moram ovdje napisati cijeli svoj slučaj da sve ne rascijepkam po razno-raznim topicima...
Dakle, kupili smo novu kućicu, 60 kvadrata, velika okučnica puna borova isve super... "sjela" mi je od prve, čim sam ju vidjela znala sam da mora biti moja...
Ono što sam znala je da ću ju cijelu urediti u shabby chic stilu i imala sam viziju kako ću razmjestiti namještaj, tada o feng shuiu još nisam razmišljala. Kada smo krenuli u realizaciju kredita za kupnju nekretnine, od jednom mi je pao feng shui na pamet - ali samo u kontekstu nečeg što bi bilo dobro malo proučiti prije negoli krenem u devastaciju.
evo tlocrta, a Nino mi je stavio i Ba Gua sektore na tlocrt (Hvala velika)
www.flickr.com/photos/62602312@N03/6007868861/
Kuću koju smo kupili imala je hrpu kineskih stvari, a koje su mi predhodni stanari ostavili. Za mene su to samo bile "jeftine stvari kupljene kod lokalnog kineza" i to je sve.
Međutim, prvo što sam o toj kući čula od susjeda je da prijašnji stanar te kuće je blisko politički surađivao s kinom.
Krenula sam čistiti kuću od "smeća" prijašnjih stanara, tek tada sam shvatila da ništa nije bilo prepušteno slučaju - sve te figurice, ukrasići, kipići, maske, sve je to blo tamo zbog feng-shuia..., pa čak i ona "odvratna slika papige napravljena od pravog perja" - a riječ je o feniksu...
Ima tu tanjurića sa slikom pijetla nacrtanog u tipičnom kineskom stilu, kineskih novčića - papirnatih i kovanih, nekakve cvene "cifrice! ovješene na zid, pa još neke poruke na keramičkom ukrasu, znaj s dvije glave u suprotnom smijeru, ma svašta....
Sada je na meni da odgonetnem šta je šata i čemu služi - i naravno, kako da to najbolje iskoristim...
A ono što mi se fascinantno poklapa je da sam dječju sobu predvidjela u sektoru koji je namjenjen baš ya djecu. Boje sam ynala da će biti bijeli namještaj, pastelno plava boja poda u kombinaciji sa pastelno lila zidovima. I vjerovali ili ne - bez da sam išta prije pročitala o feng shuiu - jednostavno sam "pogodila"? Hm... ili osjeila?
Za svoju spavaću sobu sam odabrala raskošan krevet krem boje. A tek sam jučer vidjela da taj shabby chic krevet nije samo krem boje , on je krem sa zlatnim. I naravno, ide točno u dio sobe kojem odgovara ta boja... Zidovi te sobe idu u pastelno zelenu, a uz sve u toj sobi moram u jedan ugao smjestiti radni stol jer nemem drugdje mjesta za njega. A (opet, slučajno) baš za taj radni stol sam slučajno pogodila sektor znanja i zelene boje... čudno, ha?
Dnevni boravak je centar. Znala sam da u njemu hoću bijeli namještaj i jedan smeđi zid . a to su opet boje koje idu u taj sektor....
Kupaonicu sam priželjkivala bijelu, ali o njoj u opće nisam razmišljala do sada jer sam mislila da neću imati novaca za mijenjanje pločica i instalacija - ali evo, ispalo je da si i to ogu priuštiti...
zid blagovaonice purpurne boje sa raskošnim lusterom.... jednostavno sam znala da želim neki takav jaki ton..., samo što muž želi crni sjajni blahovaonski stol - ali to ću uklopiti već nekako....
Kuhinja mi dolazi u sjeveroistočni sektor - skromna, bijela, sa ne jakim bojama zavjesa i to je to....
Mislim da je to stvarno feng shui - došl sam u tu kućicu prvi puta, osjetila njenu energiju, zamišljala i maštala kako ću ju urediti - a na kraju ispada da su se energije te kućice i moja energija jednostavno poklopile...
Ukupno imam 3 problema koja moram nekako razriješiti sama sa sobom:
kupaonska vrata skoro nasuprot ulaznih (malkice s otklonom u lijevo), boja kupaonskih pločica i pogled...
taj pogled ja nisam ni zamijetila do jučer. Zapravo ga nisam u opće ni ja zamijetila, muž je to uočio - pročelje kuće je na južnoj strani, a u daljini se vidi brdašce s grobljem. Ima li to kakve veze?
Eto, sretna sam i useljavam za cca mjesec dana, ali što više razmišljam o uređenju sve se više izdenađujem "slučajnostima, po nekad kada uočim još neki nevjerojatno poklapajuči detalj - naježim se
Svima koji traže novi dom ili useljavaju u njega - od srca želim da im se dogodi isto što i meni - da im se energije poklope, da osjete "dobru vibru" i budu sretni zbog toga...