|
Koji Feng shui element je Televizor i kompjuter prije 2 godina
|
|
|
Televizor i kompjuter također nisu postojali u vrijeme nastanka Feng shui teorija.
Još uvjek nisam načisto gdje ih svrstati.
Neki kažu metal, a stariji televizori imaju npr. više stakla i plastike nego metala.
Definitivno bi mogli pripasti nekom 'živahnom' elementu al' kojem?
Ili je u pitanju nad elementarni objekt koji ne utječe na odnos rasporeda elemenata.
Ili ga gledati po boji, a onda ih možeš svrstati maltene u sve elemente.
|
|
|
|
Stazama don Kihita
|
|
|
Odg: Koji Feng shui element je Televizor i kompjuter prije 1 godinu, 12 mjeseci
|
|
|
Slažem se,vrlo je teško to definirati, naročito ove nove LCD uređaje koji su reflektirajući poput ogledala kad ne rade.
Isto tako baš se ovih dana pitam kako definirati Klima uređaje koji zimi griju a ljeti hlade.Ako netko zna bilo bi mi od pomoći, da ih ne ugradim na krivu stranu prostorije?
|
|
Piksi
(Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
|
|
|
|
|
Odg: Koji Feng shui element je Televizor i kompjuter prije 1 godinu, 12 mjeseci
|
|
|
Odlično pitanje Piksi, vrlo zanimljivo, no na žalost nemam odgovor na njega.
|
|
|
|
|
|
|
Odg: Koji Feng shui element je Televizor i kompjuter prije 1 godinu, 11 mjeseci
|
|
|
Ovdje ima elementa vatre, zbog napajanja električnom energijom i prisustva plastike, kao i elementa yin metala zbog same strukture predmeta, tako da imamo jedan destruktivan ciklus elemenata. Element vatre je savladan i kanalisan, odnosno uzemljen, tako da imamo jednu yin vatru koja je u sukobu sa yin metalom odnosno uništava ga, vatra stvara/pojačava zemlju, dok zemlja slabi vatru a radja metal i tako imamo jedan zatvoren ciklus.
Primjećujemo da nije isto kada je TV uključen i kada je isključen, odnosno da nije ista atmosfera u prostoriji, jer on može biti yin metal i yin metal/ yang vatra, jer se pokreće ciklus "gorenja" pa je moguća i jedna doza nervoze i aktivne energije.
Zato ove predmete ne bi trebalo postavljati u područja pogodjena nepovoljnim zvijezdama zemlje, 2. i 5. ili ih u tim sektorima što manje koristiti kako bi se podstakla njihova energija metala i crpila ove leteće zvijezde.
Općenito, mogu se plasirati u onaj sektor u kome je potrebno malo vatre i živosti, jer oni donose informacije, ljude i dogadjaje. Sa tv prijemnikom treba biti pažljiv, jer vijesti crne hronike u sektoru odnosa neće baš donijeti poztivnu energiju, općenito sam za izbjegavanje ovakvih vijesti.
|
|
supernova
(Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 49
|
|
Posljednja izmena: 29.05.10 18:58 od supernova.
|
|
|
|
|
|
na netu sam davno pročitala da svi el. uređaji spadaju pod metal.
klima je zapravo nedefinirana, ali je kolegica koja ima mnogo iskustva govorila da ju je najbolje staviti na istok.
svi se slažu da tv, komp funkcioniraju kao ogledala ugašeni, pa ih se preporuča pokrivati tijekom noći.
|
|
mete_orka
(Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 87
|
|
|
|
|
|
|
|
Moram priznati da sam i ja prije više godine pročitala to da struja pripada elementu vatre, a elektronički uređaji elementu metala, no nekako mi to nije baš sjelo, pogotovo ovo s metalom, obzirom da oni imaju vrlo malo metala u sebi u odnosu na druge materijale poput plastike i stakla (kod starijih televizora). No ovo Supernovino objašnjenje zvuči vrlo logično.
Isto tako sam našla podatak da, pošto je plastika izolator, nije baš široko primjenjiva u feng shui-u, jer nema neku svoju vlastitu energiju, ne pripada niti jednom od 5 elemenata, pa su stoga pomagala i figurice od plastike gotovo beskorisne u odnosu na one načinjene od keramike, metala, drveta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne znam zasto sam ih ja kotirala kao vatrene elemente  iako sam citala da pripadaju metalnim el. ali kad god sam bila u situaciji da ih je potrebno negde staviti ili premestiti uvek sam razmisljala da pripadaju el. vatre i trazila kombinaciju sa odredjenim sektorom 
|
|
|
|
|
|
|