Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

FS na balkonu
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: FS na balkonu
FS na balkonu prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 0
Imamo relativno uzak a dugacak balkon (5,5 x 1,3 m) na zapadnoj strani stana. Zauzima sjeverozapadni i zapadni dio stana, a jos je jedna lodja na jugozapadnom dijelu stana (2,8 x 1 m)
S obzirom na to da je taj dio stana jako izlozen suncu, stavili bismo umjesto tende na balkon "zavjese" od trske (one koje se povlace spagicom), a na balkonu bih obavezno htjela imati puno biljaka, vecina kojih bih voljela da budu cvjetnice.
Lodja je uvucena (tu je i inace urez u prostor stana), pa ne moramo stititi od sunca, ali i tu bih stavila barem jednu zardinjeru sa cvjetnicama.

Sto bi bilo pozeljno koristiti, a sto izbjegavati pri uredjenju balkona?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Maybe Baby
Posljednja izmena: 16.04.09 11:37 od Shanti.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:FS na balkonu prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 8
Pozdrav Shanti, pri uredjenju balkona mislim da nema nikakvih zapreka, ali ako sam shvatila lodja je na JZ pa bi bilo pozeljno iznutra na tom mjestu jako osvjetljenje i staviti mu pripadajuce elemente zemlje, a na samu lodju mislim da moze cvijece.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odgovor:FS na balkonu prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 25
Ja bih predložila za lodju red svjetala koja svijetle prema gore kako bi dobila i osvjetljenje i simboličko zatvaranje lodje, tj. simboličko integriranje iste u prostor stana, tako da više ne bude udubina, već sastavni dio stana. Rolo zavjesa isto može umjesto svjetala simbolički zatvoriti lodju. Onda dodaj neko svjetlo unutar lodje za bolji FS. Gledaj da sve bude u paru i da imaš keramičke, kamene ili sl. elemente koji pogoduju tim sektorima.

Biljke će vjerojatno teže uspijevati na Z i SZ, jer su to metalni sektori. Osobno bih možda odabrala neku drugu vrstu ukrasa, ne nužno biljke, za JZ i SZ, jer biljke simboliziraju između ostalog i nevjeru, no to ne mora za svakoga biti tako. One simboliziraju i druge pozitivne stvari, pa ih ljudi ponekad koriste unatoč potencijalnoj opasnosti od nevjere ili barem tzv. nemirnog oka, kako kinezi zovu suprugovu pretjeranu potrebu za mjerkanjem drugih žena.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:FS na balkonu prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 0
Moram napomenuti prije svega da sve sto cinim mora biti relativno decentno jer je moj suprug... pa, recimo to njezno, veliki skeptik.

Cini mi se da bi rolo zavjesa bila bolje rjesenje jer nju mogu objasniti a svjetla ne mogu - naime, lodju uopce ne koristimo za boravak. Na njoj je u udubini jedan ormar za kojestarije (alat i sl.), na njoj niti ne susimo rublje, niti ima mjesta za sjesti. Rasvjetno tijelo je samo jedno, na zidu, a ne znam kako bih mu objasnila da je potrebno vise rasvjete za lodju na koju rijetko izlazimo, a nocu... ne sjecam se kada smo zadnji puta.

Bi li tu bilo dobro staviti dvije keramicke tegle s istim biljkama (kad vec tako silno zelim cvijece)?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odgovor:FS na balkonu prije 3 godina, 1 mjesec Karma: 0
Jos jedno pitanjce, jer sutra bi moglo biti kasno - nadam se da cemo ici kupiti te rolo bambus zavjese: koje bi boje bile najpovoljnije uz spavacu sobu gdje je loza (JZ)? Prirodna boja bambusa ili moze i sarene ili jednobojne neke odredjene boje?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Posljednja izmena: 17.04.09 12:14 od Shanti.

Ja sam se malo "konzultirala" s tvojim tlocrtom stana i sada više nisam sigurna je li balkon uistinu balkon ili je i on lodja. Djeluje mi kao da je unutar nosivih zidova. Ili možda stoji izvan, slobodno u vanjskom prostoru? Nije sad baš bitno za ovaj problem, nego općenito za fs stana.

Shanti napisala:
sve sto cinim mora biti relativno decentno jer je moj suprug... pa, recimo to njezno, veliki skeptik.
O Bože , zar je svuda isto ?

Shanti napisala:
Bi li tu bilo dobro staviti dvije keramicke tegle s istim biljkama (kad vec tako silno zelim cvijece)?
Biljke ne moraju biti iste, bitno da imaš dvije tegle.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

E da, zaboravila sam za boju.

Može sve od zemljanih boja, preko žute, do crvene (bolje da je tamnija).
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Ovo prethodno odnosi se na lodju na JZ. A za balkon odgovaraju bijela, žuta i zemljane. Nikako crvena.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica