Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

Crna i bela boja - za harmoniju
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Crna i bela boja - za harmoniju
Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 5

Crna i bijela su uvijek povoljan spoj boja.

To je zato što crna simbolizuje vodu, koju u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi bijeli metal. Ovo znači da je kombinacija harmonična i uravnotežena, i predstavlja dobro predskazanje za vodeni sektor. Svako mjesto u kući ili stanu, za koje smatrate da bi imalo koristi od vode, imaće koristi i od crno-bijele kombinacije boja. Nasuprot opštem uvjerenju, crno nije nesrećna boja. Ona, zaista, u mnogim situacijama može da bude vrlo povoljna, jer predstavlja izvanrednu dubinu vodene energije.

Veliki broj feng shui formula zasniva se na vodenom č'iju, jer je voda element koji simbolizuje novac i bogatstvo. Budući da mnogi ljudi koriste feng shui da bi povećali svoju sreću vezanu za bogatstvo, voda postaje važan element.

Nepotrebno je da u svom dekoru pretjerujete sa crnom bojom. Svakako da nećete staviti crne žaluzine ili zavjese, ali zato upotrijebite crnu boju da biste naglasili neke detalje ili sitne predmete. Tradicionalni dizajn lavirinta može se koristiti u vidu pojedinačnih motiva, a može se i postaviti crno-bijela šara kojom ćete dekorisati sobe.

Bijela je, s druge strane, boja koju možete da koristite sasvim slobodno, bez straha da ćete pretjerati. To je zato što ona u sebi sadrži sve boje duge i stoga se smatra izvanrednom bojom, jer posjeduje ravnotežu svih boja. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite bijelom bojom, a potom upotrijebite druge boje da biste podstakli č'i drugih elemenata koji se smatraju povoljnim.

Izvor:
Lilian Too, Praktičan Feng Šui za vaš dom.
istocna (Korisnik)
Moderator
Poruka: 194
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
mi nismo ljudska bića koja ponekad imaju spiritualno iskustvo.
Mi smo spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo...

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 0
Bok Istočna !!!!
evo ja sam od nedavno na forumu i baš danas imam dilemu
oko boja soba za djecu ,doduše i nisu tako više djeca ali žive samnom pa pošto imaju u potkrovlju kuće svoj prostor ,zanimaju me boje njihovih soba i njihovog zajedničkog boravka ,
dakle kćer 8 zemlja -zapadni tip ,soba joj je u sz djelu spava glaom orjentiranom na zapad ,ona bi sobu
farbal u oker boju ,dok je sin 3 drvo -istočni tip i soba mu je u SI djelu spava glavom orjentiranom na istok ,boja sobe mu je svjetlo plava ,njihova dnevna soba je u JI djelu sobe i sad je svjetlo plava ,pa eto ako neko ima kakvih prjedloga nek se javi ,sve
preporuke su dobro došle ,napomena da obadvoje imaju poteškoća sa poslom i nijedno nije u vezi blago rečeno to im je problematično područje
pozdrav LAVICA
lavica (Korisnik)
6 ,metal,zapadni tip
Junior Boarder
Poruka: 31
graphgraph
Pol: Žensko Mjesto: Zagreb-zapad Birthday: 08/10

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 10
Pozdrav Lavice, najbolje bi im bilo boje slagati po sektoru u kojem se nalazi soba ili koristiti "mali FS" isto što je tebi Sandra prema nacrtu napravila za kuću, to ti napravi njima u sobama.Odredi im sektore za posao S i SZ(pomoć)JZ za veze i komunikaciju i naravno probaj ih nagovoriti da poslušaju tvoj savjet kod aktiviranja pojedinih sektora.Meni ovo zadnje najteže jer moji bi uvijek nešto suprotno naročito kad je riječ o detaljima, slikama svijećama
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 25
Lavica, ako bi nam to mogla skicirati, bilo bi super.

Ovako prema opisu, kćerina soba (sz) može biti oker ili još bolje bijela, a sinovljeva (SI) bi također trebala biti u nekoj zemljanoj boji, od vanilije, preko okera, pijeska, bijele kave, pa sve do kukuruzno žute, može birati. Boravak na JI može biti plav ili zelen.

Za ljubav bi trebali aktivirati jugozapad u svojim spavaćim sobama, nekim povoljnim motivom ili kristalima (rozenkvarc ili slično). U svakom slučaju na jugozapad sve mora ići u paru. Imaš tu više tekstova u meniju s lijeve strane koji se bave pojedinim prostorijama i ljubavlju/vezama.

No ponavljam, skica bi bila najbolje rješenje da bi bili sigurni o čemu zapravo pričamo.

Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 48
Odlican tekst,samo ja bih dodala da ne bih doslo do zabune zavrsetak recenice tj.dela knjige koju upravo drzim u ruci "188 brilijantnih nacina da se snadjete sa onim sto imate" izdanje Alnari,2001 koje glasi(u pitanju je zavrsetak recenice) "Ako zelite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite bijelom bojom, a potom upotrijebite druge boje da biste podstakli chi drugih elemenata koji se smatraju povoljnim u skladu sa sektorima kompasa koji je posredi.Imajte na umu da svaki sektor predstavlja jedan pravac kompasa koji simbolizuje jedan element,koji je sam po sebi postavljen odredjenom bojom."

Tradicionalni dizajn lavirinta moze da se koristi u vidu pojedinacnih motiva,a moze i da se formira crno/bela sara kojim cete dekorisati svoje sobe.

Naposletku cemo pohvaliti i sajt koji ima ovaj izvor teksta ako Sandra dozvoli,da ne bih doslo do nepotrebne zabune.(U mojoj poruci su dodaci koji nedostaju)
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24
Posljednja izmena: 17.01.10 10:12 od annja.

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 8
Slazem se, bitno je da ovaj sajt ostane kakav je i bio na originalnim textovima i iskustvu.
dakiva (Korisnik)
Moderator
Poruka: 1048
graphgraph

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 5
Ovaj pasus sam prepisala iz posocene knjige koje imam kuci, jer sam primetila da se pocetnici bune oko upotrebu bele boje, narocito u drvenim sektorima. Nisam naisla na drugi forum koji ima isti ovaj tekst, a i da ima to nije uopste cudno jer je kniga dostupna svima. Smi mi ucimo iz izvora koja su nam dostupna, i mislila sam da je prirodno na forumu razmenjivati nova znanja i iskustva. U tome je svrha foruma, zar ne?

Šolja čaja

Nan-ina, japanskog učitelja zena u periodu Meiđi posjetio je jednog dana neki profesor univerziteta koji je želio da se kod njega raspita o zenu.
Nan-in je poslužio čaj. Napunivši šolju svome gostu, nastavio je da sipa. Profesor je posmatrao kako se čaj preliva, ali kada više nije mogao da se suzdrži, reče: "Puna je. Više ne može da stane!"
"Kao i ova šolja", reče Nan-in, "pun si svojih ubjeđenja i pretpostavki. Kako mogu da ti objasnim zen ako prethodno nisi ispraznio svoju šolju?"

U svakom slucaju hvala Vam na saradnji i zelim sve najbolje
istocna (Korisnik)
Moderator
Poruka: 194
graphgraph
Pol: Žensko
mi nismo ljudska bića koja ponekad imaju spiritualno iskustvo.
Mi smo spiritualna bića koja imaju ljudsko iskustvo...

Odgovor:Crna i bela boja - za harmoniju prije 2 godina, 4 mjeseci Karma: 48
Istocna,moje postovnje svemu sto radis i sto zelis da naucis,ali na taj nacin nemoj da pristupas feng shui,veruj mi iz iskustva ti govorim.Svi znamo kako je net stvorio komercijalu od svega sto je priroda i energija,a da ne govorimo o copy/paste tekstovima koji se hrane nasim ne znanjem.Licno nemam nista protiv,ali kao sto si rekla za sve je potrebno vreme i nadam se da ces shvatiti koliko u sustini ne moze da se nauci samo citajuci net i posecivati sajtove jer veruj mi dolazis do tacke gde znanje nemas da dopunis i vrtis se u krug.Sto se tice sajta sa kog je prepisan tekst jeste sajt u pitanju ali ne mogu da kazem da nije i knjiga medjutim da se iole bavimo time sto zelimo da naucimo o energiji ni ti ni ja ne bih ovo napisale,ali...izvinjavam...
Pogledaj nije li identicno,nije samo ovaj tekst upitanju ima ih par koje si postavila i koje na sajtu savrseno odgovaraju jednom adminu istog;)
www.enterijer.ba/index.php?option=com_co...d=154&Itemid=104

na konto onog teksta tj zen price da pojasnimo
Period Meidji (1969-1912) je vreme otvaranja Japana prema svetu, kao i modernizacije i vesternizacije zemlje koje su sledile. Za manje od pola veka, koliko je ovaj period trajao, Japan je premostio tehnološki i privredni jaz koji ga je delio od najrazvijenijih zemalja Zapada.(izvor net)

ja cu da uradim jedan copy/paste zen price i da pohvalim sajt na kome sam ga pronasla
sr.wikisource.org/sr-el/%D0%97%D0%B5%D0%...80%D0%B8%D1%87%D0%B5

evo jedne price

TAKO DAKLE?

Ucitelja Zena Hakuina susedi su hvalili kao coveka koji živi cednim životom.

Blizu njega živela je jedna lepa devojka ciji su roditelji držali prodavnicu hrane. Iznenada, bez ikakvog upozorenja, njeni roditelji otkriše da je u drugom stanju. Ovo razljuti roditelje. Devojka ne htede da prizna ko je otac, ali posle mnogo kinjenja imenova Hakuina.

U velikoj ljutnji roditelji odoše do ucitelja. "Tako dakle?", beše sve što on rece.

Kada se dete rodilo, doneli su ga Hakuinu. On je vec; izgubio svoj ugled, što ga nije mnogo brinulo, ali je veoma dobro vodio racuna o detetu. Dobijao je mleko od svojih suseda i sve drugo što je detetu trebalo.

Posle godinu dana devojka-majka nije mogla više izdržati. Rece roditeljima istinu - da je pravi otac deteta jedan mladic koji je radio na ribljoj pijaci.

Majka i otac devojke odmah otidjoše do Hakuina da ga mole za oproštaj, i iskreno se izvine, a i da mu uzmu dete nazad.

Hakuin je bio predusretljiv. Ustupajuci im dete, sve što je rekao bilo je: "Tako dakle?"
annja (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 698
graphgraph
Pol: Žensko pedjus@yahoo.com Birthday: 03/24
Posljednja izmena: 19.01.10 07:46 od annja.

Idi na vrhStranica: 12
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica