bio,na ma kojoj strani svijeta,da je na lijevo znanje ,a desno pomoć,da je najdalji lijevi kut blagostanje-financije itd...,a ovdje se ističe kompas i gledanje po stranama svijeta.to je toliko zbunjujuće da bi stvarno trebalo da neko to objasni iscrpno i vrlo jednostavnim rječnikom bez rečenica iza kojih je opet sve obavijeno velom tajni,to baš frustrira.vjerovati knjigama ili stručnjacima,kakvim knjigama i kakvim stručnjacima i kako znati šta je šta,neznam više..................
MATIJA (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 10
graphgraph

Odg: kompas ili vrata? prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Da sad ne filozofiram i citiram Cesarića . U biti moram ga citirati . "Tko zna (ah, nitko, nitko nista ne zna, Krhko je znanje!)". To ti je stvar opredjeljenja.

Postoji tradicionalni feng shui koji koristi kompas i prema njemu određuje sektore i pravce, a njegove teorije prijevodi su i objašnjenja drevnih tekstova i postoji new age feng shui koji je zapadnjačka kompilacija dijelova teorije koju su sedamdesetih kada se feng shui proširio na zapad, dijelom zbog nerazumijevanja i kulturoloških razlika, dijelom iz lijenosti da se dublje pozabave detaljima, a dijelom zbog pogrešnog i nestručnog prijevoda s originala stvorili zapadnjaci. I tako sada postoji više tih, nazovimo ih struja. Početnik može imati sreću i naletjeti na pravu knjigu ili može imati sreću i nakon pogrešne knjige naletjeti na nekoga tko će mu objasniti zašto u dvije knjige stoji potpuno različita teorija. Hoće li to prihvatiti ili ne i koju knjigu tj. teoriju će odabrati, svakom je prepušteno ponaosob.

Kako sam pročitala u jednoj knjizi (hvala szbukvic ) autor, energoterapeut tvrdi da ne postoje bolji i lošiji iscjelitelji već pojedini iscjelitelji mogu biti na različitim stupnjevima razvoja, a ovisno o pacijentovom stupnju razvoja on će pronaći i odabrati onoga koji je na njegovoj valnoj duljini, da se tako izrazim.

Ne možeš biti sigurna, pogotovo na početku. Možda možeš jedino instinktivno prepoznati što je ispravno ili pokušati logički i racionalno razmisliti o objema teorijama i doći do zaključka.

Još bih dodala jedno moje razmišljanje na tu temu. Ako krenemo od pretpostavke da Zemlja ima svoje silnice i da kompas pokazuje očitanje strana svijeta prema Zemljinom magnetnom polju, te gdje god krenula na planeti sjever je uvijek na sjeveru i tamo je uvijek hladno, a istok je uvijek na istoku (azija) i tamo su ljudi kao i okoliš potpuno različiti od ljudi na primjerice zapadu (sjeverna amerika), onda se nekako čini logično da ma kakvu snažnu energiju imala ljudskom rukom stvorena kuća, energija Zemlje i njezinog magnetnog polja nesumnjivo je jača od energije naše kuće. Tako da gdje god ti se nalazila vrata na kući taj predio imat će energiju sektora u kojem se nalazi prema stvarnim stranama svijeta, dakle planet utiče na kuću, a ne obratno .

Dalje moraš razmisliti sama .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Posljednja izmena: 03.12.10 23:47 od Sandra.

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
E da, da te ne preskočim Slonce .

Spavajte u svojim povoljnim pravcima, koristite ulaz što manje, ako je moguće neka druga vrata, ako nije, nema veze.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 2
Hvala
Slonce (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 29
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Beograd Birthday: 09/21

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Nema na čemu , i sama živim u kući sa, za mene, nepovoljno usmjerenim vratima i nije tako strašno kako zvuči .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 3 mjeseci Karma: 4
Ovako...živim u zgradi. Glavna ulazna vrata su nam prema istoku. (gledam na istok kad stojim na ulaznim vratima i gledam prema van). Moja ulazna vrata stana gledaju na jugoistok (i u tom sektoru stana su). Moj qua broj je 8. Mislim da prednja fasada zgrade nije i ona gdje su glavna vrata već strana zgrade koja gleda na zapad. Sada su mi se svi pravci povoljni nepovoljni izmješali. Moji nepovoljni pravci su jug, sjever, istok i jugoistok. Ako je pročelje zgrade na zapadu, nepovoljni pravci su jugozapad, zapad, sjeverozapad i sjeveroistok, baš oni koji su moji povoljni. Sto mi je činiti? Help:)
dijana (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 32
graphgraph

Odg: nepovoljni pravci prije 1 godinu, 3 mjeseci Karma: 25
Više uticaja ima kua stana, nego kua zgrade, mada oba imaju ulogu u cjelokupnom feng shuiu. Osim toga kod kuća, tj. stanova kua broj određuje dijelove prostora, dakle sektore, a kod kua broja osoba određuju se pravci.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 123
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica