|
Kristali prije 3 godina, 1 mjesec
|
|
|
Evo kad vec pisemo o svemu i svacemu, pa evo i jednog pitanja; imate li cure kakvih iskustava sa kristalima?
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
Odgovor:Kristali prije 3 godina, 1 mjesec
|
|
Kristalima  , u smislu prirodnih kristala, poludragog kamenja i sl? Imam ja nešto malo. Mislim iskustva  .
Što te zanima?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja ih isto nesto malo imam, uglavnom ove koji se nose kao nakit , a sa onim vecim nemam bas nekakvih iskustava. Dali tebi pomazu? Nosila sam crveni jaspis jedno vrijeme i stvarno mi je pomogao, dao mi je vise smirenosti i odlucnosti, a on kako je radio svoje tocno se vidjelo da dobiva po sebi nove linije i valjda kad je odradio poceo mi je "bjezati", zakacim lancic sa necim ili slicno pa mi pada. Malahit naprimjer kad stavim na stomak mi pomaze kod bolova. Opcenito mislim da su vrlo mocni ali da treba i oprezno sa njima. Gorski kristal sam imala jedino malo veci jer je dobar za upijanje negativne energije iako nisam bas primjetila da je ista radio po tom pitanju, ne znam ni kako bih to primjetila. Ali eto razbila sam kad jednom prilikom kada sam brisala prasinu tj. malo okrhnula. Kod nas je bila jedna trgovina bas sa kristalima i cura koja je tamo radila zaista se kuzila u sve, ali kako to biva kod, nas kad se navuces - zatvorila je.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
Prije par godina dobila sam na dar Mjesečev kamen, u srebrnoj spirali, koja je imala funkciju držača/privjeska, sve skupa na kožnoj trakici za okačiti oko vrata. Bio je velik (oko 5 cm) i prilično impresivan. Sviđao mi se, ali su mi ta spirala i trakica bile odbojne. Kako sam taj dar dobila po vlastitoj želji, osjećala sam se dužnom nositi ga, mada nije bio "u mom stilu". Prvi put kada sam ga stavila, izgubila sam ga na putu do grada i nikada ga više nisam našla, mada sam tražila par dana. Bilo mi je žao i neugodno. Onda mi je tetak (on mi je poklonio i prvi) poklonio manji i bez spirale. Taj mi se vrlo svidio i počela sam ga nositi redovito tijekom dana. Osjećala sam se vrlo ugodno, toliko čak da sam počela zaboravljati da ga nosim, pa ga niti navečer nisam skidala. nakon otprilike tjedan dana konstantnog nošenja postala sam vrlo plačljiva i lako uvredljiva. Jednom prilikom mi je stariji sin, tada je imao godinu dana, ručicom "priljepio šamar", mazili smo se i igrali, a on se zanio. Plakala sam sat vremena od žalosti što me on ne voli i ne poštuje žene  . Trebalo mi je par sati da shvatim odakle takva nesnošljiva cmizdravost i doslovce duboka tuga i uvrijeđenost. Od tada ga ne nosim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Inače Mjesečev kamen povećava vodeni element, djeluje povoljno na ženske organe te sređuje emocije. Općenito to je ženski kamen, koji može pomoći muškarcima smanjiti agresiju i negativne emocije. U prevelikoj količini ili dugom nošenju može izazvati hipersenzibilnost i osjetljivost.
Najblaži i najsigurniji te najpovoljniji su navodno ametist i rozenkvarc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ametist:P obozavam i sa njim se osjecam ugodno, a od rosen kvarca sam si cak i narukvicu napravila , ali nekako ga zaboravljam staviti.  Nisam se sinoc sjetila nisam mogla spavati od ovog uzasnog juga,  ali cu probati kalcit narancasti veceras staviti pod jastuk da vidim da li djeluje.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
Hej, pa ti se baš kontaš  ! Cool!
Ja sam nakon iskustva s Mjesečevim kamenom došla do zaključka da ću se opet malo više posvetiti toj tematici, kada budem u mogućnosti negdje zapravo, "uživo" doći u doticaj s kristalima. Ovako na suho, proučavati teoriju, pa ti netko drugi kupi kamen, ne "pali".

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prije petnaestak dana smo dobili dva komada kristala, sa Bavarskih planina,na poklon, jel'to moguće skužiti kakvi su i spadaju li u ove moćne kristale, i što da radim snjima? Iskreno nisam se nikada služila kristalima, samo imitacijama.Kako da dođem do informacije o njima.Help.
|
|
Piksi
(Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
|
|
|
|
|