Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Agy tlocrt
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Agy tlocrt
Agy tlocrt prije 2 godina Karma: 25
Agy napisala:
mjere možda nisu skroz točne jer nisam uspjela naći metar, ali to je tu negdje :

Zelena strelica pokazuje sjever

Dakle, prvi kat : dnevni boravak, kuhinja, kupaona i stepenište za 1. kat desno od ulaznih vrata, s time da je ispod stepeništa smještena špajza.
Ovo žuto u dnevnom boravku je otvoreni kamin koji gotovo stalno gori. ovo izboćeno je balkon, koji je pola uvučen u kuću a pola izbačen. Crveno je velika kutna garnitura i zaista je vatrogasno crvene boje. Ovu sobu najčešće koristimo, te u njoj i najčešće jedemo iako imamo stol i u kuhinji. U kuhinji su nacrtana još jedna vrata, to su balkonska vrata koja po ljeti češće koristimo kao ulazna jer idu direktno u stražnji dio vrta i povrtnjaka. Soba je boje karamele, kuhinja bijela ali zidovi denver plavi, kupaona tamnoplava a hodnik boja breskve...i sve boje su dosta jake.

Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Posljednja izmena: 28.04.10 23:22 od Sandra.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Agy tlocrt prije 2 godina Karma: 25
Agy napisala:
Drugi kat koristim uglavnom ja, moja soba je ova gdje je ljubičasti krevet. U sobi je još veliki garderobni ormar preko cijelog zida i moj radni stol sa računalom za kojim sam jaaaaako puno. U ovoj maloj sobici u SI kutu isto imam radni stol ali ga ne koristim često, i općenito tu sobu koristim kao spremište uglavnom za papire,knjige... Ova druga soba u kojoj je isto krevet je bivša soba mojih roditeljla i sad ju koristim kao veliku garderobu-spremište i za peglanje. Kupaona je smeđecrvena, moja soba boje karamele i malo naranđaste, krevet i tepih tamnocrveni, ova druga soba svjetloplava a mala soba svako malo mijenja boje . Vrata na dnu hodnika vode na balkon ali nisu u funkciji nikad, kao niti balkon.

Potkrovlje koristi uglavnom moja sestra, spava u sobi u kojoj je krevet a ovu drugu sobu koristi kao garderobu i spremište...Njena soba tamno zelena sa puno drva a velika soba ljubičasta, kupaona plava.

Stepenište je od bijelog kamena i jedan zid je cijeli od staklene opeke.

Živim sa sestrom koja je isti kua kao i ja = 1.

Mislim da sam navela sve bitnije detalje da budu na jednom mjestu, oprostite mi na duljini posta

Sandra (Administrator)
Administrator
graph
Posljednja izmena: 28.04.10 23:23 od Sandra.

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Agy tlocrt lo shu prije 2 godina Karma: 25
Agy, evo postavila sam ti lo shu na tlocrte, prema kojima vidiš koje boje pašu u koje prostorije.

Ono što me interesira jest jesi li mjerila pravce kompasom i koliko je točno ucrtan taj stupanj, jer mi se čini da se radi o rubnom području, pa je pitanje stoje li sektori ovako ili za jedan unazad.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: Agy tlocrt prije 2 godina Karma: 0
Hvala na lo shu

glede kompasa..malo sam seljak i ne snalazim se baš, pa najbolje da ovako riješimo... kompas je postavljen uz rub vrata..ovo plavo ispod je ravnalo paralelno s vratima, i to dakle kad stojim u hodniku i gledam van, kompas ovako stoji

Dakle zelena strelica ucrtana na tlocrtu odgovara kako stoji na kompasu.

Stupnjeve ne znam očitat... pa ako se ne vidi dobro na slici - zelena strelica je na 0 unutarnji brojčanik i 64 vanjski, a S strelica odnosno brojke ispod žute dulje crte su 160 vanjski brojčanik a 28 unutarnji.
Agy (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 18
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb Birthday: 04/01
Posljednja izmena: 03.05.10 20:45 od Agy.

Odg: Agy tlocrt, uporaba kompasa Feng shui prije 2 godina Karma: -4
Pozdrav Agi
Reci mi pri postavljanju kompasa, na koja vrata si ih stavila, jesu li to glavna vrata kuće, mislim da jesu po slici.
Drugo trebala bi na više mjesta provjeriti da li kompas slučajno ne 'laže' jer bi to bilo loše po feng shui analizu za tvoj tlocrt- krivo bi analizirali.
Znači trebala bi na još par mjesta provjeriti da li pokazuje iste rezultate npr, u odnosu na zid ili neka druga vrata koja tako stoje.
Najbolje bi bilo izmjeriti na par mjesta pa uzeti srednju vrijednost koja bi bila najtočniji prikaz.
Po slici kompas pokazuje obrnuto od strelice na analiziranoj slici prije, znači strelica na kompasu prikazuje sjever a ono 'S' na kompasu znači south (jug).
Znači crtež je totalno obrnut 180o
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Stazama don Kihita

Odg: Agy tlocrt, uporaba kompasa Feng shui prije 2 godina Karma: 0
Ne, strelica dobro pokazuje kao i na slici, nije slika obrnuta.
Dakle, rečeno mi je da se mjeri kad se stane na vrata (ulazna) i gleda prema van (leđima okrenuta prem aunutrašnjosti kuće) , ako sam ja dobro shvatila...kada tako napravim, i ispred sebe imam kompas ovako kao sad na slici, tako izgleda...dakle strelica pokazuje prema unutrašnosti... (kao na tlocrtu) ...jedino valjda zbunjuje što je tlocrt složen kao da gedam prema unutra a slika kompasa je iz perspektive da stojim na ulaznim vratim ai gledam u dvorište... Nadam se da sam pojasnila.

Mjerila sam na još par mjesta i to je manje više to... odstupanja ima ali svega par stupnjeva, ako sam dobro pročitala do 5° je ok
Agy (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 18
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb Birthday: 04/01
Posljednja izmena: 03.05.10 21:32 od Agy.

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica