Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Knjige - nered?
Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 1
Bok ljudi,
malo sam zbunjena. Čitam članke o rješavanju nereda, da te nered koči u napretku itd. Jedna od stvari kojih se kao treba riješiti su "knjige koje niste uzeli u ruke godinu dana".
Ja u spavaćoj sobi imam ogromnu komodu sa puno knjiga, većinu njih nisam uzela u ruke niti 5 godina a kamoli 1 godinu. Ali mi je najljepši ukras u sobi polica puna knjiga.
Možda sam je smjestila u krivu sobu, mislim da bi dnevna bila bolja ali ne stane, ali svejedno uživam u pogledu na police pune knjga. Stvarno patim na to.
Knjige su svih žanrova, ima i o Feng shui. Nema o ratu, oružju i takvih nasilnih stvari. Ono malo Šenoe, malo ljubića, kuharice, razne knjige za 19,90 i sl.
Voljela bi čuti vaše mišljenje o tome. Riješiti ih se ili zadržati?
Hvala svima.
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 103
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 10
Bok Dragice, mislim da uredno složene knjige nisu nikakav nered. Možda ih nisi uzela u ruke da bi ih čitala ali pretpostavljam da tu i tamo skineš prašinu s njih . Jedino ne razumijem da li ti stoje u otvorenim policama ili je komoda zatvorena vratima staklom. Bilo bi dobro da su naslonjene na SI stranu(kad već nemogu iz sobe)Ako su na otvorenim policama pokušaj ih posložiti tako da budu do ruba da se ne stvara prostor za "otrovne strijele". Je si li primijetila kakvu negativnost zbog toga?
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odg: Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 1
Nisu u zatvorenoj komodi, stoje na otvorenim policama, nema nikakvih staklenih vrata.
I od početka do kraja police su, nema rupe između.
Naslonjene su na JI zid.
Nisam primijetila nikakve posebne negativnosti radi toga.
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Odg: Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 25
Dragica, ovo mi je stvarno super pitanje . Prema onome što sam čitala, potrebno je često čistiti prašinu i preslagivati policu, jer se u suprotnom stvara ustajala energija koja koči aspiraciju sektora u kojem se nalazi. Prema onome što osjećam, a ovo pišem iz perspektive okorjelog knjiškog moljca , iako imam veliku otvorenu policu punu knjiga, koje na žalost nedovoljno učestalo koristim, knjige su povučene do vanjskog ruba police, ne osjetim baš nikakvu nepovoljnost ili negativnost zbog toga. Mada sam primijetila, da budem potpuno otvorena, kako mlađi sin (skoro 4 god.) redovito ima običaj povaditi sve knjige s police i posložiti ih po stolicama i pisaćem stolu i tako me u biti sili još i češće preslagivati sve knjige i tako unosi živost u tu navodnu stagnaciju. Obzirom da Lillian Too napominje kako djeca do 9 godina, a posebno dječaci, imaju izuzetno istančan osjećaj za energiju, teoretski je moguće da neka ustajalost tamo ipak postoji. No, učestalim preslagivanjem to se vjerojatno bez problema rješava .

Upoznata sam s načelom da se trebamo riješiti svega što godinu dana nismo uzimali u ruke, ali osobno, nema teorije da bih se ikada mogla riješiti knjiga, pa i pod cijenu malo lošijeg feng shui-a, ako je to uopće točno .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 1
Jupi, baš me razveselio ovaj odgovor!
Bacam se odmah danas u preslagivanje knjiga po policama.
Pozdrav svima!
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Odg: Knjige - nered? prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 25
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica