Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Dobro djelo ili loš feng shui?
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Dobro djelo ili loš feng shui?
Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 25
Iako se vidi da je stiglo proljeće, svi smo više vani u pokretu. Razmišljamo o uređenju vrtova, cvijetnjaka ili pripremamo rasadu za povrtnjake, pa nam je uređenje doma možda malo po strani do jeseni, pada mi na pamet jedno zanimljivo pitanje. Možda se nekome da malo filozofirati na temu .

Naime, čak i početnicima poznato je pravilo da kada uzgajamo biljke bilo zbog feng shuia ili iz uživanja, kada počnu venuti, propadati, sušiti se treba ih zamijeniti novom biljkom koja je bujna, zdrava i puna života. Tako barem glasi pravilo. Bolesna biljka = loš feng shui.

S druge strane imamo u većim trgovinama mješovitom robom rasprodaje biljaka koje su prestale biti prekrasne i počele se sušiti. Cijena je uglavnom simbolična, a biljke često izgledaju vrlo loše. Meni je uvijek vrlo tužno vidjeti biljku u takvom stanju i odmah joj poželim nekako pomoći. Većinom to završi tako da pokupujem većinu tih polusuhih biljčica i donesem ih doma na oporavak. One se u gotovo svim slučajevima brzo oporavljaju i lijepo napreduju, kao da nikada nisu niti bile u lošem stanju. Neke od njih završe kao poklon, a neke koje su mi osobito drage, zadržavam za sebe. I nekako mi se čini da je dobro djelo spasiti život umirućoj biljci i naći joj dom u kojem će se za nju brinuti.

No nekako se taj moj feeling kosi s pravilom da se bolesnih biljaka treba rješavati, a ne dovlačiti ih u svoj dom. Očigledno, ne kanim prestati s dosadašnjom praksom, ali baš me živo zanima što vi mislite o tome. Je li to dobro djelo ili loš feng shui?
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: -2
Meni se svidja to sto radis Ja sam isto osjetljiva jako na biljcice pogotovo se tesko rjesavam onih koje su pocele venuti i imaju suhe listice onda micem te listice dok mi biljka skroz ne ocelavi Sad cu se izgleda morati rijesiti moje Dracenice koja mi je pored ulaza i u blizini stubista ali sta cu Budem je odnjela nekamo u sumu ili negdje gdje ima travice pa ako joj je sudjeno bude zivjela i dalje
Po meni sto se tice tvojih biljaka ako one tebi uspjevaju a u trgovini nisu bile znaci da imas puno lijepe energije u kuci, jer i mi ljudi budemo bolesni pa se oporavimo Zar ne? Tako da po meni dok je god biljcica zdrava mislim da ne bi trebalo da skodi barem bi i ja tako postupila
Mancy (Korisnik)
Moderator
Poruka: 319
graphgraph

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 0
ja bih ih držala u vrtu, izvan kuće ili na balkonu koji je projekcija, dok se ne oporave. ili ošišati uvenule dijelove i podrezati ostatke.
mete_orka (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 87
graphgraph

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 1
To je odlicno sto radis, bas si mi dala odlicnu ideju!Ovde preko puta naseg stana je otvoren Merkur, unutra ima citava hala sa cvecem i primetila sam da su neke mucene biljke na snizenju.Obicno izbegavam da kupim takve biljke ali cu od sada probati da ih spasavam.

Moji ukucani ce poludeti od mog cveca...ha,ha,ha.....
nek bar nesto nauce.
natasa2ss (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 145
graphgraph
Pol: Žensko natasa Mjesto: Beograd Birthday: 09/12
natasa

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 8
U svakom slucaju dobro djelo...ja se bolesnih biljaka rijesavam jer u vecini slucajeva kada krenu umirati nema im spasa, cekam do zadnjeg listica, ali kad ne ide onda ne ide, barem kod mene.
S druge pak strane jedno je kad je biljka bolesna, a s druge strane zapustena, dehidrirana pa nova, svjeza zemlja i malo vode ju apsolutno oporave.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 10
I ja znam kupiti jadne sirote zapuštene biljke, ali bolesne baš i ne, jer u većini slučajeva teško je izliječiti bolesne biljke, stvarno trebaju posebne uvjete i puno brige. Sa zapuštenim, a takva je većina, na rasprodajama, stvarno mislim da nije problem, s vodom hranom i ljubavlju pažnjom vrlo brzo postanu prekrasne.Vrlo često nalazim biljke koje ljudi odbacuju kada čiste vrtove, na rubovima šumaraka ili šume, većina tih odbačenih završi kod mene, pa ih onda ili zadržim ili poklanjam. Osobno mislim da je to dobar FS. Loš FS mora biti kad se biljke koje imamo zanemaruju, umiru pored nas a da se to ne primjećuje danima pa čak i mjesecima.
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina, 1 mjesec Karma: 25
Hvala curke moje , očito svi dijelimo isto mišljenje .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Dobro djelo ili loš feng shui? prije 2 godina Karma: 48
slazem se
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica