|
Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 3 godina, 4 mjeseci
|
|
|
Dakiva je napisala:
1. bijela boja - povezana sa elementom vode, povoljna u periodu osam, unapredjuje bogatstvo, slavu, srecu.
2.crna boja - povezana sa elementom zemlje, nepovoljna u periodu 8, donosi sklonosti ka bolesti i samoci.
3.zelena boja - povezana sa elem. drva, manje vise neutralna u periodu 8.
4.zelena boja - povezana sa elem. drva, pomalo negativna u periodu 8 potice afere
5.zuta boja - povezana sa elem. zemlje, najlosija od svih u periodu 8, donosi katastrofe
6.bijela boja - povezana sa elem. metala, manje vise neutralna u periodu 8
7.crvena boja - povezana sa elem. metala, nepovoljna u periodu 8, stvara probleme(pljacke, svadje...)
8.bijela boja - povezana sa elem. zemlje, najpovoljnija u periodu 8, donosi srecu, bogatstvo, slavu
9.ljubicasta boja - povezana sa elem. vatre, uglavnom povoljna u periodu 8, ali u kontaktu sa zvijezdama 2 i 5 moze stvoriti probleme.
|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 3 godina, 4 mjeseci
|
|
Vidite kad sam pitala za kombinaciju tumacenja polozaja letecih zvezda mislila sam na kombinaciju vodene i planiske u odredjenim sektorima:)Moj problem je u tome sto sam za stan na tlocrtu odredila letece zvezde za period gradnje kuce i odredjivanjem vodene i planinske nesto se nepoklapa:ohmy:
prema jednoja analizi kombinacija je 14,85,63/52,39,17/96,74,28
a moja je
14,58,36/25,93,71/69,47,82
tako da sam u tom polju nesto zbunjena:silly:
ali u sustini ne mogu da nadjem tumacenje vodene i planinske za odredjeni sektor:(
npr.kombinacija vodene i planinske 1 i 2 dejstvuje bracne probleme i lek za ovu kombinaciju jeste biljka za iscpljivanje vode i jacanje elementa zemlje,naravno to sve povezujemo sa godisnjim zvezdama i mesecnim.

|
|
|
|
|
|
|
Odgovor:Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 3 godina, 4 mjeseci
|
|
Probat ću to malo istražiti.
Za sada sam tek usputno naletjela na podatak da zvijezda 9, koja je sama po sebi povoljna, ako se nađe u istom sektoru s Dvojkom ili Peticom, koje su negativne, uvećava njihov negativan utjecaj, dok u kombinaciji s Osmicom uvećava njezinu povoljnost.
Kombinacija 4 i 1 u istom sektoru stvara seksualne skndale.
Baš bi mi trebala neka dobra, stručna knjiga na temu.

|
|
|
|
Posljednja izmena: 10.01.09 10:14 od Sandra.
|
|
|
Odgovor:Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 3 godina, 3 mjeseci
|
|
|
Poznati su vam elementi pa evo neke karakteristike tih elemenata naranvo govorim o povećanju utjecaja
1. Vodite računa da ne postavite previše vode na jug, zato što voda uništava element vatre koji dominira jugom. Kada leteća zvijezde ukažu da je povoljno tu stavljati vodu onda tako učinite jer će voda na tom mjetu energizovati specijalnu vodenu energiju. Svako slučaju ne smije zasijeniti simbom vatre u protivnom bogatstvo će vam biti uskraćno.
2. Trudite se da ne stavljate polukružne prozore,lođe ili bilo što kružno na istočnom ili jugoistočnom dijelu doma. Razlog što okrugli oblici simoblizuju metal, a metal uništava element drveta. Akvarijum sa ribicama je odličan način da se aktivira č'i vašeg doma na istočnoj strani.
3. Na sjeveru je najbolje držati okruglu ili kružnu strukturu budući da je element ovog oblika u harmoniji sa uglom vašeg doma.
4. Na zapadu i sjeverozapadu, su metalni uglovi doma, i stvaljanje elemenata zemlje je vrlo povoljno. Kamene sklupturem kamene staze, kristalna dekorativna drvca i predmeti od prirodnog krisatala, ali nemojte stavljati element vatre i predmete crvene boje.
5. Na jugozapad sjeveroistok postavite predemet crvene boje time se ojačava vaš č'i i moraju biti crvene boje lusteri, lampe baš kao i kristali.
|
|
Evica
(Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 78
|
|
|
|
|
Odgovor:Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 2 godina, 6 mjeseci
|
|
|
moze li neko protumaciti kada se u JI sektor, gde su ulazna vrata doma nalazi periodicna 5, planinska 6 i vodena 6?
znam da su duple brojeve u principu povoljne, ali 5 pravi problem.
|
|
|
|
mi nismo ljudska bića koja ponekad imaju spiritualno iskustvo.
Mi smo spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo...
|
|
|
Odgovor:Karakteristike zvijezda i tumačenje kombinacija prije 2 godina, 6 mjeseci
|
|
|
Ne pravi vise samo #5 nego i duple #6. S obzirom da govorimo o kuci ili stanu iz perioda 6 bile su dobre sto se tice financija i dok su bile aktivne, a prema odnosu i zdravlju bas i ne. Posto to vise nisu aktivne zvijezde jer smo u periodu 8 opcenito je pravilo da aktivne zvijezde treba jacati, a prosle lijeciti. Radi se o ulazu pa ga svakako ojacaj pripadajucim elementom, a to je voda ili drvo kojim ces ujedno umanjiti nepovoljnost metala i zemlje.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|