Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ!
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ!
Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 0
Kao prvo pozdrav svima!
Sve pohvale za ovu stranicu!
Već neko vrijeme provodim dosta vremena pokušavajući naći feng shu metode za što bolje življenje. Naime selimo se u drugi stan i sada prilikom useljenja imam mogućnost utjecati na neke stvari. No kako to već biva što više čitam to sam više zbunjena.
Molim pomoć:
- Dali sam dobro postavila lo shu kvadrat?
- Koju sobu odabrati za kćer? Po mojim saznanjima više bi joj odgovarala soba na jugoistoku, a meni i suprugu na sjeverozapadu, ali soba na jugoistoku ima kupaonu i kuhinju ispod sebe i kupaonu iznad sebe.
- Stan ima dva ulaza, mi bi koristili onaj na S strani, tj. kad se ulazi u stan gleda se prema sjeveru.
Dali se drugi ulaz mora fizički pregraditi ili je dovoljno da vrata budu zatvorena i tapicirana?
Pročitala sam da ulazna vrata moraju biti u povoljnom pravcu u odnosu na kua broj. Taj pravac ne odgovara mom šestomjesečnom sinu kua8.
- Dali se gledaju ulazna vrata u kuću ili u stan? (kuća je podjeljena u više stanova)
- Dali mi se istočni sektor smatra nedostatkom zbog stubišta koje se nalazi izvan stana?
- Nemam predsoblje!!!! To mi se osobno nikako ne sviđa, a nije ni po feg shu pravilima, ali trenutno to nemogu promijeniti. Postoji li kakav lijek?

Kua brojevi: kćer,suprug i ja 3, sin 8.
Hvala na pomoći!!!!!!
Nina (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 4
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 20.10.10 16:41 od Nina.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 25
Pozdrav Nina dobro nam došla !

Hvala na pohvalama .

Lo Shu je dobro postavljen.

Jugoistočna soba vjerojatno ima dosta lošu energiju obzirom da je u sendviču između kupaonica i kuhinje, tako da zapravo nije ni za koga osobito povoljna. A ne znam kako to ublažiti, iskreno rečeno, osim da nitko u njoj ne boravi, što je nemoguće.

Dva ulaza, zanimljivo. Jedan se otvara prema WC-u, a drugi prema blagovaonici. Niti jedno nije dobra opcija iz različitih razloga. Ali vjerojatno je opcija prema blagovaonici ipak nešto bolja.

Drugi ulaz nije potrebno zagraditi. Dovoljno je to što se ne koristi.

Vrata bi trebala biti u povoljnom pravcu obzirom na kua broj, ali to nije od presudnog značaja, ako se radi o nekom od manje opasnih pravaca, što je kod vas slučaj. Jug, u koji gledate kada izlazite iz stana je nesretni pravac za bebača, ali to je manje-više bezopasan pravac, koji radi tek sitne poteškoće.

Gledaju se i jedna i druga vrata, pri čemu su ona od stana važnija.

Da, istočni sektorvam nedostaje, što znači eventualne poteškoće sa zdravljem, i pomanjkanje komunikacije sa roditeljima ili nadređenima. Problem bi bio vrijedan spomena da imate starijeg sina, no kako je vaš sin mlađi to se ne odnosi na njega, a na bilo koga od vas četvero može imati utjecaja jedino pod specifičnim okolnostima vezanim za vremenski aspekt feng shui-a i nepovoljna životna razdoblja, što svakako nije nešto što će biti svakodnevno na rasporedu.

Hm, problem nedostatka predsoblja ne znam kako riješiti, ali bi bilo bolje da se ulazi prema boravku, nego prema blagovaonici.

Ako ima još kakvih pitanja, tu smo .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 0
Hvala na pomoći!
Ali odgovori vuku nova pitanja!
Dali se taj nedostatak istočnog sektora može ojačat postavljanjem obiteljskih fotografija u npr. zelenim okvirima na stubištu (kuća je cijela naša tak da nebu zgledalo ko da smo nekakvi frikovi) ili moram aktivirat istočni sektor u dn. boravku?

Dali u spavaćoj sobi smije visit glinena ribica na zidu (to je JI) ili apsolutno niš kaj je vezano za vodu ne smije u sp. sobu?

Pozdrav i hvala!
Nina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odg: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 25
Pozz Nina .

Bojim se da postavljanje slika u stubištu nije rješenje, obzirom da je to javni prostor koji koriste i drugi stanari. Možete li iskoristiti taj krasni istočni zid u boravku za fotke? Jest da je to centar stana, ali centar je mjesto zajedništva, tako da je to isto ok.

Ribica je ok, mada bi dvije ribice bile još bolje . Jedino prava, fizička vodena masa ne smije u spavaću sobu. Iznimka je čaša vode, ako netko baš jako voli piti po noći .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 10
Pozdrav nina i dobro došla... Puno sreće u učenju o FS-u i uređivanju stana
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05
Posljednja izmena: 24.10.10 18:55 od nino206.

Odg: Tlocrt Nina - MOLIM VAS POMOĆ! prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
Hvala na pomoći i na iskazanoj dobrodošlici!
Nina (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica