Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44 i Članova: 1 
  • pjesmica

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

sta cu sa ogledalom
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12345
TEMA: sta cu sa ogledalom
*
sta cu sa ogledalom prije 3 godina, 10 mjeseci Karma: 48
Pozdrav! Opet ja:) kad nece niko;) :whistle:Imam ogledalo koje je veliko i zadaje mi brige i budi u meni neki strah oko njegovog postavljanja u stanu:angry: narocito prvilnog:blink:

Sta mislite:huh:
Javite se:blush:dobro bih dosao poneki koristan savet:silly:
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24
Posljednja izmena: 24.07.09 07:25 od annja.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odgovor:sta cu sa ogledalom prije 3 godina, 10 mjeseci Karma: 25
Jeste li pročitali tekst vezan za ogledala?

www.feng-shui-dom.com/index.php?option=c...;id=33&Itemid=58

To je sve dakako vrlo uopćeno.

Imate li trpezariju ili pak garderobu? To bi bilo idealno mjesto.

Kakvo je to točno ogledalo (veličina, oblik)?
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:sta cu sa ogledalom prije 3 godina, 10 mjeseci Karma: 48
"Ogledala su korektivno sredstvo u Feng Shuiu o kojem se moze zaista nadugacko i nasiroko pisati.Nikada ne smiju biti smejstena tako da stvaraju direktan odraz ulaznih vrata, jer tako salju svu pozitivnu energiju koja zeli uci u nas dom, direktno van. Ne smijete ih postaviti tako da stvaraju odraz WC-a, kupaonice ili kuhinje. Ne smiju prikazivati kante za smece, nagomilan nered ili prljavstinu bilo koje vrste. Ogledala uvecavaju ono sto prikazuju, tako da ako stvaraju odraz bilo cega sto je nepovoljno za dobar Feng Shui, ona ce tojos dodatno uvecati.U hodnicima koji su takvog oblika da energija kroz njih tece brzo, silovito i putuje direktno u jednu prostoriju,zanemarujuci ostale, ogledalom se mozete posluziti da biste skrenuli energiju i prema ostalim prostorijama u domu.Kod odabira položaja ogledala morate znati da je ogledalo vodenog elementa i samim tim nikada se ne bi smjelo naci u juznom sektoru doma.Pravokutna i kvadratna ogledala su Yang, a okrugla i ovalna Yin."To je to.Kratko cime sam se rukovodila iz Vaseg teksta prilikom odabira mesta ogledalu.Nisam toliko upoznata sa feng shuiem,ali citajuci razne prirucnike nisam sasvim 100% sigurna da je ogledalo na pravom mestu,cak sam i pomalo zbunjena?ogledalo je veliko pravougaono dimenzija 120x50:woohoo:Prosto me plasi:blink:
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
graphgraph
Posljednja izmena: 24.07.09 07:26 od annja.

Ovo što ću sada napisati je mišljenje obične osobe i ne temelji se na Feng Shuiu .

Stavite ogledalo tamo gdje ćete osjećati najmanju nelagodu. Osobno i ja nisam neki obožavatelj ogledala. Kako je neminovno imati barem jedno u kući, moje je smješteno s unutarnje strane vrata ormara. Suprug mi ga je tamo pričvrstio, jer sam osjećala izrazitu nelagodu dok je bilo u vidokrugu.

Sada ga po potrebi mogu koristiti, a preostalo vrijeme ga ne moram gledati. Možda bi i Vama ovakvo rješenje moglo koristiti .
Sandra (Administrator)
Administrator
graph

"Zapravo postoji dosta zabrana vezanih za ogledala. Postavljena u spavaćoj sobi, stvaraju svađu i nerazumijevanje među supružnicima, te potiču na vanbračne izlete. Bilo da su na stropu, zidu ili ormaru, stvaraju odraz ljudi koji spavaju. Simbolički to izgleda kao da su ljudi mrtvi, te tako nastaje štetna energija koja proizvodi bolest, a ako bolest već postoji i ako se poklopi još nekoliko negativnih Feng Shui čimbenika, može opasno ugroziti život."
Ok,ovo sam procitala i odlozila ogledalo da montiram u orman(ne moze da mi stane:angry: ).Ako bih se vodila svojom intuicijom i pomalo koristeci feng shui ovako bih to uradila;ogledalo na zidu pricvrsceno(zid je na istoku)sa suprotne strane zida stavila bih neku biljku u saksiji,recimo ovu [img=http://img151.imageshack.us/img151/3196/imageshy8.jpg]
ili pak neku sliku,koju?:unsure:ili mozda ukrasnu asuru sa motivima cveta(ali ona je narandzaste boje:blink:
)ne znam:silly:Sta Vi mislite?I sta je to sa narandzastom bojom zasto se izbegava:woohoo: ,ja imam predivnu svetlo narandzastu zavesu i ne znam gde da je stavim od kako sam citala o raspodeli baja u stanu?
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
graphgraph

Istok je dobro mjesto za ogledalo, jer vodeni element ogledala uvećava drveni element Istoka.

Postaviti živu biljku tako da se zrcali u ogledalu također je dobra ideja, jer ogledalo uvećava ono što odražava, a biljka je simbol za drveni element.

Slika biljke je jednako povoljna kao i živa biljka.

To za izbjegavanje narančaste boje mi nije poznato . Biste li mi to pojasnili, molim? Prema mojim spoznajama s uporabom crvene boje treba biti oprezan i skroman.

Narančastu zavjesu možete bez straha okačiti na jug, jer narančasta boja simbolizira vatru, koja je element juga.

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Pozdrav:) Imam hiljadu pitanja i jos toliko stvari o kojima bih htela da nesto saznam ali nemam toliko vremena:unsure: U vezi narandzaste zavese mislim da je idealna pozicija spavaca soba jer prozor je na samom jugu,a samim tim i unos elementa vatre u spavacu sobu,mada je plakar crveno ustvari vise bordo boje i ormancici pored kreveta pa bih mozda bilo previse vatre? Sta mislite? Ono u vezi narandzaste boje sam citala na netu sa nekih foruma gde pricaju o njenom losem uticaju na ukucane,mada je verovatno bilo previse pa je pogresno upotrbljena i postavljena ili je bila u losoj kombinaciji sa drugim bojama!To sto sam ja skontala:)
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
graphgraph

Vatrene boje u spavaćoj sobi u prevelikoj količini mogu dovesti do nesanice . Ako je spavaća soba na jugu možete se bez straha služiti ublaženim vatrenim bojama (roza, svijetlo ili pastelno narančasta).

Bordo se u pravilu ne smatra toliko agresivnom bojom kao crvena. Bordo simbolizira nečije uzvišeno porijeklo ili prominentan položaj u društvu, te se odlično slaže s detaljima zlatne boje.

Kako je jug sektor slave, mišljenja drugih ljudi o Vama, bordo je tu na pravom mjestu .

Ako nemate problema s nesanicom, isprobajte narančastu zavjesu .

Sandra (Administrator)
Administrator
graph

Idi na vrhStranica: 12345
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica