Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Tavan
Tavan prije 3 godina Karma: 10
Stalno imam namjeru pitati za taj dio kuće. Ima li on i kakav utjecaj? Na našem držimo stvari koje želimo sačuvati ili zato što će nam trebati ili za uspomenu.Djeca su spremila svoje neke knjige iz škole, radove s likovnog, igračke , maske s karnevala koje se preživjele(nisu stare i poderane), robu i stare cipele koja nam možda zatreba za karneval i slične stvari.Upravo ovih dana radimo reda gore da to bude posloženo i kolko tolko čisto.Ima li kakvo pravilo za taj dio prostora u kući?
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Tavan prije 3 godina Karma: 0
Nesto slicno i mene zanima... doduse, rijec je podrumu u zgradi, tj. o prostoru koji nije direktno iznad, odnosno ispod naseg stana (nego tko zna kojeg, jednako kao sto je tko zna ciji i kakav podrum ispod naseg stana).
Pretpostavljam da bismo ih trebale drzati urednima i oslobodjenim od pokvarenih, strganih itd. predmeta, ali cinjenica je da i mi u podrum odlazemo stvari koje trenutno ne trebamo, a mogli bismo zatrebati (iako, pitanje je hocemo li doista). Krajem proljeca, kad ce biti odvoz krupnog otpada, planiramo procistiti i te stvari koje cuvamo u podrumu i ostaviti samo komade koji imaju smisla.

I mene zanima postoje li neki savjeti u vezi cuvanja odjevnih predmeta koje ne obucemo godinama (za maskenbal ), knjiga koje bas ne koristimo itd., osobito s obzirom na to da ih mi ne mozemo drzati u podrumu zbog moguce provale...
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Pol: Žensko Maybe Baby

Odgovor:Tavan prije 3 godina Karma: 25
Cure, svaka čast ! Dale ste mi poticaj za nešto o čemu razmišljam već neko vrijeme, totalnu čistku !!

No da se vratimo na temu. Postoje pravila i za tavan i za podrum. Vrlo su "zdravorazumska", kao doduše dosta toga u FS.

Na tavanu bi trebalo držati što manje toga, jer sav fizički teret koji je iznad nas, simbolički predstavlja neki emocionalni, energetski teret. No neizbježno je koristiti tavan kao skladište. Zato sve treba biti pregledno, čisto, provjetreno. Najbolje je sve poslagati ili na police ili u kutije. I povremeno otvarati, čistiti, provjetriti. Kada nešto klasificiramo kao robu za tavan, treba provjeriti dali je čitavo, ispravno, i dobro razmisliti hoćemo li to ikada više koristiti. Ponekad čuvamo stvari iz sentimentalnih razloga. I to je ok. Ali ipak barem jednom godišnje treba napraviti reviziju i ponovno razmisliti jesmo li sada spremni riješiti se nečega.

Ista priča i s podrumom, barem što se održavanja tiče. Razlika je jedino u tome što podrum ne predstavlja teret, već svojevrsnu "riznicu", u kojoj bi trebalo držati samo vrijedne stvari i ne koristiti ga kao skladište. Zato su naši podrumi, gotovo uvijek nepovoljni, jer služe kao skladište.

No tebe to ne pogađa, Shanti, jer ne živiš u stanu iznad podruma.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Sandra napisao:
No tebe to ne pogađa, Shanti, jer ne živiš u stanu iznad podruma.

Pretpostavljam da mene pogadja neciji tudji podrum na koji mogu utjecati, kao i stanovi ispod i iznad naseg, ali ni na to ne mogu utjecati... Eh, tako bih rado sve oko sebe navela na veliko pospremanje...
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Zaprav direktno te pogađa samo stan iznad i stan ispod. Podrum najviše pogađa stanare u stanu odmah iznad njega.

Nekako nikad nisam bila presretna što živim u kući. Mala je, nezgodnog rasporeda, nije naša, vječito posla oko kuće... No što više analiziram stanove, tim više cijenim kuću u kojoj živim. Možda to na koncu i nije tako loša opcija. Ipak mogu utjecati na više čimbenika nego ljudi u stanovima.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Sandra napisao:
Zaprav direktno te pogađa samo stan iznad i stan ispod. Podrum najviše pogađa stanare u stanu odmah iznad njega.

Ispod mene je vjerojatno vrlo zivahno, mladi par s troje djece , a stanare iznad nisam jos upoznala (sto i nije lose, znaci da se za sada nista ne zale na nas ).
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Zvuči dobro.

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Tavan prije 3 godina Karma: 10
Evo mogu reći da sam ja skoro gotova sa svojim tavanom, s čišćenjem, opet sam pobacala podosta toga, sutra zovem komunalce da to odvezu.Ovih dana sam se ubila od pospremanja i čišćenja pa zato Sandra hrabro ako krećeš i tiB)
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica