Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Pravci i sektori
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Pravci i sektori
Pravci i sektori prije 1 godinu, 2 mjeseci Karma: 1
Evo,po prvi put se javljam na forumu sa temom osobnih pravaca i sektora doma jer primjećujem da kao i mene jako puno ljudi muči ta tema.Svi već znamo da se pravci odnose na položaje pri spavanju ,sjedenju,te obavljanju važnih poslova a sektori su dijelovi doma.Važno je koristiti povoljne sektore doma za dnevne sobe,spavaće itd...no što ako to nije moguće??!! Kako se postaviti ako baš moramo imati npr.sobu u nepovoljnom sektoru doma?Često nađem u literaturi kad se opisuju povoljni i nepovoljni pravci osim što se savjetuje,spavanje u tom smjeru,sjedenje i sl.da se i dodatno može taj sektor energizirati kako bi uživali tu nama povoljnu energiju.U nekim slučajevima je zaista teško razumjeti kako se postaviti.
Npr.moja spavaća soba je u nepovoljnom sektoru doma(istok)jer joj je kua broj 8.Potrudila sam se bojama ublažiti taj utjecaj energije drva sa dosta bijele i lila boje sa pink detaljima.Spavamo u povoljnim smjerovima.Kako je nažalost F3 doma na sjeverozapadu gdje imam toalet,u svojoj sobi sam na tom zidu napravila ljubavni kutak jer je i po mom osobnom kua broju to moj smjer veza.Moram priznati da osjećam poboljšanje jer sam jako loše spavala prije preuređenja a i nekako je odnos s mužem još prisniji,pa osjećam da je to uredu,no ipak zanimaju me vaša mišljenja i savjeti.
Imam sreću da smo svi ukućani kompatibilni,svi smo zapadna grupa i kuća je zapadna grupa,ali imam prijateljicu koja ima nekompatibilnost sa kućom i još k tome sve važne prostorije su joj u nepovoljnim sektorima doma,a kuhinja i kupatila u povoljnim .Svi nepovoljni sektori doma se podudaraju sa njenim povoljnim pravcima.Kako se postaviti u tim slučajevima?Što lijećiti a što energizirati i na koji način.Da li je u redu energizirati neki svoj povoljni smjer u nepovoljnom sektoru doma?!

molim vas za mišljenja,

unaprijed zahvaljujem
Cukrana (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 14
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Pravci i sektori prije 11 mjeseci, 1 nedelju Karma: 0
Bok ljudi!
Da se i ja nadovežem ovoj raspravi...
Cukrana ima pravo, nađem se baš u takvoj situaciji i bilo bi mi drago ako netko bi mi mogo pomoči oko takvoj situaciji...
Najme, kuća mi je istčne grupe kua br. 9 što je dobro za roditeje mog muža, ali nije dobro za nas jer mi smo svi zapadne grupe (muž br.2, sinčić br.8 i ja br.7).
Spavamo u JI sektoru i ako smo okrenuti prema zapadu a sad kad radimo dnevni na JZ čitam da je naš povoljni pravac ali nije sretan za kuću, itd...
Šta raditi? Kako se ponašati u takvim situacijama?

Bila bi zahvalna na savjet
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 43
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Umag Birthday: 01/19

Odg: Pravci i sektori prije 11 mjeseci, 1 nedelju Karma: 1
Pozdrav!!

Dosta sam proučavala ovu temu i moje mišljenje je da je najvažnije koristiti povoljne sektore doma za spavaće ili dnevne sobe,ali ako to nije moguće onda koristiti odgovarajuće lijekove za to.Naravno sjediti,spavati i većinu poslova obavljati u svojim povoljnim pravcima.

Ne morate biti kompatibilni sa kua brojem doma da biste iskoristili njegove najbolje sektore!!
Cukrana (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: Pravci i sektori prije 11 mjeseci, 1 nedelju Karma: 0
Pozdrav Cukrana!

Znači i ako gdije spavamo je vrlo negativni sektor za nas, neče nam škoditi jer je povoljni sektor kuće?! A gdije moram liječiti znači? Bivati i dalje u negativnim pravcima i liječiti ih ili liječiti negativne pravce kuče i ako nama pozitivne?
Ništa više mi nije jasno...
Pitam jer sam počela sve napraviti da bismo koristili naše pozitivne pravce a sad čitam da moram sve obrnuto...ajoj muž če me ubiti! Tolko sam ga ošamutila da si napravimo dnevnu na JZ a njegovu radnu sobu na SZ a sad ispadne da je to loše za nas
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odg: Pravci i sektori prije 11 mjeseci, 1 nedelju Karma: 1
Evo,da ti pojasnim...
Najvažnije je da shvatiš razliku između sektora i pravaca,vidim da te to buni.Osobni kua brojevi se odnosi na pravce,a kua broj doma se odnosi na sektore.
Npr.ako je zapadni sektor tvog doma nepovoljan,a npr.zapad je tvoj povoljan smjer onda moraš nekim pomagalom(npr.vjetrenim zvonima,kristalima)ublažiti taj negativni sektor ali ako je moguće postavi kauč tako da gledaš u pravcu zapada dok sjediš na njemu i gledaš TV.Na taj način iskorištavaš one energije koje su ti povoljne od strane zapada,a neutraliziraš one koje za tebe nisu povoljne.Rijetko je sve baš idealno.Bitno je što više koristiti svoje povoljne pravce(sjedenje,spavanje,učenje)bez obzira da li se nalaziš u povoljnom ili nepovoljnom sektoru doma.Najidealnije je da je sve kompatibilno ali nažalost u životu to i nije uvijek baš tako.Važno je pronači način kako iskoristiti one povoljne energije.

Moji ukućani i ja smo kompatibilni sa našom kućom,ali opet nije sve idealno ,ali uspjela sam to dosta dobro riješiti,evo primjer.

U najpovoljnijem sektoru doma,meni se nalaze stube i WC ,tako da neuživamo tu najjaču enegiju.To je u mom slučaju sjeverozapad koji je ujedno i moj ljubavni smjer pa sam u spavaćoj sobi uzela sjeverozapadni zid i energizirala ga slikama supruga i mene sa dosta zlatnih detalja.

U jednom od nepovoljnijih sektora doma nalazi se naša spavaća soba(meni je to istok)Ublažila sam taj negativan utjecaj sa metalom,bijelom i ljubičastom bojom,a spavamo u našim najpovoljnijim smjerovima(pravcima).
Jako sam zadovoljna ,nadam se da ćeš i ti pronaći rješenje za sebe.

Želim ti puno sreće,nadam se da sam bila od pomoći

Pozdrav!!
Cukrana (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: Pravci i sektori prije 11 mjeseci Karma: 0
Vidim sad da sam napisala o pravcima u mjesto sektorima, sorry
Hvala na objašnjenje, puno mi je jasnije sad. Taman smo završili sa radovima u dnevnoj pa ću koristiti tvoje savjete. Tako ću i u spavačoj pokušati nešto pa ti javim!
Hvala!!
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odg: Pravci i sektori prije 10 mjeseci Karma: 0
Znači ja čitam na sve strane i kod mene se sve izmiješalo u glavi, više ništa ne znam ni smjer, ni sektor ni pravac.....a znam da je to najbitnije za početak...stavila bi tlocrt stana da mi netko pomogne oko tih osnova....a ne znam da li smijem
peachwoman (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph

Odg: Pravci i sektori prije 10 mjeseci Karma: 0
Bok Peachwoman!
A zašto nebiš stavila svoj tlocrt?
Nema beda, tu ima puno dobrih ljudi koji ti mogu pomoći
Idi na kategorije i nači češ skoro na dnu temu TLOCRTI...tamo ti piše i kako postaviti svoj
Ako i tada imaš problema uploaditi, samo reci, sigurno ti se netko javi pa pomogne
A za to što se tiče pravca i sektora prije vidi ako još nisi u meni...sve ti lijepo piše. Ako još budeš imala pitanja, samo pucaj...
Tu smo svi za učiti, dijeliti razna mišljenja i pomoči jedni drugima...
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica