Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Alen_tlocrt_L_stan
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: Alen_tlocrt_L_stan
Alen_tlocrt_L_stan prije 1 godinu Karma: 1
Bok, evo tlocrta mog stana - muči me dio koji nedostaje i kako ga riješiti. Dio koji fali bi trebao biti potpora ljudi i volio bih to dodati u svoj dom. Također pitanje je dali se ovo "krilo" stana gdje je spavaća soba zbog veličine može smatrati kao izdvojeno krilo?
Imate li nekih prijedloga što da učinim pa da ugodim i dotjeram feng shui. U spavaću sobu nebi smio staviti ogledala da dodam dio koji fali, u predoblju su ulazna vrata i nema smisla stavljati ogledalo na njih pogotovo što će se vidjeti druga vrata a i vrata na balkon ...
Uz to stan je i izlomljen na jednom djelu pa nije pravokutinik ....

Dakle čitao sam i gledao i prolazio kroz određene sobe ... sada bi mi koristilo i iskusnije oko i drugarski savjeti i komentari.

Evo jedan mali izazov za sve koji vole i koriste feng shui u svom domu.

Hvala vam svima na pomoći i savjetima.

Alen
Alen (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 43
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Alen_tlocrt_L_stan prije 1 godinu Karma: 1
Vidim da je poželjno dodati i kua brojeve:

"glava" familije - muško - ja - 8 - drveni tigar yang
Supruga - 4 - majmun - metal - yang
Kćer - 5 - štakor - zemlja - yang

Ispiričavam se na potencijanom sexizmu sa "glava" kuće no da se skuži da nas je samo troje ... inač moje cure su zakon
Alen (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Danas sam potrošio jutro na izradu tlocrta u elektronskom obliku. Neke stvari su malo drugačije nego na ovome gore - ali sam barem dodao sve prozore i vrata i otvore.

Ono što me kopa na njemu je to što je ovaj dio koji gleda na sjever sav u koso i neznam kako da se s njime suočim. Ako bi stavljao kvadrate preko njega onda neznam gdj e da počnem. Mogao bih staviti sve u jedan pravokutnik tako da mi najduža strana bude od ove dvije sobe pa do ruba gdje je špica blagovaonice. Opet da li uračunati balkon ili ne u taj dio - ma na sto sam sitnih muka.
A evo i novog tlocrta ako netko ima komentirati što zgodno.
Nekako se ne usudim previše raditi novih zahvata dok ne usaglasim što je koje područje - jer čak i u dnevnom boravku je to zahtjevno za napraviti.
Alen (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odg: Alen_tlocrt_L_stan prije 1 godinu Karma: -4
Dosta kompliciran tlocrt za postaviti mrežu .
Koliko sam upoznat s tematikom u principu bi trebao odrediti centar kuće. Po nekom od pravila to bi trebalo biti jedan mali centralni i miran dio.
Nekako mi se čini da bi to mogao biti upravo u dnervnom boravku, matar ispod ucrtanog kruga.
No to je moja neka intuitivna pretpostavka.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Stazama don Kihita

hm, ovako bi ja postavio sektore
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph
Stazama don Kihita

Hvala miki,
kada smo izrezali na kartonu i stavili težište onda je tu ispalo središte tako da se po tome podudara.
Ono što me sada potpuno zbunjuje su ovi dijelovi koji su u kuhinji i dnevnom boravku - ta špica tamo - da to tumačimo kao nedostajanje ili kao ispupčenje - jer meni sve to vuče na nedostajanja, a i ovaj dio oko balkona je zafrknut - nemam ideju baš što da radim s time. Ovdje mi baš nedostaje iskusto. Nekako mi je jednostavno u onim "kvaratnim" stanovima raditi tumačenja.

I pitanje - naravno svi sektori su uvjek jednaki kada se ovako crtaju? Nema većih i manjih prostorno (čak i u slučaju da je prostor pravokutan).

I hvala još jednom
Alen (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Eh i pitanjce - ima li negdje ova bagua kao sličica pa da je mogu u nekom programu za obradu slika staviti i u druge sobe posebno tako da probam skombinirati kako stimulirati sve ove nedostajuće dijelove u stanu?
Alen (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

mislim da na ovakvim tlocrtima važe malo komplikovanija pravila od standardnog postavljanja mreže, jer je zapravo jako teško a možda i nemoguće odrediti sektore i nedostajuće odnosno ispupčene dijelove kuće, no to ne mora biti loše.
Bagua imam u cdr fajlu CorelDraw u vektorskom obliku, al ću ga bez problema prebaciti u psd ili neki od drugih grafičkih formata.
Što se tiče sektora držim se proračuna i prema luopanu po kojem su svi sektori jednaki. cdr fajl CorelDraw
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph
Stazama don Kihita

Idi na vrhStranica: 1234
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica