|
Koje FS figurice imate u stanu i koliko Vam pomažu prije 2 godina, 5 mjeseci
|
|
|
Iako imam dosta figurica u stanu,možda zvuči čudno, ali imam osjećaj da mi najviše pomaže piramida.
Imam globus, zvonca, budhu, crnu kornjaču, tronogu žabu, novčiće, sloniće, fuk, luk i sau-a, rudrakshu, poludrage kamenčiće...
-ru yi, mandarinske patkice i tri kornjače stižu za 10-ak dana
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Koje FS figurice imate u stanu i koliko Vam pomažu prije 2 godina, 5 mjeseci
|
|
|
Ja imam Budhu i Slona već preko dvadeset godina, i sigurna sam da pomažu,štite nas od životnih turbulencija.Doduše prije ovog foruma nisam imala informaciju gdje ih držati ali instiktivno sam dobro stavila,jer zbilja smo imali vrlo teška razdoblja.
Tronogu žabu sam nabavila prije6 mjeseci, stavila je da gleda u naš povoljni pravac(prije toga sam je "energizirala") i odradila je jedan dobar dio posla. Isto tako i kristtali koje imam zbilja utječu na nas pozitivno i to primjetno.Ali uglavnom sve nekako držim u našim povljnim pravcima,mojim muža i djece.Srećom svi smo zapadna grupa pa je lakše, valjda zato kad jednom krene krene i ostalima.
|
|
Piksi
(Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
|
|
|
|
|
Odgovor:Koje FS figurice imate u stanu i koliko Vam pomažu prije 2 godina, 5 mjeseci
|
|
|
Jerkoa a da ti to možda ipak nije previše, pa si napravil samo zbrčku.
Jako vodi računa o okvirima slika koje stavljaš na zid. Ja sam sve prepustila rameru, pa sad imam sliku šume i zeleno-srebrnom okviru i nemrem je koristiti na istoku, jer sam, mislim na WOFS-u pročitala da čak i najmanja metalna sitnica, kao npr. odložene kovanice (baš su navedeni primjeri), jako smeta u drvenim sektorima.
A za figurice probaj ko Piksi, npr. slon i konj i žaba za novce.
Ali ja tu žabetinu tražim već mjesecima i nigdje je nema di god sam pitala. Ili tražim na krivim mjestima.
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Koje FS figurice imate u stanu i koliko Va prije 2 godina, 5 mjeseci
|
|
|
Ja baš i nisam neki pobornik figurica. Mislim nisam kontra, ali osobno ne volim imati previše. Veću vrijednost pridajem obrambenom feng shui-u i pravilnom razmještaju pokućstva, odabiru boja, materijala i sl.
Moram priznati, kada sam se tek počela baviti feng shuiem imala sam puno više figurica nego sada. Činilo mi se da mi sve treba, pa mi se onda činilo da ništa ne djeluje. Prolazila sam sve te neke klasične faze, koje svi prolaze kada se prime izučavanja feng shui-a.
Sad imam samo jednog malog Buddhu (nekih 5cm), a planiram nabaviti većeg (barem 15-20cm). Dugi niz godina koristila sam kornjaču. Imala sam ih po svuda, jednu naslikanu, jednu figuricu, jedan privjesak na lančiću, a onda mi je privjesak počeo spadati na misteriozne načine, bez da se lanac otvori ili potrga, a figurica se zagubila. Tada smo sklonili i sliku, a ja sam odustala od privjeska, jer mi se učinilo da je to prava stvar u tom trenutku.
Od ostalih pomagala imam sliku konja, lavandinog polja, plaketu za zaštitu ulaza, borovu grančicu, sliku muža i mene. Naravno imam sobnog bilja, jedan maleni kristalni svijećnjak i to je to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja takodjer nemam previse figurica osim konja koje obozavam i dva slona, e da i jednog zmaja. Sliku osmorice besmrtnih, i slike mene i muza i obitelji posvuda.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
Odgovor:Koje FS figurice imate u stanu i koliko Vam pomažu prije 2 godina, 4 mjeseci
|
|
|
meni razmještaj pokućstva nije baš donio nešto , a i nemam baš previše mogućnosti što se tiče većih građevinskih zahvata...boje, slike i figurice koje mi intuitivno i stvarno nešto predstavljaju...to mi je najdostupnije i najjeftinije...a i netko mi uvijek nešto donese s putovanja....
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Koje FS figurice imate u stanu i koliko Va prije 2 godina, 4 mjeseci
|
|
To je ok. Bitno da tebi one doista nešto znače. 
|
|
|
|
|
|
|
Odg: Koje FS figurice imate u stanu i koliko Vam pomažu prije 1 godinu, 12 mjeseci
|
|
ne znam di ubacit pitanje, ali našla sam doma neku figuricu od žada - krokodila koji u zubima drži ribu  , malo čudna figurica ali svidjela mi se pa sam ju ukomponirala u mini vrt koji držim na stoliću u hodniku, dakle središtu kuće...
Ima li taj krokodil uopće neko značenje u FS-u ?
|
|
|
|
|
|
|