Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 12345
TEMA: Vendin stan
Vendin stan prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 25
Prije nekog vremena nam se Vendi obratila za pomoć.
Vendi napisala:
ovako: ne znam na kojoj bih točno temi ovo postavila, pa da probam ovdje... pripada ovoj temi utoliko što mi muž kaže da su FS "gluparije" -- preciznije on ne smatra da je feng shui glup, nego smatra da pripada nekom drugom vremenu, civilizaciji, mentalitetu i običajima (kad su ljudi u kini živjeli u jednoj prostoriji sa zahodom unutra itd.) te da je njegova primjena u zapadnoj civilizaciji već toliko modificirana, komercijalizirana, miš-maš svega i svačega, da se to pretvorilo samo u nekakvu modu i gluparenje...

ali, problem je ovaj. prije dvije godine doselili smo se u ovaj stan u kojem smo sad, u kojem se ja nikako ne osjećam ugodno, a i nekako mi ne ide najbolje život od kad smo u njemu. u feng shui se baš ne kužim, imam doma nekoliko knjiga i moram priznat da sam u svakoj naišla na ponešto drugačija tumačenja, tako da me to zbunjuje. no, onoliko malo koliko sam pokušavala ući u to čini mi se da je naš stan po FS prilično loš (i loše orijentiran i loše namješten)...

otkad smo u njemu i sin mi je imao jednu tešku sportsku ozljedu (prijašnji vlasnik teški lom)... ja također učestalih problema s križima, depresijom itd. u stanu je i dosta velika buka, ne sviđa mi se pogled na okoliš (pogled s većine prozora je loš, na stare kuće u centru grada i neuredan okoliš)itd... sve u svemu dosta toga lošeg. stvari se "valjaju" polako otkad smo u njemu, stagniraju, sve se odugovlači, nema rješenja problema...

zanima me šta da napravim. ako je i orijentacija stana loša, vjerojatno postoje neki FS "lijekovi"...

možete li preporučiti nekog stvarno dobrog FS majstora, koliko oni naplaćuju konzultacije i tako to? stan je jako velik i trebalo bi puno toga pogledati u njemu (tlocrt ne znam staviti na internet).

hm, stvarno ne znam što da napravim, ali imam dojam da nam je sve u tom stanu i u obitelji "ustajala voda", stagnacija, problemi... nema pomaka, nema "muvinga"... kad bi mi netko dao savjet!

I jučer.
Vendi napisala:
Sandra!

ako se sjećaš, pisala sam nedavno na ovoj temi o svom stanu u kojem se baš ne osjećam dobro i ugodno (doselila se u njega prije 2 godine).

ponudila si mi da ti pošaljem tlocrt na e-mail.

konačno smo skenirali tlocrt i poslat ću ti ga večeras. što se mene tiče, nema problema niti da ga ovdje staviš da i drugi komentiraju.

bit ću ti jako zahvalna na bilo kakvom komentaru ili preporuci.

Evo njezinog tlocrta:
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Vendin stan prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 25
Vendi, kuda točno gledaju ulazna vrata (u stupnjevima)? Odstupanje može biti vrlo bitno.

Jesam li ispravno shvatila strane svijeta?

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Vendin stan prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 0
da, stan je ovako lagano ukošen prema sjeveroistoku, kako si ti ucrtala ove kose crte (možda čak i manje).

kamo gledaju ulazna vrata? pa isto tako na SI.
nemam kompas. potražila sam kuću na google earthu i planu grada na kojem su ucrtane strane svijeta i po tome vidjela da je vrlo lagano ukošeno prema SI (ne mogu, dakle, reći koliko točno stupnjeva, ali u stupnjevima je bliže sjeveru nego sjeveroistoku).
vendi (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 27
graphgraph

pretpostavljam da pitaš kamo gledaju ulazna vrata kada se stoji na njima okrenut prema stanu, a ne prema van? dakle, onaj gornji dio stana, te dve velike sobe - njihovi prozori gledaju lagano prema SI, a isto tako i ulazna vrata u stan.

ispričavam se, ali nisam baš na TI s FS terminima i zato mi je to sve skupa jako teško.
vendi (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Odgovor:Vendin stan prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 25
Oprosti, moja pogreška . Mislila sam kada gledaš prema van. Zapravo je dosta važno precizno odrediti, jer inače dobijaš sasvim različit rezultat.

Ovo je raspon sektora. Možeš li utvrditi u kojem pravcu gledaš kada gledaš kroz prozor na sinovoj ili dnevnoj sobi?

SJEVER 337.6 – 22.5
Sjeveroistok 22.6 – 67.5
Sandra (Administrator)
Administrator
graph
Posljednja izmena: 24.06.09 17:04 od Sandra.

Sandra napisao:
Oprosti, moja pogreška . Mislila sam kada gledaš prema van. Zapravo je dosta važno precizno odrediti, jer inače dobijaš sasvim različit rezultat.

Ovo je raspon sektora. Možeš li utvrditi u kojem pravcu gledaš kada gledaš kroz prozor na sinovoj ili dnevnoj sobi?

SJEVER 337.6 – 22.5
Sjeveroistok 22.6 – 67.5

ništa , moram izgleda kupiti kompas.

neće to ovako ići. ne mogu ovako napamet znati tu ukošenost u stupnjevima... i tako nemam pojma o tome. mislila sam da je dovoljno reći na koju stranu svijeta gleda stan, označiti strane svijeta na nacrtu.

za ovo drugo (ulazna vrata), dakle, misliš kuda gledaš kada stojiš na njima, a gledaš prema van, okrenut leđima stanu?

hvala na trudu.
vendi (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph
Posljednja izmena: 24.06.09 17:18 od vendi.

Odgovor:Vendin stan prije 2 godina, 11 mjeseci Karma: 8
Nista Vendi bez kompasa, moram priznati da mi je tlocrt prilicno nejasan.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

drage moje,

upravo sam kupila kompas.

večeras ću sve to pogledati, pa vam javim.

zašto je tlocrt nejasan?
treba li ucrtavati sav namještaj ili.....?
vendi (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica