Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Lavica
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 123456
TEMA: Lavica
*
Lavica prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 25
Lavica napisala:
Ja sam -6,metal ,zapadni tip
Suprug -1,voda ,istočni tip
Kćer – 8,zemlja ,zapadni tip
Sin -3,drvo,istočni tip

Evo ponovno i tvog tlocrta:
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Lavica prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 25
I još jedan:
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

I sada ukratko :

Lavica moja, imate lijepu kuću uređenu s puno stila. Krenula si u dobrom pravcu, no ima nekih detalja koje bi trebalo mijenjati. I da nisi navela u mailu koji vas problemi muče, vidjelo bi se s tlocrta, pogotovo u kombinaciji s fotkama.

Općenito što se oblika kuće tiče, ova izbočina predstavlja problem. Ne samo da oblik ne odgovara sektoru, već je s desne strane ulaza u kuću, gledano iznutra prema van, što zna biti nezgodno po stanare, već si zacjelo i sama primijetila. Ako imaš mogućnost postaviti visoku lampu ili podnu svjetiljku koja svijetli u vis na sjecišnoj točki kao na skici, to bi bitno umanjilo nepovoljnost. Visoka lampa je u svakom slučaju bolje rješenje. Drvo, u smislu stablo, također dolazi u obzir. Ono što je važno je učiniti da lijeva strana bude viša od desne. Naravno najbolje bi bilo nadograditi istu takvu izbočinu s druge strane vrata, ukoliko je izvodivo.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

I još malo, ukratko :

Boje zidova u pojedinim prostorijama nisu u skladu sa sektorima, tako da hodnik može ostati roza boje, ali blagovaonica treba biti plava ili hladno lavandasta/purpurna/ljubičasta, a nikako zelena. Kuhinja ti je u središtu doma, što može stvarati tenzije među ukućanima. Najbolje bi bilo da je u zemljanim bojama i vizuelno odvojena od blagovaonice, bilo šankom, zavjesom, paravanom ili niskim pregradnim zidićem. Onaj dio gdje je frižider može biti potpuno bijele boje ili u kombinaciji s nekom metalnom bojom (srebrna, zlatna). Dnevni boravak bi morao biti zelene boje, inače bojim se ništa od novaca. Krajnji jugoistočni kut možeš iskoristiti za biljke, kako si već i započela s benjaminom. Možeš dodati Zamioculcas Zamiifolia ili premjesti crasullu na to mjesto, a benjamin možda može na mjesto crassule, jer je nalik bambusu koji je odličan za istok, dok su crasulla i zamioculcas bolji za jugoistok. Bijelu lampu radije premjesti, a umjesto nje možeš tu staviti sobnu fontanicu. Nećete se moći obraniti od mušterija. Isprobano na vlastitoj koži. Bijela garnitura ti nikako ne odgovara na jugoistoku, pa možeš, ako je već ne možeš premjestiti, barem umanjiti nepovoljnost uz pomoć zelenih jastučića, možda s nekim uzorkom drveta, šume, lišća ili slično i eventualno zelenom dekom, nikako crvenom.

WC ispod stubišta je odlična stvar, tako ga hodanje po stubištu simbolično poništava i umanjuje nepovoljnost. Ali stubište u južnom sektoru znači potencijal za uspjeh, ali i neuspjeh, ovisno o kombinaciji povoljnih i nepovoljnih aspekata letećih zvijezda i pojedinih osoba kućanstva u datom trenutku.

Što se ureda tiče, on je priča za sebe. I tvoj i suprugov sektor, kao i sektor sreće djece su ti u uredu, a čini se da ti je i u životu tako. Ova zelenkasta boja vrlo je ugodna oku, ali nije dobra u tim sektorima, pa bih ti preporučila zemljane boje ili eventualno dio u bijeloj boji, tamo gdje su ona dva sivo označena sektora. Ako se odlučiš za bijelu, možeš dodati zlatne, srebrne ili purpurne detalje da razbiješ monotoniju.

Ulaz i od kuće i od ureda odgovara tvom mužu, što je sa stanovišta feng shuia ok, ali nije nužno povoljno i poticajno za tebe, znam iz iskustva i nije zabavno.

Što se rasporeda namještaja u uredu tiče, stol s velikom crnom stolicom, onaj koji gleda ka jugu, pretpostavljam suprugov, loše je smješten, jer nema čvrsti zid iza leđa, već vrata wc-a. To ti je manje više garancija za poslovni neuspjeh. A wc na sjeverozapadu samo još više doprinosi neuspjehu i lošoj sreći za supruga. Pod pretpostavkom da je onaj drugi stol tvoj, koji gleda na istok, opet loše, jer ti je to nepovoljan pravac, Trebali bi tvoj stol postaviti tako da ti je iza leđa istočni zid, a suprugov stol samo pogurati do istočnog zida, kao na skici.

Bijelu udubinu u zidu u kojoj su svučnici prebojaj u zelenu ili plavu boju. Makni sve bijelo i metalno i stavi biljke.

Na zid koji se prvi vidi s ulaznih vrata stavi sliku nasmiješenih muškaraca u odijelima koji se rukuju nakon sklopljenog posla. To može biti slika tvoga muža s nekim klijentom ili pak slika bilo koje dvojice u navedenoj pozi. Bitno je da obojica izgledaju zadovoljno i uspješno.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Čini mi se da je bilo još nešto na što nisam odgovorila, ali o tome ćemo sutra. Bebač mi se probudio pa se idemo uspavljivati .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odgovor:Lavica prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 0
BOK SANDRA !!!!

Hvala puno na iscrpnom odgovor ,što se tiče ureda
točno je da je stol sa visokom stolicom od muža .ali ispred wc je jedan predprostor u kojem će biti police
i zatvorićemo ga kliznim vratima ,a iza leđa sam stavila
biljku i na ormariću mu je kornjača i orhideja tako da sam time htjela ublažiti negativni uticaj wc ,ali svjedno ćemo odmah porditi na izmjenama , ja sam na grnituru stavila crveno jer kad odredim u dnevnoj sobi
strane svjeta to mi je jug i htjela sam jastučićima pojačat sektor feniksa, inače pozivam i sve ostale forumaše da se uključe i doprinesu svojim iskustvima

srdačan pozdrav svima
lavica
lavica (Korisnik)
6 ,metal,zapadni tip
Junior Boarder
Poruka: 31
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb-zapad Birthday: 08/10

Odgovor:Lavica prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 0
Sandra !!!!

čuj s ljeve strane ulaza gledano iznutra prema van su
stepenice koje vode gore na tarasu inače tamo gdje si
obilježila točkom je i ulaz u dvorište koje smo ove jeseni srušili i opločili i trenutno čekamo d nam naprave novu ogradu tako da na tu točku mogu eventualno postaviti neku biljku u tegli za lampu nema tehničke
mogućnosti ,jedino ako ove stepenice iznad ulaznih vrata
ne štite ulez od utjecaja sa ulice ,slikat ću ja to i poslati
pozdrav lavica
lavica (Korisnik)
6 ,metal,zapadni tip
Junior Boarder
Poruka: 31
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb-zapad Birthday: 08/10

Bok Lavica,

što se ureda tiče i kada postavite klizna vrata situacija se neće bitno popraviti, jer nema čvrsti zid iza leđa, dakle neostatak podrške. Biljka i kornjača su super, ali čvrsti zid je ipak čvrsti zid. Neka pokuša barem stolicu pogurati bliže zapadnom zidu, ako ostajete pri ovom rasporedu, koji funkcionalno ima puno smisla, tako da mu vrata nisu baš direktno iza leđa.

Što se pak dnevnog boravka tiče, shvatila sam a pokušavaš ojačati jug i to ima puno smisla kada je privatni posao u pitanju, pogotovo zbog stepenica i wc-a na jugu kuće, ali kombinacija roza zidova, dakle vatra i bijele garniture, dakle metal u jugoistočnom sektoru toliko je pogubna za financije, da smatram kako je bolje ojačati jugoistok i njegov element gledano globalno, na cjelokupnom tlocrtu. Ako smatraš da ti roza hodnik na jugu kuće nije dovoljno jačanje juga (a vjerojatno doista nije), možeš staviti sliku feniksa na mjesto one velike slike s kružnim motivom u boravku, koja sada tamo stoji. Ili neka bude jedan crveni jastučić na sredini garniture. Sve ostalo u boravku, po mom mišljenju, trebalo bi jačati drveni element jugoistoka.

Ako s lijeve strane vrata imaš stepenice za kat, onda recimo da je to ok. Ali nisam mislila da ti treba zaštita s ulice, već zaštita od isturenog dijela ureda koji je s desne strane vrata. U svakom slučaju lijeva strana treba biti višlja i jača od desne.

Ostali, slobodno se nadovežite .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 123456
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica