Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: pomoc :)!!
pomoc :)!! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
Pozdrav i postovanje svim clanovima i clanicama ovog foruma.
Ja sam ovdje potpuno nova -i nesto se ne snalazim naj bolje sa pisanjem na forumu pa se nadam da nisam nesto zeznula ili u pogresno polje upisala.
Hvala mnogo na svim informacijama koje su jako korisne.
Ali, sada- vec neko vrijeme pokusavam da odgonetnem koja je za mene licno strana naj povoljnija, koje boje, kako sta, ali sada sam jos vise zbunjena. Jer moj kua broj 2, ako sam dobro shvatila, nije dobro da aktiviram JI i I sektor a taj isti sektor je dobar za novac, opet, nije dobro da se aktivira jug a taj sektor je za nesto drugo dobar.
Takodje analizirajuci svoj dom, sada nisam sigurna da li je bas sve to tako kao sto sam uocila, jer od svega ispade da mi je krevet jedino na dobroj strani . Ni to nisam vise sigurna, i evo veceras se pitam da li je to zato sto sjedim na istocnoj strani (koja gleda na JZ). Hodnik je na Z strani, a wc na skoro bas tacno sjevernoj. Prilicno cudan raspored.
Nadam se da se neki od vas (iskusni u FS tehnikama) necete smijati (mada se i ja sama sebi evo smijem- sto od muke sto od ne znam cega vise).
Juce sam mislila da sam nesto naucila, ali danas apsolutno nista.
Ne znam koliko zahtjeva ovdje imate za pomoc i koliko mozete odgovoriti na sve, ali eto ja bih vas molila bar za neki smjer gdje dalje.
Procitala sam sve moguce clanke vise puta, ali nikako da budem sigurna.
Da li da se vodim kua brojem ili opstim, i kako to dvoje da ukombinujem?
Hvala puno unaprijed na odgovoru
Zbunjena
zbunjena (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 5
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: pomoc :)!! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 10
Pozdrav zbunjena i dobro došla na naš mali forum!( koji skoro svakodnevno raste:))
Nemoj se brinuti... nećemo ti se smijati jer su mnogi od nas ovdje također bili zbunjeni u početku....ali i ja osobno se ponekad zbunim...tako da je zbunjenost opravdana...
A što se tiče tvoga pitanja, sektore koje misliš da bi trebala ili želiš aktivirati slobodno aktiviraj i čekaj...ako bude pomaka znači da si na dobrom putu(ako su pomaci pozitivni naravno) a kua broj i pravci se donose samo na tebe u kojem smjeru si okrenuta dok jedeš, radiš...provodiš više vremena...nadam se da sam pripomogao...
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05

Odg: pomoc :)!! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
Pozdrav
Da svakako je od pomoci bilo kakav glas , jer sam evo bukvalno citav dan u iscitavanju i po malo premjestanju stvari . Pa da se nebih izgubila potpuno dobro je cuti sugestiju .
Znaci ako sam dobro razumjela- pravci (ove koje citam za kua broj 2) su ti pravci koji su povoljni ili ne. A sektori su nesto drugo? Znaci ako npr. moj kua broj kaze da JI sektor nije dobar za mene, znaci da samo ne trebam fokusirati svoju energiju u tom pravcu?Postavljanje ogledala i slicno? Ali npr. smijem dekorisati isti sektor u zelenu boju? (sad vjerovatno opet pitam isto ispocetka )). Mislim da sam razumjela , pa probat cu nesto izvesti, ako se dese nedace pokusat cu sacuvati bar laptop (ofarbam ga u zeleno), pa da se javim kao julian , istjerana, bez posla i slicno ali da vam dam do znanja da funkcionise ) (ili sebi ). Salim se. Super je stranica i forum u hvala na trudu.
Sad kad se "zakrecim" i pokupujem zavjese ima citavu ulicu da izmjenim . Hvala!!
zbunjena (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 5
graphgraph

Odg: pomoc :)!! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 10
Da može se i tako reći i ne zaboravi..nemoj odmah cijelu sobu okrečiti da poslije ne bi bilo...za početak probaj samo jedan zid...pa ako ti se svidi ili osjetiš promjenu navali...ili nemoj o tebi ovisi...kao što sandra kaže u FS je i malo kadkada puno...zato nije dobro pretjerivati
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05

Odg: pomoc :)!! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Zbunjena, ništa se ne brini, meni je trebalo par godina da naučim razlikovati pravce i sektore , to je tako u životu. Ono što je važno jest da učiš, ma kako polako, ali ipak napreduješ.

Dakle, kua broj kuće određuje koji su sektori bolji koji manje dobri, a tvoj osobni kua broj određuje kako trebaš biti okrenuta za vrijeme različitih aktivnosti.

Znači, ako stojiš na pragu gledajući van iz stana i pri tom je ispred tebe jug, to znači da ti je iza leđa sjever. U tom slučaju je sjever pravac koji određuje kua broj kuće, znači kuća ima kua 1. Prema tabeli pravaca za kua 1 vidiš koji sektor je dobar, a koji nije unutar stana. To važi za sve stanare koji god osobni kua broj imali. Onda gledaš ako je moguće da spavaća, radna, dječja soba i boravak budu u nekom od povoljnih sektora. Koji god bili dobri ili loši ipak boje i materijali idu prema onoj osnovi I, JI=zeleno, J=crveno, JZ, Centar, SI=žuto, Z, SZ=bijelo, S=plavo, naravno to je ugrubo, ima tu bezbroj nijansi koje možeš koristiti.

A prema svom kua broju gledaš kako ćeš okrenuti stol, stolice, krevet itd.

Sve ostalo što je Nino napisao stoji .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica