Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Ogledalo nasuprot kupaonice
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Ogledalo nasuprot kupaonice
Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 0
Totalna sam pocetnica i tek pokusavam povezati ono sto od jucer citam... a tekstovi su izvrsni i poucni, i puno hvala na ovom lijepom portalu.

U nasem stanu su WC lijevo a kupaonica odmah desno od ulaznih vrata koja su s istocne strane stana. Ogledalo koje nas je tu zateklo i koje nismo pri renoviranju zidova maknuli je nalijepljeno na zid preko puta ulaznih vrata u kupaonicu i namjeravala sam ga samo nekako uokviriti jer mi je djelovalo "golo", možda debljom spagom (konopom) koji bih zgodno dekorirala.
Citam u "Feng Shui osnovama" sljedece: "Ne smijete ih postaviti tako da stvaraju odraz WC-a, kupaonice ili kuhinje."
Znaci li to da bismo obavezno morali maknuti to ogledalo, iako bismo se mogli truditi drzati zatvorenim vrata od kupaonice i, dodatno, kupaonicu smo posve preuredili i najdraza nam je, barem trenutno, prostorija u stanu pogled na koju nas veseli. Stovise, u ovom trenutku dozivljavamo je kao o prostoriju u kojoj se pokazalo poklapanje nasih zelja i ukusa, na neki nacin simbolicki sklad i zajednistvo?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 76
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Maybe Baby
Posljednja izmena: 30.11.08 17:58 od Shanti.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 25
Stvarno je dobro što imate tako pozitivan stav prema svojoj kupaonici:) , no svi ti silni odvodi i dalje crpe energiju sektora u kojem se ona nalazi i stvaraju nepovoljnost. Ta nepovoljnost se bitno povećava ako imate ogledalo koje stvara odraz iste (kupaonice;) ).Osobno, da je o meni rječ, makla bih to ogledalo, no ako mislite da ono tamo ne šteti ostavite ga za početak, pa ga možete maknuti kasnije, ako uočite neke negativne vibre.

Stalno ponavljam svima, već sam si dosadna s tim, trebate pokušati osjetiti energiju svog prostora. I ako pri tom uspijete ostati objektivni, još i bolje! To je poprilično težak zadatak, iako se ne čini tako. Najteže je biti objektivan sam prema sebi i svojoj neposrednoj okolici
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 48
Pozdrav,Shanti:) sto se tice ogledala ja ih licno nikad nisam toliko volela a sada jos manje;) mada kada se upotrebe odlicno su korekciono sredstvo u postizanju odlicnih ciljeva,ali nikad ne bih bila sigurna i kada bih mi neko rekao da ih upotrebim kako i gde:)postavljena nasuprot kupatila ili toaleta, udvostručuju životne probleme.Ja licno volim kupatila,pogotovo kada su ona lepo uradjenja,cista oduvek su me privlacila i mogu vam reci da energija koju ona dublje u sebi nose je zaista negativna koliko god ih mi ukrasavali i ulepsavali,ali kad je jednom zaista osetimo shvatimo svrhu same prostorije,tu energija odlazi,prazni se i cisti od otpadnih elemenata.Ipak svi mi uzivamo u toploj mirisnoj kupki:cheer:
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24

Odgovor:Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 0
Puno vam hvala na odgovorima

Majstori koji su temeljito uredjivali zidove (strugali, gletali u "tri ruke" i bojali u dvije ili tri) su zavrsili sa svojim dijelom posla jos prije par tjedana. To ogledalo je zalijepljeno silikonskim ljepilom direktno za taj zid, sto znaci da ga se vrlo tesko moze skinuti, i da ce ispod njega ostati vrlo ruzan zid. Naravno da bismo ga prebojali u istu boju kao i ostatak zida, ali s obzirom na to da su u cijelom stanu zidovi temeljito uredjivani, bojim se da bi nakon skidanja ogledala ostala, i bez obzira na bojanje, neravnina i da bi se trag nastavio vidjeti.
Provjerit cu moze li se zid ipak naknadno urediti tako da ne ostane trag... jer bojim se da bi komad zida koji bi djelovao "zbrckano" odmah uz ulazna vrata nakon investicije doista velikog iznosa u renoviranje stana mozda jos losije djelovao na nas oboje od tog ogledala...

Kupaonica i WC su odmah uz ulazna vrata, gledano iznutra kupaonica je s lijeve, a WC s desne strane, vrata su na istocnoj strani stana:

Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph
Posljednja izmena: 02.12.08 13:18 od Shanti.

Odgovor:Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 0

Suprug se apsolutno protivi skidanju ogledala. I sto sad napraviti?
Shanti (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Pokusajte na svom tlocrtu ucrtati gde se tacno nalazi ogledalo i prilikom analize pogledajte sta ono duplira,ne znam dokle ste stigli analizirajuci feng shui pa na toj osnovi probajte otkriti sta dalje po svemu sudeci kupatilo Vam je na si,wc na i,pogledajte u kom se sektoru oni nalaze postavljanjem lo shu kvadrata na skicu stana
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
graphgraph

jeste li resili problem sa ogledalom;) mozda bi mogli da odslikavate u ogledalu simboličnu sliku ribe ili sliku neke planine sa obzirom na Vas kua broj 9;)sta mislite o toj ideji:)
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
graphgraph

Odgovor:Ogledalo nasuprot kupaonice prije 3 godina, 5 mjeseci Karma: 25
Annja, dobra ideja, to s oslikavanjem ogledalaB) !

Shanti, kako stoje akcije?

Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica