|
Izra
unavanje LZ prije 3 godina, 4 mjeseci
|
|
Mislim da je Annja pisala da joj se ne podudaraju LZ kada racuna preko software i na znam kojeg jos nacina. Ovaj nacin bi ti trebao potvrditi tocnost.Kao prvo odredi se period u kojem je kuca ili stan sagradjena;npr:
1904-1923 je period 3
1924-1943 je period 4 itd.
os
Taj broj se stavi u sredinu kvadrata (Time star), a
ostali brojevi se popune prema schemi:
Zatim kada kompasom se odredi ulazna vrata(Facing star)ovisno u kojem smjeru pada i koji se broj nalazi u predhodno ispisanom kvadratu, tada taj broj stavljas u sredinu kao i (Mountain star)ili planinska zvijezda koja je uvijek u suprotnom pravcu od Facing star.Tako dobiju se tri vazna broja, Facing i Mountain stars koji ovisno dali su parni i neparni brojevi se popunjavaju kao iz scheme:znaci ako je u sredini 4 onda se upisuje obrnutim redoslijedom;4,3,2,1...a ako je npr.7 onda se upisuje 7,8,9...
Tako se ne moze pogrijesiti kod izracunavanja LZ za kucu ili stan. Dali je razumljivo  ili... 
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
|
|
|
|
|
Odgovor:Izraunavanje LZ prije 3 godina, 4 mjeseci
|
|
Meni se tako slaze i preko software i na ovaj nacin. 
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
Da probamo da izracunamo kombinaciju letecih zvezda na ovoj nacin:)
Dakle period gradnje do 1981,period broja 6
prema shemi letece zvezde se poklapaju,posto su ulazna vrata na severoistoku/NE broj koji je vodena zvezda je 9,dalje prema shemi kombinacija letecih vodenih zvezda se poklapaju,planiska zvezda tj suprotan pravac od pravca gledanja se takodje poklapa;)
Evo kako izgleda:)
[img=http://img57.imageshack.us/img57/7791/70809441wd2.th.png]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Dakiva;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Annja slabo se vidi na slici, ali ako su ti 3 i 9 u sredini (FS i MS) onda popunjavas 3,4,5,6,7,8,9,1,2, ili 9,1,2,3,4,5,6,7,8. Ako si tako radila onda je ok.
|
|
dakiva
(Korisnik)
Moderator
|
|
|
|
|
|
|
Dakiva,kliknite na sliku i ona ce se uvecati pa se onda bolje vide brojevi:)
sto se tice letecih zvezda vodene i planinske ja sam se zbunila  ja sam isla 9,8,7... 3,2,1, 
|
|
|
|
Posljednja izmena: 16.01.09 15:52 od annja.
|
|
|
|
|
|
Skontala sam u cemu je fora:silly:strane sveta su upitanju u samom kvadratu pa samim tim i brojevi u centru tj lz imaju drugaciji raspored:blink: a sa njima i vodena i planiska zvezda:side:
ali nesto se ne poklapa ili vi niste dobro napisali ono kod vodene i planinske mislim na to da parni se povecavaju a neparni smanjuju kad ste u predhodnom postu napisali da ako sam pisala 3,4,5,6... i 9,1,2,3... onda koji je to parni i neparni broj ili ste hteli napisati da oni uvek idu unazad:blink: sto se tice centralnog broja lz on se uvecava ili smanjuje:S
znaci ja sam pomocu vaseg objasnjenja uklopila klombinacije,ali nesto je izostavljeno:huh:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kombinacija kada je raspored strana sveta ovakav onda se centralni broj uvecava prema putanji koju ste ucrtali,a vodena(pravac gledanja)i planiska(pravac pruzanja)zvezda se krecu prema putanji koju ste ucrtali,ali anazad.
kada promenite da je sever na vrhu dobijete kombinaciju centralnih brojeva prema vasoj shemi,ali se oni krecu unazad,a vodena i planiska zvezda unapred:side: evo ovako izgleda
inace se poklapa,ali je malo zbunjujuce:blink:
|
|
|
|
|
|
|