Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

gdje staviti cvijet
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 123
TEMA: gdje staviti cvijet
gdje staviti cvijet prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 0
trebam malu pomoć - imam jedan cvijet, mislim da se zove dracena, ima špicaste vrhove i padaju prema dolje.
sad, zanima me, di da ga stavim s obzirom da nije baš preporučljivo takvo cvijeće? moram reći i da mi je drag i da dobro napreduje od kada ga imam, 5 god.
da li bi išao u hodnik/predsoblje gdje imam i komp.?
čitala sam nešto nasuprot vrata od kupaonice??
tko zna neka pomaže
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 25
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 25
Pozdrav Lavanda, dobro nam došla !

Dracena ima raznih, neke se čak koriste za feng shui svrhe, poput dracene massangeane fragrans, koju zovu i drvo novca ili drvo dugovječnosti. Ako ste mislili na dracenu marginatu, to je ona s crvenom prugom na vanjskom rubu listova, kod nas je zovu drvo ljubavi, no s feng shui aspekta nije baš najpovoljnija biljka za stambeni prostor. Osobno joj nisam sklona (i svoje sam se uspješno rješila ), no to ne znači da ona za vas osobno nije dobra. Prema teoriji, šiljasto lišće odašilje otrovne strijele u prostor i čini energiju nepovoljnom, no prema nekim tumačenjima, to nije tako značajno i ekstremno nepovoljno. Teško je zaključiti tko je u pravu. Ja je se preventivno klonim, kao i kaktusa, no ako je vi imate već 5 godina i draga vam je, a niste primijetili nikakvu nepovoljnost do sada koja bi mogla imati veze s dracenom, onda u vašem slučaju nema problema. Stavite je tamo gdje vam odgovara, ima dovoljno svjetla i sl.

U principu najbolje mjesto za biljke, ako postoje uvjeti za to, je istok i jugoistok, no u malim prostorima često treba napraviti kompromis, pa su i druga mjesta eventualno, stjecajem okolnosti prihvatljiva. Sjever bi svakako trebalo izbjegavati, ako je ikako moguće.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23
Posljednja izmena: 13.09.10 16:41 od Sandra.

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 0
draga Sandra hvala na brzom odgovoru, da, radi se o marginati.
kako sam ja nova u svemu ovom i pitala sam upravo za taj cvijet jer nije sve baš teklo kako treba zadnjih godina, makar cvijet dobro napreduje, ako me razumiješ
pozdrav
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 25
Hm , ne mora biti da su poteškoće nastale zbog cvijeta. Možda ima i nekih drugih feng shui "nepravilnosti". A opet, tko zna, možda je i do biljke.

Da se radi o meni, ja bih je se riješila. Prošle godine sam dobila dracenu marginatu na poklon, za godišnjicu braka, to se događa kad je kod nas zovu drvo ljubavi . Nisam bila sigurna gdje je staviti, jer imam prozor, izvan spavaće sobe, jedino na sjeverozapadu boravka. A htjela sam izbjeći biljke na sjeverozapadu, pa sam je stavila na rub stola od kompjutera za kojim inače samo ja sjedim/radim. Iako nigdje izričito ne piše da je marginata nepovoljna biljka, meni je bila antipatična na prvi pogled. Možda dijelom i zbog toga, kad god sam radila za kompom osjećala sam nelagodu, isprva slabije, a vremenom sve više i više. Na koncu sam je morala maknuti i blokirati pogled na nju. S prvim zrakama proljetnog sunca sam je "prognala" van i na koncu je se potpuno riješila (ne, nisam je "ubila" , našla sam joj novi dom). Sad smo i marginata i ja sretne .

Ne znam što bih rekla, gdje je staviti. Žao mi je reći da je se riješite, jer vam je draga. Možda je moguće pronaći joj mjesto s kojega neće biti direktno vidljiva u prostoriji, nešto kao na prozoru iza zavjese ili slično. Ideja s kupaonicom također nije loša , možda čak i bolja od moje.
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 1
Sad sam žalosna
I ja imam neki sličan cvijet, mislim da je isto dracena, ali je cijela zelena. Ima šiljaste listove i visoka je negdje 2 metra.
Mama mi je uvalila jer je nju upiknula u oko i imala je velikih problema s tom ranom.
Stavila sam je na jugoistok, jer je to jedino mjesto gdje mi stane, jako je visoka i široka. Jako dobro napreduje pa mi je se žao riješiti.
Nadam se da neće biti problema na jugoistoku radi nje (
DRAGICA (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 103
graphgraph

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 8 mjeseci Karma: 0
samo da javim kako sam uspješno udomila svoju dracenu!

možda zvuči besćutno ali odlučila sam uvesti neke promijene, pa se možda stvari počnu kotrljati u pozitvnom pravcu i za nas
lavanda (Korisnik)
Junior Boarder
graphgraph

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 25
klub udomiteljica dracena .

Dragica, znaš li možda koja dracena je u pitanju? Ima li uske ili šire i mlohave listove)? Piram stoga jer je dracena massangeana fragrans povoljna za feng shui. I sama ih imam dvije. I ne rade nikakve probleme .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Odg: gdje staviti cvijet (feng shui) prije 1 godinu, 7 mjeseci Karma: 10
kad smo već kod dracena imo i ja nekoliko točnije takozvani 'sretni bmbus'...mislim da i on isto spada u porodicu dracena ...ali nesretnik otišo na 'vječnu livadu' nikako mu nije odgovaralo štogod napravio...valda nam nije bilo suđeno
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05

Idi na vrhStranica: 123
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica