Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Gdje drzati bicikl?
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: Gdje drzati bicikl?
Gdje drzati bicikl? prije 3 godina Karma: 0
Imamo bicikl koji rijetko (ali ipak ponekad) koristimo.
Ne mozemo ga drzati u podrumu jer nije dovoljno siguran od provale i trebali bismo ga smjestiti negdje u stanu.
Na kojoj poziciji bi najmanje stetio?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Maybe Baby
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Gdje drzati bicikl? prije 3 godina Karma: 10
Nije mi palo na pamet da bicikl može negdje štetiti, i ja ga imam, držim ga na zapadnoj strani,doduše u prizemlju:silly: Zar nije on simbol putovanja, radosti(barem sam ja sretna kad ga koristim,a i metalan je
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odgovor:Gdje drzati bicikl? prije 3 godina Karma: 0
Piksi napisao:
Zar nije on simbol putovanja, radosti(barem sam ja sretna kad ga koristim,a i metalan je

Kad se ne koristi cesto, onda je on meni... veliki predmet koji zauzima prostor a nije dovoljno iskoristen u svoju svrhu, pa mi to djeluje kao nesto negativno u prostoru.
Ja ga ne stignem voziti uz sve obaveze i psa kojem su potrebne setnje (nije bas svojim stasom pas koji bi duze trcao uz bicikl ), suprug takodjer... a opet, ponekad (citaj: rijetko) i sjednemo na njega.

Pa me zanima gdje bi takav veliki rijetko koristeni metalni predmet u stanu najmanje stetio...
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odgovor:Gdje drzati bicikl? prije 3 godina Karma: 25
Na terasi! Tako ti nije stalno na oku.

Bilo bi dobro da je u nekom od metalnih sektora (čitaj: zapad, sjeverozapad)ili na sjeveru, no činimi se, obzirom na tvoj tlocrt, da je najbolje staviti ga na terasu.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Terasa je na zapadu, pa je onda najbolje da ga smjestimo tamo. Hvala ti

Usput, tamo sam mislila staviti jedan "dekorativni" predmet, metalni stari kotac od seljackih kola, pa ga nekako iskoristiti za tegle sa cvijecem; s obzirom na to da je rijec o zapadu i to bi bilo dobro?

Btw, imaju li kotaci (i bicikla i ostali) nekakavo djelovanje sami po sebi, simbolicki?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Posljednja izmena: 29.04.09 14:14 od Shanti.

Shanti napisala:
Usput, tamo sam mislila staviti jedan "dekorativni" predmet, metalni stari kotac od seljackih kola, pa ga nekako iskoristiti za tegle sa cvijecem; s obzirom na to da je rijec o zapadu i to bi bilo dobro?
Bi. Zato što tako jačaš element sektora.

Shanti napisala:
[quote]Btw, imaju li kotaci (i bicikla i ostali) nekakavo djelovanje sami po sebi, simbolicki?/quote]
U FS se koristi kotač kao simbol. Njegova simbolika ima korijene u budizmu, a sam simbol potiče s Tibeta. On je jedan od osam povoljnih simbola, koje bi u kućanstvu trebalo imati, a ponekad su prikazani i svi skupa. On simbolizira kotač života i prikazan na njihov način ima na sebi dosta detalja koji simboliziraju razne aspekte života, karmu, smrt, razne vrste životnih oblika, te stupnjeve duhovnog napretka.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Prije svega, draga Sandra puno ti hvala na odgovorima i svoj pomoci koju si mi do sada pruzila

I ovaj me odgovor jako veseli...

Naime, kupili smo taj kotac na "buvljaku", moj suprug je ambiciozno namjeravao od njega nekako napraviti luster, ali kotac lezi u podrumu vec vise od pola godine a nekakve lustere smo u medjuvremenu vec postavili... i moram priznati da mi je taj kotac cesto na pameti. Nekako, smatram da nije dobro kupiti nesto a onda ne napraviti nista s time (ma kako jeftino smo ga platili) i znati da se s njime nesto planiralo a odustalo. To mi je... dojam losega, neostvarenoga, losi chi.
Ideja da ga pricvrstimo na bocni zid lodje ili objesimo na strop mi je pala na pamet jer bih na lodjama voljela imati sto vise bilja, a s obzirom na to da je povoljan (iako nije izveden na budisticki nacin) i da ce jos kao metalni predmet ici na stranu kojoj i dobro odgovara me jako veseli!

Sad jos jedno pitanje... kotac je jako star, to je u stvari samo metalni (zeljezni) obruc i stange izmedju (ne sjecam se jesu li prekrizene 4 stange pa djeluje da ima 8 precki ili je doista osam precki, ili ih je 12 ili mozda sasavim drugi broj; kotac nismo gledali od dana kad smo ga kupili i odmah stavili u podrum), ali rijec je o vrlo grubom, jednostavno napravljenom i vrlo ostecenom (onako, hrdjavastom) predmetu. Voljela bih ga ne lakirati jer ce se izgubiti ovaj "rustikalni" dojam; je li OK. da ga samo temeljito ocistim?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Rekla bih da je. Mada, ako izgleda jako "rustikalno" to može djelovati i nepovoljno, kao oštećen/oslabljen metal loše kvalitete. Jer kinezi pod metal podrazumijevaju zlato i srebro, a ono je plemenito i ne hrđa. Zemlja će ga u svakom slučaju pojačati.

Ne bih ništa ni spominjala, nego mi je malo zbog toga što pokušavaš ostati trudna, pa se osjećam pomalo nesigurno. Ne bih željela da ubacimo nešto nepovoljno u taj tako važan zapad. Razmisli malo o toj simbolici metala. Kako ti se čini taj kotač?
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 1234
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica