Poštovani,
molim Vas ukoliko je ikako moguće da mi pomognete.
Imam toliko povjerenja u Vas,iznijet ću Vam svoje najosobnije stvari iz privatnog života.
Naime,ja stanujem sa roditeljima,u kući vlada nemir,neslaganje.
Nekoliko puta,a pogotovo u zadnje vrijeme je moja majka ponovila kako nam je kuća prokleta i ukleta,da bi ju najradije polila benzinom i zapalila,da ju nikome nebi ni prodavala jer je kuća zla.
Ja vjerujem da ona pretjeruje u svojim riječima,i naravno to je rekla nanon jedne žešće svađe u kući.
Nama nikako ne ide,svi smo se dobrim dijelom psihički razbolili,otac najviše.
Svatko od nas ima "svoju sobu" i nekako ne odlazimo u druge sobe.
Npr ja,ja nikada ne sjedim u dnevnom boravku,rijetko koristim bilo koju prostoriju u kući osim kupaonice.
Svatko od nas spava u svojoj prostoriji.
Ja u svojoj sobi,mama u spavaćoj a otac u dnevnom boravku.
Kako ovo prvi puta radim,nadam se da će biti vidljiva slika na kojoj sam onako u pet minuta napravila skicu kuće i raspored prostorija.
Svjesna sam toga da tu svašta nešto ne valja,ali vjerujte mi da su mi mogućnosti promjena sužene na minimum.,pogotovo u dnevnom boravku koji koristi otac.
Tu mu nisam u mogućnosti ni sugerirati na promjenu mjesta spavanja,na mijenjanje boja zidova,dodavanje ili uklanjanje slika,ma na ništa!
Eventualno što bi ja tu mogla napraviti je detaljno spremanje,neki skriveni kristalić,figurica ili slikica koju bi isprintala.
Što se tiče kuhinje,situacija je i tu ista...
kupaonice također...
U biti pretpostavljate već po ovome što sam napisala da mi je otac "teška osoba",on je u biti u duši izrazito dobar čovjek,neiskvaren,ali je malo otišao sa živcima,povučen je,zatomljen i ne podržava i ne odobrava bilo kakve promjene u kući (valjda mu je negdje duboko u njemu usađeno da je on za tu kuću prolio do zadnje kapi svog znoja,da je od prve do zadnje lopate on sve dao u tu kuću,i kad bi mu ja nešto predložila a nije da to već nisam..uvijek sam dobijala odgovor da ja u svojoj kući kad ju budem imala pravim reda i razmještaja onako kako ja to budem željela a da je njemu ovako dobro)
Što se tiče spavaće sobe,mama je koliko toliko otvorena za mogućnosti promjena...
A kako možete zaključiti ja ću učiniti sve samo da nešto promijenim u ovoj kući,jer vjerujte mi situacija nije nimalo ugodna.
Moja soba:
Na njoj sam najviše dosada radila,sad ću Vam reći i što.
Moj kua broj je 8
Kao prvo svoju sobu sam pokušala srediti tako kao da je zasebna cjelina,kao da nema veze sa ostatkom kuće (jeli to iskpravno ili nije,ja ne znam) ali ja svoju sobu tako i dozivljavam,zaista...
Zidovi:
Istočni i sjeverni zid su bijeli
Zapadni i južni su zeleni (zapadni tamnije zelen,a južni svjetlije)
Na jugoistočni dio zida sam svojom rukom nacrtala nekoliko crvenih cvjetića i stavila sam isprintanu sliku feniksa,a na tom mjestu su mi i ulazna vrata u sobu (negdje sam pročitala da mi feniks može smanjiti loše utjecaje tog sektora,ito tako i crvena boja)
Sjeverni dio sobe mi je prozor,zid je bijeli,a rub oko prozora je nježno zeleni.
Na "klupčicu" prozora sam stavila jednu malu kornjačicu (izrerana slika sa nekog plastificiranog podmetača za čaše)
Na južnom dijelu su mi televizor,dvd,linija,kompjuter
Na zapadnom dijelu zida sam stavila liku dvostruke sreće.
Najviše oko čega sam se trudila mi je jugozapadni dio sobe
Tu imam jednu policu,smeđe-bež boje
U jednu kartonsku kutijicu sam stavila sliku sebe i svog partnera (na kartonskoj kutijici je sličica dvoje zaljubljene dječice) a ispod te kutijice su dva crvena kartonaska srceta koja se preklapaju.
Stavila sam tu i dva originalna dvd sa ljubavnom tematikom (sretna ljubav) i također sam i u tu kutijicu i onako položenu sliku stavila dvostruku sreću.
Na toj polici imam i kristale (oble kamenčiće-to sam kupila jer mi je to puno jeftinije nego veliki kristali) 2 tigrova oka,2 gorska kristala,1 žad i 2 ametista.
Ispod na toj polici sam stavila i neku kao kristalnu posudu punu novčića (kune,lipe,centi,forinte) to su novčići koje sam imala,i u njih sam stavila dva tigrova oka.
Imam i neki svijećnjak od gipsa koji se u biti sastoji iz dva dijela,a kad se spoji čini jedan dio..na njega sam stavila figuricu nekog smajlića
i imam dvije svete figurice.
Povremeno zapalim na toj polici dvije crvene lučice,vrlo kratko da gore..oko par minuta
Ja se sada u svojoj sobi osjećam dobro,prestala sam pušiti u svojoj sobi,kako bi imala što više svježeg zraka,kako bi u njoj sve bilo mirisno i svježe.Prozor mi je stalno otvoren,svih starih,polomljenih,neupotrebljivih,bespotrebnih stvari sam se riješila. Te svakog dana se trudim održavati besprijekornu čistoću.
Mogli ste primjetiti da sam najviše pažnje posvetila "ljubavnom" sektoru,i zaista želim taj sektor što je više moguće aktivirirati i osnažiti.
Imam vezu koja traje dvije godine,i trenutno je zapala u malu krizu,a želim to ispraviti.
Molim Vas savjetujte me dali sam učinila dovoljno,možda premalo,ili previše....
Dali smijem svoju sobu gledati kao zasebnu cjelinu kuće?
I još Vas molim za jednu veliku pomoć,a to su financije,sudski sporovi...
To mi je izrazito bitno,naime uskoro me očekuje jedan sudski spor,nimalo jednostavan i bezazlen. A financijske je prirode.
Sudski spor još nije pokrenut,ali znam da će biti,a ja ću biti tužena stranka. Molim Vas što da po tom pitanju učinim?? Što da aktiviram,ali s ekspresnim učinkom,jer nemam baš vremena..curi mi kroz prste...
Usput,planiram i detaljno prošistiti svoj prostor,kako je opisano na ovoj stranici,i pročitala sam da se za to koristi i kadulja (a kako ja imam u svom vrtu poveći žbun kadulje,voljda sam poslati kome god treba bilo list ili grančice)
Nadam se da Vas nisam ugušila sa ovim svime,isto tako se duboku u srcu nadam da mi ima spasa i da će mi biti voljan netko pomoći.
Puno Vas sve volim,
Hvala