Hm

, ne mora biti da su poteškoće nastale zbog cvijeta. Možda ima i nekih drugih feng shui "nepravilnosti". A opet, tko zna, možda je i do biljke.
Da se radi o meni, ja bih je se riješila. Prošle godine sam dobila dracenu marginatu na poklon, za godišnjicu braka, to se događa kad je kod nas zovu drvo ljubavi

. Nisam bila sigurna gdje je staviti, jer imam prozor, izvan spavaće sobe, jedino na sjeverozapadu boravka. A htjela sam izbjeći biljke na sjeverozapadu, pa sam je stavila na rub stola od kompjutera za kojim inače samo ja sjedim/radim. Iako nigdje izričito ne piše da je marginata nepovoljna biljka, meni je bila antipatična na prvi pogled. Možda dijelom i zbog toga, kad god sam radila za kompom osjećala sam nelagodu, isprva slabije, a vremenom sve više i više. Na koncu sam je morala maknuti i blokirati pogled na nju. S prvim zrakama proljetnog sunca sam je "prognala" van i na koncu je se potpuno riješila (ne, nisam je "ubila"

, našla sam joj novi dom). Sad smo i marginata i ja sretne

.
Ne znam što bih rekla, gdje je staviti. Žao mi je reći da je se riješite, jer vam je draga. Možda je moguće pronaći joj mjesto s kojega neće biti direktno vidljiva u prostoriji, nešto kao na prozoru iza zavjese ili slično. Ideja s kupaonicom također nije loša

, možda čak i bolja od moje.