Dragica, ovo mi je stvarno super pitanje

. Prema onome što sam čitala, potrebno je često čistiti prašinu i preslagivati policu, jer se u suprotnom stvara ustajala energija koja koči aspiraciju sektora u kojem se nalazi. Prema onome što osjećam, a ovo pišem iz perspektive okorjelog knjiškog moljca

, iako imam veliku otvorenu policu punu knjiga, koje na žalost nedovoljno učestalo koristim, knjige su povučene do vanjskog ruba police, ne osjetim baš nikakvu nepovoljnost ili negativnost zbog toga. Mada sam primijetila, da budem potpuno otvorena, kako mlađi sin (skoro 4 god.) redovito ima običaj povaditi sve knjige s police i posložiti ih po stolicama i pisaćem stolu i tako me u biti sili još i češće preslagivati sve knjige i tako unosi živost u tu navodnu stagnaciju. Obzirom da Lillian Too napominje kako djeca do 9 godina, a posebno dječaci, imaju izuzetno istančan osjećaj za energiju, teoretski je moguće da neka ustajalost tamo ipak postoji. No, učestalim preslagivanjem to se vjerojatno bez problema rješava

.
Upoznata sam s načelom da se trebamo riješiti svega što godinu dana nismo uzimali u ruke, ali osobno, nema teorije da bih se ikada mogla riješiti knjiga, pa i pod cijenu malo lošijeg feng shui-a, ako je to uopće točno

.