Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Preuređenje poslovnog prostora
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Preuređenje poslovnog prostora
Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 11 mjeseci Karma: 0
Pozdrav svima na forumu i veliki pozdrav Sandri!

Ja sam nova u svemu ovome i svaki vaš savjet bi mi dobro došao. Čitam ovu stranicu već nekoliko dana i pratim forum. Pošto se nisam u početku snašla pisala sam Sandri na e-mail i ona me uputila da otvorim temu i evo me....
Moj kua broj je 8 (zapadna grupa). Htjela bih renovirati poslovni prostor,(knjigovodstveni servis) jer očigledno sam napravila neke pogreške u pokušajima da napravim prostor prema feng shui pravilima,s obzirom da mi zadnje dvije godine sve ide niz brdo, a imala sam i većih zdravstvenih problema. Ovdje sam pročitala da kombinacija žute i bijele mogu izazvati zdravstvene probleme i da nisu za svakoga, a upravo takva kombinacija je u mom uredu. (plus još crveni detalji)
Ne želim da pretjerujem za prvi put i da vam oduzimam puno vremena, ali imam hrpu pitanja i nadam se da ću skužiti suštinu FS.
Molim vas za prijedloge što se tiče boja u prostoriji i rasporeda. Mislim da sam negdje pročitala da stol mora biti nasuprot vrata i da moramo biti okrenuti leđima prema zidu. Jako bih željela ogledala jer ona "dižu" cijeli prostor. Imam i sad ogledala ali mislim da mi nisu na dobrom mjestu. Ovdje sam pročitala nešto što me šokiralo vezano za kaktuse jer ja u uredu imam ogromnu sliku kaktusa sa još većim bodljama (dimenzija 0,80x0,60), koju sam naravno odmah sklonila iz ureda.
Izgleda da sam u mojoj pretjeranoj želji da to bude sve prema FS radila samo pogreške.
Radi lakšeg snalaženja saljem vam moj tlocrt.
S obzirom da nemam kompas ja sam odredila na osnovu sunca da je zapadna strana ispred glavnih ulaznih vrata a istočna strana je kod sporednog ulaza, ne znam da li to tako može?!
Vesna (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 11 mjeseci Karma: 25
Pozdrav Vesna, dobro nam došla . Mjerenje mora biti napravljeno kompasom inače ne vrijedi niti započinjati analizu. Prevelika je opasnost od pogreške koja bi napravila više štete nego koristi.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 11 mjeseci Karma: 0
Sandra,hvala na odgovoru. U međuvremenu sam nabavila kompas i odredila strane, postavila sam kvadrat preko nacrta, odredila povoljne i nepovoljne pravce i što dalje....??? Kompas pokazuje onako kako sam prvobitno napisala, znači glavna ulazna vrata mi gledaju na zapad, sporedna vrata na istok, sjeverna strana je tamo gdje mi je ured, a centar je,(kad sam povukla dijagonale preko tlocrta) zid hodnika s desne strane malo ispred prvih vrata.
Dakle, shvatila sam da mi je mojim kua brojem 8 određen najpovoljniji pravac-zapad, ali zašto mi u onom članku o 5 elemenata gdje kaže da sam zemlja određuje druge najpovoljnije pravce???
Izgleda da mi je prevelik tlocrt i ne mogu ga nikako poslati na forum. Molim Sandru da ga pošalje
I da, kad sam postavila kvadrat polje karijere mi je u
WC-u, koliko je to loše?!
Još jednom hvala i veliki pozdrav svima!
Vesna (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 2
graphgraph

Odg: Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 11 mjeseci Karma: 0
Vesna ako mogu pomoci pomoci cu ako je u mojoj moci pozz
cree1 (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 29
graphgraph

Odg: Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: -2
Pozz Vesna :)Ako si tocno napravila i ako ti je polje karijere u WC-u, po meni bi ti dobro bilo drzati dasku od wc skoljke spustenom i vrata uvijek obavezno zatvorena. Sad nisam previse upoznata u slucaj koji je kod tebe te ukoliko ikako budes mogla postaviti tlort na kojem si ucrtala pravce da mozda malo bolje pogledamo, mada sam i ja u neku ruku jos uvijek pocetnik ali mozda koliko toliko mogu pomoci, barem koliko znam i ako znam Uglavnom sto se tice WC-a po meni ako ti je podrucje karijere mislim da je to malo nepovoljno, jer ispada da ti karijera odlazi u odvod, sad sigurno postoje lijekovi kojima bi se nesto moglo napraviti, vjerovatno ogledala i sl. kojima bi tu negativnu energiju odvlacila iz kupaonice, mislim da je dobro imati prozore u wc-u, ili neku lepezu iznad vrata da dvlaci tu energiju, neka se curke nadovezu jer mozda i grijesim, sad ti ovako bukvalno govorim :)Mislim da ti ovisi i u kojem ti se pravcu nalazi WC.
Mancy (Korisnik)
Moderator
Poruka: 319
graphgraph
Posljednja izmena: 02.07.10 16:54 od Mancy.

Odg: Preuređenje poslovnog prostora prije 1 godinu, 10 mjeseci Karma: 25
Mancy je već objasnila najbitnije stvari. Dakle taj WC je u sjevernom sektoru? On u svakom slučaju zbog odvoda umanjuje energiju sektora u kojem se nađe, ali nije baš toliko opasan kao kuhinja na krivom mjestu. Spuštena daska i zatvorena vrata rješavaju dobar dio problema. Pogledat ću mail i postaviti tlocrt, pa se svi mogu nadovezati.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica