Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

mala soba-multifunkcionalna
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: mala soba-multifunkcionalna
mala soba-multifunkcionalna prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 0
Pozdrav veliki svima!

Tek sad se prijavila na forum. Proučavam feng shui već neko vrijeme i usvojila sam neke osnove, ali mi se još bezbroj pitanja roji po glavi. Nadam se da ću odgovore na neka od njih naći na ovim stranicama.

Sad vas sve molim da mi pomognete u uređivanju sobe. Priložila sam tlocrt svog rješenja, i napisat ću vam u čemu je problem, pa ako možete pomozite!

Dakle tražim što idealniji smještaj u sobi u kojoj provodim većinu vremena kad nisam na poslu. Tu učim (jer se dalje educiram u poslu), obavljam zaostatke s posla, surfam netom, spavam, vježbam i meditiram (to neko vrijeme ne radim jer je soba trenutno zatrpana stvarima po podovima, a ja šizim jer nikako izaći na kraj sa tim neredom.)

SADAŠNJI IZGLED SOBE u odnosu na novi priloženi prijedlog tlocrta= krevet je gurnut ispod prozora, a iznad kreveta uz vrata je radni stol)
Osnovni problem je što mi više nije ugodno na krevetu spavati, a koliko sam čitala najbitnije je da je krevet na pravoj poziciji. Osjećam propuh između vrata i prozora (možda stvarni ili enegetski ili oba), ujutro me probudi sunce na jastuku, a po noći mjesečina na licu (pun mjesec= nema spavanja.)Utičnica je uz krevet u razini bubrega.
Ima dosta mjesta za zabacivanje stvari (između stola i zida i između ormara i zida-hrpe stvari)

Prijedlog uređenja sobe koji se nalazi na originalnom tlocrtu sobe (stana)izgleda kao i moj prijedlog samo je ormar uza zid do prozora i nema kutije za stvari iznad kreveta).

SLIKA 3 (priloženi tlocrt)= Moj prijedlog za uređenje. Moja pitanja su sljedeća:
POLOŽAJ KREVETA
1) Glava na krevetu mi je kraj utičnice- zbog toga se ne osjećam ugodno; također, čini mi se da je uzglavlje preblizu zidu
2) imam osjećaj da je taj kut sobe bez energije ili s ustajalom energijom-kako da je probudim i oživim?
(MOJ PRIJEDLOG RJEŠENJA OVA 2 PITANJA: Mislila sam postaviti kutiju spremišnu-usku visoku do 1 metar-koja bi prekrila utičnicu, a ujedno služila kao spremište deka, zimske/ljetne odjeće i cipela, također sam mislila staviti lampu na zid za noćno čitanje, i treba mi prijedlog za sliku na zidu- to je područje obrazovanja/razvoja koje bi htjela ojačati-možda neka slika prirode, životinja?-to bi ujedno i probudilo energiju-lampa i slika, zar ne?
Je li ok ta kutija iznad kreveta-mislim da sam negdje pročitala da se ne preporuča?)

ORMAR
1) Rub ormara iako malo obao šalje otrovne strelice prema krevetu??? da ili ne
2) Ne bi htjela da je bočni rub ormara uza zid jer prekriva područje partnerstva (zato sam ga odmaknula)
Trenutno stanje PODRUČJA PARTNERSTVA (nemam partnera)
Ovo područje se dakle nalazi iza ormara-i uglavnom tu skladištim svašta jer je iza pogleda očiju. Tu mi stvarno treba pomoć, želim ga urediti tako da mogu kad se npr. umorim od rada okrenuti prema tom prostoru (koji je iza leđa radnog stola) i odmoriti se i opustiti gledajući ga.
(MOJE RJEŠENJE: Možda uski ladičar sa 3-4 dublje ladice gdje bi držala donje rublje i stvari za sređivanje-šminku, nakit, i neke albume. Onda bi možda još nešto trebalo staviti na tu komodu (možda fotografije)i neku sliku na zid?
Ili možda je komoda preteška za taj prostor??)

POLOŽAJ RADNOG STOLA
1) radni stol tj. stolica su na propuhu energije.(MOJE RJEŠENJE: Mislila sam staviti dva kristala da vise na prozoru i možda neki veseli sag sa uzorkom na pod?)Razmišljam i o nekom paravanu visokom oko 1 m koji bi stavila između stola i kreveta i tako malo ogradila ta dva prostora (za spavanje i rad).

BOJANJE SOBE
Zid kraj vrata, a iznad kreveta bi obojala u narančastu, zid nasuprot-ispod prozora u zelenu, a dva velika u žutu-boju sunca. Da prostoriju učine što vedrijom.

Vaše ideje i prijedlozi su dobrodošli!
Hvala unaprijed
marina27 (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 1
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 07.09.10 18:13 od marina27.Razlog: dodati sliku
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: mala soba-multifunkcionalna prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 25
Sadašnje stanje.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Posljednja izmena: 10.09.10 16:53 od Sandra.

Originalni prijedlog arhitekta.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Prijedlog promjene.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica