|
Nani tlocrt prije 1 godinu, 4 mjeseci
|
|
Pozdrav svima na forumu  Odskora se interesujem za feng shui, i tako sam dosla do ovog sajta, za koji imam sve pohvale!Posto se ne snalazim sa postavljanjem kvadrata, molim nekoga za pomoc.
Inace, ovo je stan u kome zivimo skoro dve godine, i imamo probleme koji se ticu odnosa sa prijateljima (posebno suprug), oticanjem novca (kao da nam bezi iz novcanika), preprekama u mojoj karijeri. Nasi kua brojevi su sledeci: Suprug - kua broj 2; Cerkica (koja ima 2 godine) - kua broj 5; Ja - kua broj 2.
Dakle, molim za savete i sugestije, kako bi trebalo da se uredi stan, da bi se ovi nasi problemi resili. Hvala svima unapred. Veliki pozdrav!
|
|
|
|
Posljednja izmena: 29.12.10 10:10 od Nani.
|
|
|
Odg: Nani tlocrt prije 1 godinu, 4 mjeseci
|
|
Pozdrav Nani, dobro nam došla  !
Prije kvadrata imam par pitanja.
1. je li to stan u zgradi ili je kuća?
2. je li sve pod istim krovom?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Nani i dobro došla u naš mali FS svijet 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvala vam na dobrodoslici  Stan se nalazi u zgradi na 8. spratu, od 10. Celom povrsinom je ispod istog krova.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ok, evo mreže  .
Imaš udubinu na sjeveru, što implicira probleme u karijeri, a u skladu s tim i probleme s novcem, kuhinju na sjeverozapadu, nedostatak utjecajnih prijatelja, pogotovo za muža, kupaonicu na istoku, što ovisno o uređenju može, ali ne mora predstavljati problem u odnosima s pretpostavljenima, roditeljima, starijim osobama ili zdravljem. Ovo je općenito i ugrubo.
Malo preciznije gledano, kua broj stana je 2. To znači da udubina na sjeveru nije tragičan problem, veći problem je to što se tu nalazi ulaz, a to je sektor potpunog gubitka, što znači da život u tom stanu bitno otežava vaš život.
Nadalje, kuhinja na sjeverozapadu, koji osim što je sektor muža u kući, prema kua broju stana predstavlja sektor ljubavi, pa njezin utjecaj na tom mjestu utiče i na prijateljstva, ali i na vaš brak.
Ostatak kuhinje nalazi se u zapadnom sektoru, koji osim što je sektor kreativnosti i začeća u vašem slučaju predstavlja sektor zdravlja, a najveći nepovoljan utjecaj ima na mlade ženske osobe, dakle kćer.
Kupatilo u istočnom sektoru zapravo je na dobrom mjestu, jer je to nepovoljan sektor u stanu, tako da je njegova nepovoljnost zapravo već sama po sebi neutralizirana.
Jedna sitnica, koja zapravo nije problem, ali na jugoistoku koji je sektor novca, ali i sektor najstarije kćeri u kući trebao bi biti krcat biljkama, što nije moguće jer se radi o spavaćoj sobi, pa bi bilo poželjno staviti ih na jugoistok boravka.
Ako se želiš koristiti fontanom ili akvarijem za uvećanje prihoda i poslova, trebala bi stati u dovratak, okrenuti se prema van i izmjeriti točan stupanj u kojem gledaš, tj. gledaju vrata.
Ako je očitanje između 22.6 – 37.5, onda voda ide na sjever, dakle predsoblje, tako da gleda prema unutra, ako je između 37.6 - 67.5 onda je najbolja lokacija istok (otpada jer je tu kupaonica), jugoistok (otpada jer je tu spavaća soba ili jugozapad (jeeei tu može, to je boravak  ). Možeš je staviti pod prozor, tako da je mlaz vode usmjeren prema trosjedu ili kompjuteru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandra hvala Vam puno na iscrpnom odgovoru. Nadam se da sam dobro razumela iscitavanje mreze, tj. da polozaj naseg stana nije bas najbolji, blago receno
Dobra stvar je sto mi ne planiramo jos dugo u njemu da zivimo, mozda jos dve godine, dok ne kupimo nas stan, jer smo u ovom podstanari.
A sada, nova pitanja:Iscitavanjem Vasih tekstova, shvatila sam da se pravci ne mogu "leciti", ali da li postoji mogucnost ublazavanja njihovih negativnih uicaja? Odnosno, sta treba da uradim u kuhinji, da bi se poboljsala situacija vezana za mog muza? Da li u kuhinji moze da se ublazi nepovoljan uticaj na zdravlje moje kceri? Kako da resimo problem ulaza na severu, pomazu li tu metalna zvona ili nesto slicno tome? Sto se tice biljaka u ovom stanu, kad smo se doselili u njega doneli smo sa sobom dve biljke koje su vrlo brzo uginule, jer je u stanu pretoplo, odnosno previse osuncano. Tako da uopste ne znam da li bi mogle da opstanu u njemu? A ako probam sa biljkama, koje mi preporucujete da uzgajam? Hvala Vam za savet za fontanu, nadam se samo da cu uspeti da dobro ucitam stepene, jer se ne snalazim bas najbolje sa koriscenjem kompasa. I jos samo jedno pitanje, za ovaj put
Od pre nekih pola godine imamo zabu koju drzimo u krajnjem levom uglu spavace sobe, jer sam tako citala u jednom od tekstova o feng shui-u, da zaba treba da ide u krajnji levi ugao stana. Posto tada nisam znala nase kua brojeve, a samim tim i povoljne i nepovoljne pravce, ja sam je tu stavila. Interesuje me da li je to dobra pozcija za zabu, ili treba da je stavimo na neko drugo mesto? Izvinjavam se na opsirnosti, ali Vas odgovor je otvorio mnoga pitanja, pa Vas molim za dalje savete. Veliki pozdrav!
|
|
|
|
Posljednja izmena: 30.12.10 17:30 od Nani.
|
|
|
|
|
Pozdrav Nani,pravce ne možeš liječiti..pravci su povoljni ili nepovoljni. Oni koji su povoljni za tebe i tvoje nastoj spavati u tim pravcima,sjediti ili raditi,one loše izbjegavaj na način da si okrenuta od njih. Pročitaj u izborniku tekstove o tome  Što se tiče žabe koju imaš,izbaci je iz spavaće sobe  smjesti je u dnevni na pod skrivenu ispod nekog komada pokućstva i okrenutom prema unutra, ne prema van,bilo bi dobro u neki vaš povoljni pravac.Curica neka obavezno spava u svom povoljnom pravcu i nikako između vrata i prozora i li tako nekoj kombinaciji.
Želim ti sve najbolje u Novoj godini 
|
|
Piksi
(Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Piksi na savetima. Iscitala sam skoro sve tekstove na sajtu, sad mi je sve prilicno zbrkano, ali nadam se da ce mi se uskoro sloziti kockice
Sto se tice zabe, nju cu premestiti u dnevnu sobu, jedino ne znam da li je bitno sto je to drvena zaba, dakle, nije tronoga, da li to umanjuje njeno dejstvo?
Sto se spavanja tice, posto cerkica spava sa nama u krevetu  , on je okrenut ka severozapadu, suprug i ja smo kua 2, cerkica je kua 5, tako da je to njen pravac zdravlja, a nas ljubavi, sto je mislim ok?
Hvala Piksi jos jednom, i uzvracam zeljama za sve najbolje u Novoj godini 
|
|
|
|
Posljednja izmena: 31.12.10 00:09 od Nani.
|
|
|