Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 43 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

kua broj kuće/stana
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: kua broj kuće/stana
kua broj kuće/stana prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 0
bok svima i svako dobro u novoj 2011.

može li mi netko reći kako se određuje kua broj kuće?
moj je 4, MM 2.
ako to ovisi kad je kuća građena zanima me šta je s onim kućama koje su se gradile 2-3 god.? računa li se godina završetka?
naše je zemljište T oblika, dakle dugi put vodi do kuće koja se nalazi na desnoj strani zemljišta. šta mi možete reći o tome?
veliki pozdrav i hvala unaprijed
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 25
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: kua broj kuće/stana prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 25
Bok Lavanda, također i tebi svako dobro u novoj godini .

Kua broj kuće računa se prema pravcu sjedenja kuće, nezavisno o vremenu gradnje. Znači, ako je fasada ili ulaz okrenut prema jugu (mjerenje na sredini fasade s licem prema cesti ili u dovratku gledajući van) onda je pravac sjedenja sjever i kuća ima kua 1.

Što se zemljišta tiče, imamo li negdje tlocrt toga?
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: kua broj kuće/stana prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 0
imam mali problem sa utvrđivanjem ulaznih vrata, naime mi živimo u ob. kući gdje glavna vrata gledaju JZ, ali kako je to kuća sa 2 stana vrata našeg stana gledaju na SZ.
šta sad?
ta gl.vrata gledaju ujedno i prema cesti.

još nešto vezano za vrata stana - ona se nalaze u središtu, a gledaju na SZ, pa me zanima koja boja bi bila dobar odabir?
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Baš sada radim na člancima koji se tiču određivanja glavnog pravca doma , hvala Nino , počela sam članak koji me tražio i sad je jedno povuklo drugo, za koji dan ću objaviti nove članke. Većinom je to onaj koji je s ulične strane, nevezano za ulazna vrata.

A kod vrata je najbitnije da su stabilna, masivna, funkcionalna, lako se otvaraju i dobro zatvaraju. Čak ni materijal ne igra tako veliku ulogu, mada je drvo navodno najbolji odabir. A boja je doista zadnja na popisu važnih karakteristika vrata. Ako baš voliš sve uskladiti s feng shui teorijom, boja vrata ide prema sektoru kuće u kojem se vrata nalaze, nevezano za pravac u kojem gledaju.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: kua broj kuće/stana prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 0
baš se radujem
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Nisam još riješila članke u vezi pravca, nastavljam s time sutra, ali nakon 16 sati efektivnog rada (zapravo dva dana, s pauzama, razumije se ) ubacila sam 4 nova članka o kua brojevima kuća i stanova .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: kua broj kuće/stana prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 10
Moram priznatim da sam sad malo zbunjena ovim pristupom . Taj naziv "fasada", na štom se točno misli? vjerovatno na vanjske zidove kuće...Moja je kuća u biti orijentirana JZ/SI, s tim da je prednja strana JZ, što bi značilo da je pravac kuće SI Ali što ćemo s dijelom o glavnim ulaznim vratima koja su na SZ...pa je pravac pružanja JI Cesta je SZ samim tim sam to nekako tako slagala, a sad sam zbunjena jer ova druga teorija o fasadi mijenja malo sve to.Doduše bolja je za nas stanare, svi smo zapadna grupa 2 i 8. Možeš li mi malo pojasniti? Hvala
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Da, pod fasadom se misli na onu stranu kuće koja je zamišljena kao njezino lice, vanjski zid kuće s ulične strane. Ima puno kontradiktornih informacija oko toga kako odrediti glavni pravac kuće i sama sam po tom pitanju bila prilično nesigurna prethodnih godina, no sada mi se to počelo razbistravati. Iako pravac ulaza također igra ulogu u feng shuiu, glavni pravac koji je gotovo uvijek okomica na fasadu ipak ima najjači utjecaj. Bar tako tvrde ovi neki istaknuti majstori koji se ne bave prodajom figurica , a na čije teorije polako prelazim sve više. Moram svakako još napraviti novi članak o tim pravcima i malo preraditi stare, no čini se da to neće biti gotovo do vikenda, obzirom da je već četvrtak.

Inače, baš sam te i htjela pitati, ne mogu naći tvoj tlocrt, pa ako želiš otvori temu u tlocrtima, pa da ga malo raščlanimo u svjetlu novih otkrića !
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica