Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Koje biljke pred ulazna vrata
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: Koje biljke pred ulazna vrata
Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 1
Molim Vas za savjet. Planiram lijevo od ulaznih vrata kupiti visoku teglu i zasaditi cvijeće u njoj. Živim u stanu, prema tome, tegla bi bila u hodniku, sa dovoljnom rasvjetom. Koje biljke bi bilo dobro staviti u nju? Mislim da bi više vrsta bilo bolje od samo jedne. Mislila sam svakako neke sukulente. A ne bi smjeli biti preskupi jer je velika mogućnost od krađe.
Kaktusi naravno ne dolaze u obzir. Mislila sam čuvarkuću ali mi je ona prešiljasta za smještanje kraj ulaznih vrata.
Hvala na savjetima
.
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 102
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Čuvarkuća ima puno vrsta od kojih neke nisu šiljaste.

Sukulenti su svakako dobra ideja. Sve vrste nešiljatih sukulenata su povoljne. Osobno bih se možda odlučila za kombinaciju onih koji rastu u vis s onima koji pužu prema dolje, no ne iz feng shui-čnih razloga, već čisto iz dekorativnih.

Biljke se ne moraju nužno kupiti, ako postoji mogućnost nabavljanja mladica od prijateljica, susjeda itd. Zadivljujuće je koliko čak i nepoznate žene znaju biti susretljive ako ih zamolite za presadnicu, grančicu ili list biljke koju želite razmnožiti.

Odaberite ono što vam se sviđa i što vam odgovara po cijeni i sigurno nećete pogriješiti .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

FENG SHUI Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 5
Ja sam sklon aloa veri. Čini mi se da ima pozitivna feng shui svojstva i također mislim da bi trebala predstavljati dobar feng shui zaštitni simbol ako je pred ulaznim vratima, to je moje mišljenje.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 111
graphgraph
Pol: Muško Problem Eliminator Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01

Odg: Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 4
Drvo limuna ili narandže su idealni ispred ulaznih vrata. To preporučuju vrhunski majstori feng shuija...

Ja sam nekoliko sjemenki limuna i narandže ubacila u saksiju sa cvijećem i već imam nekoliko malih biljki...
supernova (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 49
graphgraph

Odg: Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 3
Pozz ekipa ) Ja sam bas prije par dana bacila Dracenu koju sam imala jer se sva bila osusila bila mi je ispred ulaznih, i kako sam bila na godisnjem donijela sam sa Losinja Aloe Veru, prvo sam pomislila bila da je ona u rodu sa kaktusima, pa sam se malo dvoumila ali sam zatim procitala da je u porodici ljiljana Inace nisam neki ekspert za Aloe Veru ja sam je stavila u obicnu zemlju i veliki kalj ispred vrata, vidim drzi se e sad ako netko ima iskustva sa Aloicom meni se osobno nekako jako svidja pogotovo jer je ljekovita biljka, moze neki savjet
Mancy (Korisnik)
Moderator
Poruka: 318
graphgraph

Odg: Koje biljke pred ulazna vrata prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 1
Hvala na odgovorima.
Malo sam sad zbunjena.
Aloa meni liči na kaktus bez obzira šta možda ne spada u tu porodicu. Tako da je ne bi baš stavljala pred ulazna vrata. Mislim, svakako ima bodlje, bila kaktus ili ljiljan.
Ispravite me ako griješim, nema drvo limuna bodlje?
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 102
graphgraph

FENG SHUI biljke pred ulaznim vratima (ALOA VERA) prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 5
Neki feng shui majstori što se tiče kaktusa vezano za feng shui kažu da ih je jedino dobro postaviti pred vrata odnosno izvan kuće. Kaktus kao feng shui pomagalo služi za zaštitu, mada nisam ljubitelj kaktusa. S druge strane Aloa vera je zapravo vrsta ljiljana.
U nekima od postova smo baš 'razglabali o aloi veri kao mogućem pomagalu u slučaju zaštite doma.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 111
graphgraph
Pol: Muško Problem Eliminator Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01

Odg: FENG SHUI biljke pred ulaznim vratima (ALOA VERA) prije 1 godinu, 4 mjeseci Karma: 25
Drvo limuna nema bodlje. Kao ni narančino drvo. Nisam sigurna važi li povoljna simbolika u slučaju da drvo ne daje plod. To navodim stoga jer nisam sigurna može li roditi nekalemljeni citrus.

Za aloe veru ni sama nisam sigurna (huh to je sad već treći put u istom postu da nisam sigurna ). Imam jednu malu koja je ljeto provela vani na 2m udaljenosti od ulaznih vrata, malo izvan direktnog vidokruga. Sada sam je unijela unutra i zabašurila među druge nebodljaste biljke.

Inače, nisam je nabavila zbog feng shui-a, no sada ćemo svakako vidjeti dali i kako djeluje. Bude li problema, napravit ću kremu za ruke od nje .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 1234
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica