Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Nebeske životinje
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: Nebeske životinje
Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: 0
U mojem domu je slijedeća situacija. Ulaz u etažu kuće je na SI tako da nam je
položaj zmaja sa lijeve strane tj.na Z, a tigra na desnoj strani tj.na I. Prvotno sam
postavila četiri simbola nebeskih životinja po principu kompasa. Ali sam na sajmu
Ezoterike u Opatiji čula za savjet da simbole postavim po metodi prema vratima. Reći
ću vam da mi se taj metod u mojem slučaju ne sviđa, imam jako čudan filing i čudne
senzacije, pa sam zaključila da vratim simbole.

Zanima me slijedeće, naše obe kćeri imaju sobu na JI, pored toga je starija rođena
u godini zmaja te je vrlo temperamentna . Ako postavim simbol zelenog zmaja u to
područje(sada je tamo tigar) kako će se odraziti na nju i njen zahtjevan temperament?

Moram vam također naglasiti da imamo velikih financijskih problema, i da nismo suprug
i ja duhovno jaki, bilo bi svašta.
Doroty (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 4
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Mjesto: Rijeka Birthday: 10/29
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Vlastiti svemir stvarate u hodu. W.Churchill

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: 25
Za početak zahvaljujem se na registraciji i korištenju foruma.

Kada postavljate FS simbole ili radite analizu uvijek se trebate ravnati prema stranama svijeta, posebice ako se radi o unutrašnjosti doma. U suprotnom možete stvoriti zbrku i prouzročiti suprotan efekt od željenog.

Kada uređujete vrt ili prostor ispred doma, poželjno je pobrinuti se da na lijevoj strani pored ulaznih vrata, nevezano koja je to strana svijeta, postoji simbol zelenog zmaja (puzavice, bujno bilje i cvijeće i sl.), a na desnoj simbol bijelog tigra. Uglavnom je dovoljno i to da vam je zemljište s lijeve strane više od desne ili da pak s lijeve strane imate višu susjednu kuću, drvo, tv-antenu ili sl. nego s desne. Kada je zmajeva strana viša osiguravate dobru sreću sebi i svojoj obitelji.

Koji je točno razlog zbog kojega postavljate nebeske životinje?

JI je sektor najstarije kćeri, no kako je to drveni sektor koji simbolizira rast i napredak vjerojatno pogoduje objema. Za detaljniju analizu trebalo bi znati njihove Kua brojeve.

Simbol zmaja najmoćniji je od svih simbola. Njega mogu "podnijeti" samo čvrsti karakteri. Većinom se to odnosi na ljude rođene u godini vladavine zmaja, mada ne isključivo. Za početak vam uopće ne bih savjetovala postavljanje figurice niti slike zmaja (niti tigra) u domu. Nebeske životinje možete na simboličan način prikazati u svom domu. Zmaja na istoku zdravom puzavicom, tigra na zapadu nekim metalnim predmetom (zdjela, vaza...). Kornjaču i feniksa možete bez straha postaviti u vidu slike ili figurice, jer nisu agresivni poput zmaja i tigra i ne mogu nikome naštetiti. Ako pak želite, kornjaču možete simbolički prikazati slikom planinena sjeveru, a feniksa nekim crvenim predmetom na jugu.

Slika ili figurica zmaja doista bi mogla osnažiti njezin temperament, a u slučaju da ona ili netko drugi u domu nema dovoljnu snagu može izazvati bolest i razne oblike nesretnih situacija i nepoželjnih događanja. Tigar koji je sada tamo vjerojatno negativno utječe na nju i cijelu obitelj (mahom i financijski). Tigar je opasniji od zmaja stoga zmaj uvijek mora dominirati veličinom nad njim.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci  
Ovo mi zvuči zanimljivo.

Kakve senzacije, kakav filing?

Ako nije bed pitanje .
SF8 (Posjetitelj)

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: 0
Hvala Sandra, na iscrpnom i brzom odgovoru.
Doroty (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: 0
Razgovarala sam sa dosta FS majstora, ali Sandrini odgovori mi u potpunosti odgovaraju jer se poklapaju sa događajima i mojom intuicijom.

Što se tiče senzacija (dok su simboli bili naopako)mogu sljedeće nabrojati, pa ko vjeruje?!!
Učestale glupe svađe ukučana- svih sa svima, teški i mučni snovi- kod ženskog dijela, financijska blokada-jako blago rečeno i tragična pogibja naše drage mace Mimi. Fala dragom Bogu to je sve gotovo!Kao što kaže Sandra, postigla sam potpuno suprotan efekt!

Vratila sam FS simbole prema kompasnom rasporedu, reducirala sam ih u dnevnu sobu, zamjenila kornjaču sa dragon-turtle slikom i postavila zmaja puno više od tigra. Mogu reći da je u roku od 24h sve krenulo na bolje. Suprug i ja smo dobili više poslovnih ponuda, starija kći je konačno ušla u sobu i počela slikati (Likovna akademija), a mlađa se napokon upisala na odbojku nakon dugo filozofiranja.

Nebeske simbole sam postavila u dom zbog dva razloga; obje kćeri su u pubertetu i dobro bi došlo uravnoteženje energije. Suprug poslovno putuje po cijelom svijetu i stoga zaštite nikad previše, (zadnji ugovor mu je nuđen u Nigeriji).

Kako FS simbole nisam nigdje našla za kupiti (kod nas u Rijeci), zamolila sam prijateljicu keramičarku da ih napravi u glini. Upravo se završava prvi komplet od četiri znaka, na pečenju glazure je.

Kua brojevi su nam (ja sam to izračunala preko weba?!) obje kćeri Istok 3,suprug i ja Zapad 8.
Doroty (Korisnik)
Fresh Boarder
graphgraph

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: 25
Jako mi se sviđa to što ste figurice naručili od prijateljice keramičarkeB) .

I ja povremeno naručujem od moje seke kiparice:) .
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:Nebeske životinje prije 4 godina, 2 mjeseci Karma: -4
da ima ovakav sajt gde se može popričati o feng shui-ju. Pozdrav autoru sajta i sve pohvale.
Miki (Korisnik)
Expert Boarder
Poruka: 120
graphgraph
Pol: Muško Mjesto: Selo malo Birthday: 03/01
Stazama don Kihita

Odgovor:Nebeske životinje prije 3 godina, 10 mjeseci Karma: 48
"Nebeske zivotinj mozete na simbolican nacin prikazati u svom domu. Zmaja na istoku zdravom puzavicom, tigra na zapadu nekim metalnim predmetom (zdjela, vaza...).Kornjacu i feniksa mozete bez straha postaviti u vidu slike ili figurice, jer nisu agresivni poput zmaja i tigra i ne mogu nikome nastetiti. Ako pak zelite, kornjacu mozete simbolicki prikazati slikom planinena sjeveru, a feniksa nekim crvenim predmetom na jugu."
Citajuci ova tekst o nebeskim zivotinjama nigde nisam naisla na objasnjenje simbolike samih zivotinja tj njihove takoreci zamene manjeg inteziteta molila bih Vas da mi pojasnite simboliku samih zivotinja znaci njihova zamena ili boja koju predstavljaju?Ovo je veoma interesantno?!Znaci nigde nema konkretnih primera?!
I jos nesto u vezi zabe kod mene je okrenuta od ulaznih vrata ali nije ispod kreveta (na podu je) i gleda ka prozoru(s tim da se prozor stoji otvoren)mislite li da je to dobar polozaj za zabu?!mozda bih je trebalo okrenuti da negleda ka prozoru,ali kako kad su vrata i prozor jedno naspram drugog?!
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24

Idi na vrhStranica: 1234
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica