Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Zabluda u vezi Feng Shui-ja
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Zabluda u vezi Feng Shui-ja
Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 2 godina, 2 mjeseci Karma: -4
Pozdrav svima,
mislim da bi trebalo reći nešto i o odnosu religije s Feng shui-jem.
Feng Shui je teorija skladnog življenja s okolinom, uravnoteženje okoline i dr. .
Pričao sam s jednom religijskom grupom Jehovi svjedoci i oni su ,skraćeno, rekli da Feng shui oni ne podržavaju jer to je poput gatanja. Normalno nisam se složio s tim.
Pomisao da sve što je novo i drugačije sa strane religijskih faktora je loše, me navodi na pomisao o srednjem vijeku kad su mislili da ćemo pasti s ravne ploče ako dođemo na kraj svijeta.
Zato bi trebalo razbiti zablude o Feng Shu-ju.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Stazama don Kihita

Odg: Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 2 godina, 2 mjeseci Karma: 1
Slazem se u potpunosti!

A,sto se tice Jehovih svedoka, nemam bas neko misljenje ali ih izbegavam jer sam u firmi imala dva-tri clana i tada shvatila njihova uverenja!

Ali postujem svaciji izbor!!!
natasa2ss (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 145
graphgraph
Pol: Žensko natasa Mjesto: Beograd Birthday: 09/12
natasa

Odg: Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 2 godina, 2 mjeseci Karma: 25
Još jedna česta zabluda na temu je mišljenje da je feng shui religija, ili kako se često čuje od strane neupućenih skeptika, sekta . To je očigledno presmiješno. Kao i ideja da je to zapravo gatanje.

Jedina veza koju ovako naprečac mogu povući između feng shuia i religije jest to da se u Aziji ljudi ponekad služe svojim vjerskim simbolima, najčešće je u pitanju budizam, kao feng shui simbolom za poboljšanje nekog životnog aspekta. No to ne znači da su budistički simboli jedina djelotvorna sredstva za aktiviranje sektora. To mogu biti i svakodnevni uporabni predmeti, čak i kršćanski vjerski simboli s povoljnom tematikom. Bitna je simbolika i smisao.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 2 godina, 2 mjeseci Karma: 8
Upravo tako FS nema aspolutno veze sa religijom,a sto se tice vjerskih simbola isto se slazem jer svatko ce staviti za aktivaciju sektora ono sto mu je bliskije i smislenije.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odg: Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 12
Miki napisao/la:
Pozdrav svima,
mislim da bi trebalo reći nešto i o odnosu religije s Feng shui-jem.
Feng Shui je teorija skladnog življenja s okolinom, uravnoteženje okoline i dr. .
Pričao sam s jednom religijskom grupom Jehovi svjedoci i oni su ,skraćeno, rekli da Feng shui oni ne podržavaju jer to je poput gatanja. Normalno nisam se složio s tim.
Pomisao da sve što je novo i drugačije sa strane religijskih faktora je loše, me navodi na pomisao o srednjem vijeku kad su mislili da ćemo pasti s ravne ploče ako dođemo na kraj svijeta.
Zato bi trebalo razbiti zablude o Feng Shu-ju.

Ja mislim da Feng Shui i religija jedno drugome ne smetaju, vjernik sam pa opet pratim Feng Shui naputke i uvodim u svoj dom. Vidim da Feng Shui može umnogome život u domu i vrtu učiniti ugodnijim, nije se teško držati nekih pravila ako sve na kraju ispadne ljepše i ugodnije za život. Smatram da čak i u onim domovima gdje je Feng Shui u potpunosti preuzeo glavnu riječ još uvijek ima mjesta i za vjerske simbole ako je potrebno i da čovjek prihvativši Feng Shui nije odbacio religiju. Feng Shui ima dugu povijest i već sama statistika govori dovoljno za sebe, ako je to nekome pomagalo tisućama godina zašto bi se to sada opet iznova provjeravalo i odvagivalo kada je vjerovatno sada već jako usavršeno i istančano do detalja.
JS (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 152
graphgraph
Pol: Muško Birthday: 09/21

dakiva napisao/la:
Upravo tako FS nema aspolutno veze sa religijom,a sto se tice vjerskih simbola isto se slazem jer svatko ce staviti za aktivaciju sektora ono sto mu je bliskije i smislenije.
Upravo tako i ja mislim. Feng Shui mislim čak niti nema dodirnih točaka sa religijom, barem se meni tako čini, jer nigdje u religiji se ne spominje kako urediti vrt, kako obojiti prostor, ništa nema o energiji, ništa o rasporedu pokućstva i utjecaju toga na ljude.
JS (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Odg: Zabluda u vezi Feng Shui-ja prije 1 godinu, 6 mjeseci Karma: 25
Slažem se JS, vjera i feng shui mogu ići skupa bez problema. Pri tom vjeroispovjest nije toliko važna, važno je da je simbolika povoljna i bliska ljudima koji žive u domu. To ne znači da kršćanin ne smije koristiti budističke simbole ako za njega imaju značaj, barem mu to nije zabranjeno s aspekta feng shui-a, stajalište crkve vjerojatno nije tako fleksibilno , već samo da za to nema potrebe ako može naći isti smisao u nekom od kršćanskih simbola.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Sandra napisao/la:
Slažem se JS, vjera i feng shui mogu ići skupa bez problema. Pri tom vjeroispovjest nije toliko važna, važno je da je simbolika povoljna i bliska ljudima koji žive u domu. To ne znači da kršćanin ne smije koristiti budističke simbole ako za njega imaju značaj, barem mu to nije zabranjeno s aspekta feng shui-a, stajalište crkve vjerojatno nije tako fleksibilno , već samo da za to nema potrebe ako može naći isti smisao u nekom od kršćanskih simbola.
To je to. Strogo gledano religija se sa mnogočime u životu većine današnjih ljudi ne bi složila, štoviše ima i daleko gorih stvari koje se direktno kose s religijom pa ljudi opet to rade, od glazbe, načina života pa čak i nekih svjetonazora i navika, bitno je ne raditi drugome zlo, a za ostalo je lako.
Osim toga danas je toliko različitosti i ako se gleda s dobre strane to je izvrsno, radi razmjene iskustava i zbližavanja, evo ja npr. imam mnogo prijatelja/prijateljica koji su bliski Hare Krišni, neki su Jehovini svjedoci, neki Muslimani i sl. pa opet se izvrsno razumijemo i meni je upravo ta različitost lijepa, ljudi međusobno dijele iskustva i znanje u neku ruku, ipak više nismo u srednjem vijeku
JS (Korisnik)
Expert Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica