Prije svega, draga Sandra puno ti hvala na odgovorima i svoj pomoci koju si mi do sada pruzila
I ovaj me odgovor jako veseli...
Naime, kupili smo taj kotac na "buvljaku", moj suprug je ambiciozno namjeravao od njega nekako napraviti luster, ali kotac lezi u podrumu vec vise od pola godine a nekakve lustere smo u medjuvremenu vec postavili... i moram priznati da mi je taj kotac cesto na pameti. Nekako, smatram da nije dobro kupiti nesto a onda ne napraviti nista s time (ma kako jeftino smo ga platili) i znati da se s njime nesto planiralo a odustalo. To mi je... dojam losega, neostvarenoga, losi chi.
Ideja da ga pricvrstimo na bocni zid lodje ili objesimo na strop mi je pala na pamet jer bih na lodjama voljela imati sto vise bilja, a s obzirom na to da je povoljan (iako nije izveden na budisticki nacin) i da ce jos kao metalni predmet ici na stranu kojoj i dobro odgovara me jako veseli!
Sad jos jedno pitanje... kotac je jako star, to je u stvari samo metalni (zeljezni) obruc i stange izmedju (ne sjecam se jesu li prekrizene 4 stange pa djeluje da ima 8 precki ili je doista osam precki, ili ih je 12 ili mozda sasavim drugi broj; kotac nismo gledali od dana kad smo ga kupili i odmah stavili u podrum), ali rijec je o vrlo grubom, jednostavno napravljenom i vrlo ostecenom (onako, hrdjavastom) predmetu. Voljela bih ga ne lakirati jer ce se izgubiti ovaj "rustikalni" dojam; je li OK. da ga samo temeljito ocistim?