Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Macka i ostali detalji
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Macka i ostali detalji
Macka i ostali detalji prije 2 godina Karma: 0
Drage moje
Nisam vam se dugo javljala - dobila sam posao i to daleko od Sarajevo i evo me vec dva mjeseca u Holandiji. Zivim trenutno u stanu kod jedne prijateljice i mnogo sam razmisljala o feng shuiju i njegovoj primjeni na njen stan i opcenito kako sve utice na mene. Uspjela sam staviti velikog fikusa u sjeverni sektor stana i trudim se, posto i ja zivim tu vec dva mjeseca, da se koliko toliko pridrzavam nekih feng shui osnovnih pravila. Medjutim, prijateljica ima macku. Macka ostavlja dlake svuda na okolo, prosto ih je ne moguce ocistiti (mozda je i bolesna malo,ko zna, jer mislim da sezona mijenjanja dlake je trebala odavno proci). Njen pijesak stoji u negdje u sjeverno zapadnom dijelu stana, ispod jednog stola u kuhinji. Pokusala sam nekako diplomatski da to prebacimo mozda na balkon (sto ne bi valjalo jer je u jugoistocnom dijelu stana), ali nije mi bas uspjelo jer prijateljica zeli da ga drzi tu. Nekad mirisi nisu bas prijatni ali se trudim drzati otvoren prozor koliko god je to moguce jer kad smo nas dvije na poslu, maca je sama cijeli dan, pa piski i kaki, tako da se ipak u stanu osjeti na macku.
Ja spavam okrenuta prema jugu, sto mi je drago, soba je u jugo-jugoistocnom dijelu stana kao i balkon. U sobi gjde spavam ima jedno manje ogledalo (nisam ga pokusala sklonuti jer je nekako zakovano za zid) ali iznad moje glave je slika koja prikazuje neku zgradu, ulicu i radove na ulici sa onim crveno/bijelim ogradama i dio mosta.
Jel ima neki nacin kako da prerasporedim sve ovo? Nekad razmisljam da mi ta slika iznad glave neda mirno spavati kao ni macije dlake svuda naokolo (trudim se drzati sobu zatvorenom da macka ne ulazi, ali uvijek se nekako usunja)ali i to ogledalo.

Puno pozdrava iz Den Haaga
laylasa (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 17
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Macka i ostali detalji prije 2 godina Karma: 25
Pozz Laylasa, super je da si pronašla posao. Vjerujem da je vrlo zanimljivo biti u stranoj zemlji, upoznavati tamošnje ljude i običaje. A ja sam se već pitala gdje si nam se zagubila . Lijepo da još uvijek misliš na nas.

Al moram te sad pitati otvoreno, zašto si stavila fikus na sjever? Biljke, pa i fikus idu na jugoistok ili istok. To je najbolja lokacija za njih, a i za feng shui. Jedino u nedostatku prostora i uz primjenu nekih feng shui lijekova, može ih se staviti u druge sektore. Na sjeveru će samo iscrpiti energiju i kočiti napredak u karijeri.

Što se mačke tiče, iako je kućni ljubimac općenito uzevši vrlo povoljan u kući, jer unosi Yang energiju i oživljava prostor, problem dlaka i njezinog pijeska sasvim sigurno nije fengshuičan. No to je tako s ljubimcima, kao i s mnogim drugim stvarima u životu, uz nešto dobro, neminovno se veže i nešto manje dobro. Sve je relativno, nema crno-bijelih stvari, ljudi i situacija. Bilo bi dobro kada bi se pijesak mogao pomaknuti u WC, tako bi barem sve nepovoljnosti bile na jednom mjestu. A dlake i pijesak moraju se redovito čistiti, tu nema pomoći.

Ogledalo vrlo lako možeš riješiti tako da ga prekriješ nečim kada ideš spavati. To može biti ručnik, komad odjeće ili bilo što drugo, neprozirno. Važno je da se ne ogledaš u njemu kada ležiš.

Ako se prijateljica slaže i ako je sliku moguće skinuti, bolje je i prazan zid nego radovi na cesti. A vremenom ćeš već naći neki povoljniji motiv. Možda sliku zaljubljenog para ili nešto drugo što ti se sviđa i predstavlja dobar feng shui.

Još jednom pozdrav tebi i Holandiji . Bila sam jednom tamo na moru i prekrasno je i vrlo mirno.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Macka i ostali detalji prije 2 godina Karma: 0
Hej

Fikus je stajao u sjeverozapadnom sektoru pa sam ga pomjerila na sjever. Tu je oduvijek stajao i nema se kud s njim. Nije se prijateljica naljutila kad sam ga premjestila tamo. Nekako sam se vise orijetnisala prema onoj krasuli koju smo stavili u sjeverni sektor mog stana u Sarajevu. Ocito sam pogrijesila. Ostale biljke su na jugoistoku na balkonu. Taj fikus je prilicno veliki i ne znam gdje bi drugo s njim.
Molim vas posavjetujte me.
Eh da, kad sam pomenula pijesak prijateljici, ona je bila kategoricna da ostane tamo gdje jeste Palo mi je na pamet da mozda stavimo neke druge lijekove u taj dio stana...

U holandiji je sada puno lala....very nice!!!

puno pozdrava
Layla
laylasa (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Ups, pa tko je uopće i spominjao krasulu na sjeveru, a da ja nisam reagirala. Nije tvoja greška, već očito moja . Nema veze sad. Općenito biljke najbolje uspijevaju i imaju feng shui svrhu kada su na istoku i jugoistoku, ako to nije moguće onda improviziramo. I moje biljke preko zime stoje na sjeverozapadu, jer je tamo prozor i nemam gdje drugo s njima, pa sad neka i taj veliki fikus bude gdje mora kad već ne može gdje bi trebalo.

Što se pijeska tiče, ako mora ostati tamo, iako je to nezgodno iz više razloga, ali što je tu je, probaj ojačati taj sektor u nekoj drugoj prostoriji, npr. u dnevnom boravku ili slično, njegovim pripadajućim elementom, dakle metalom ako je sjeverozapad u pitanju. A sve ono vezano za čišćenje pijeska i dalje stoji .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: Macka i ostali detalji prije 2 godina Karma: 0
Hvala puno za upute i detalje
Hm...meni se nekad malo brkaju strane, ovaj fikus je bio vise prema sjeveroistoku a ja ga gurnula na sjever. Bolje da ga vratim tamo gdje je bio prije tj. vise na sjeveroistok, istok i jugoistok su izgleda nemoguci za sad jer znate kako je to gurati stvari u tudjem stanu )))
Ovaj vikend je to plan - vracanje na sjeveroistok, kraj prozora vise, gdje je prije skoro pa stajao.
Ne znam sta da stavim u taj dio kuhinje gdje je pijesak, tj ovaj zapadni dio stana? Koji metal da stavim?? U svakom slucaju, bile smo u rasadniku i kupile cvijeca za balkon koji je bas u jugoistocnom dijelu stana. Ispod mog kreveta su koferi i nemam gdje drugo da ih stavim, ne znam koliko to lose utice na mene ali moram priznati da lose spavam (i ta slika iznad glave). Mozda je i stres na poslu ko zna. Kupila sam krasulu na poslu i stavila je na radni sto, jos samo da znam gdje da je stavim tacno? Pored toga, u uredu imamo veliku biljku koja stoji kraj mene ili vise mozda iza mojih ledja. Javim svakako polozaj ureda.

puno pozdrava
Layla
laylasa (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Pošto je krasula poznata kao drvo novca u feng shui-u, najbolje bi bilo da ide u sektor novca, dakle na jugoistok. Ako je moguće.

Što se kofera tiče, ispod kreveta se mogu držati "dragocjenosti", ali ne i nepotrebne stvari, no mislim da ti on vjerojatno ne smeta, bar ne toliko kao ta slika. Ako možeš, makni je.

Biljka na poslu, ako je iza leđa, nije ni tako loša. Ako nemaš zid iza sebe, onda ti ona "čuva leđa". Gledaj ako možeš da bude ili direktno iza ili malo u lijevo iza tebe, to je najbolji položaj.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica