Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta
pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
Moze li mi neko objasniti, nisam sigurna da li jugoistok spada u purpurnu (ljubicastu) ili plavo- zeleno? Ranije sam citala da za aktiviranje JI ide plava, zelena, crna. Ali sada vidim da se spominje ljubicasta u JI sektoru? A plava ide na sjever?
Hvala puno unaprijed na odgovoru
zbunjena (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 5
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 10
Aktiviranje bojama ti ovisi o tome koja je to soba..spavača, dnevna...itd.
koja ili koje sobe su ti u tome sektoru?
nino206 (Korisnik)
Moderator
Poruka: 176
graphgraph
Pol: Muško nino2061 nino2061@hotmail.com Mjesto: Kutina Birthday: 01/05

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 1
Meni je u tom delu kuhinja,tj. trpezarija. Tu mi se nalazi bela komoda sa ljubicastim delovima, a ja sam za aktiviranje tog sektora postavila Crasulu i kutiju sa novcem (koja je doduse u komodi).
Koliko sam ja shvatila taj sektor se aktivira zelenom bojom. A najbolje resenje je postaviti zive biljke ovalnih listova.
J.L. (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 22
graphgraph

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 0
U tom (JI) sektoru mi je balkon i dnevni boravak.
Vec par dana pokusavam odgonetnuti sta ne stima, a izgleda puno toga.... Ispada da uopste nemam centar i sjever je tacno gdje je vc i kuhinja. Ustvari jako komplikovano za objasniti ali recimo da je stan (sprat kuce) podjeljen na 4 dijela (3 sobe) i hodnik sa stepenistem koji je takodje kao neka soba u cijem cosku (sjevernom) se nalazi vc. I 4 strane svijeta su skoro pa identicne sa unutrasnjim zidovima i plus lamperija i puno stakla...
(Moram spomenuti da sam juce cisteci i malo premjestajuci izgleda sve pomjerila, i sinoc nisam mogla zaspati jakooo dugo. Miris unutar kuce se promjenio isto da nije moja kuca . ??) Nesto ne stima garant (da li je moguce da ovo umisljam, jer sumnjam da se bas toliko brzo energija mjenja unutar kuce?)
zbunjena (Korisnik)
Fresh Boarder
Poruka: 5
graphgraph

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Ljubičasta baš i nije najbolje rješenje za jugoistok. Najbolje bi bilo da je zelen s detaljima u plavoj boji, ali koje god boje on bio, ako se ta boja ne može mijenjati dobro je postaviti biljke, jer one imaju puno jaču energiju drveta od boje.

J.L. u pravu si ti, samo ne znam kako to u praksi funkcionira s feng shui detaljima u prostoriji koja je kombinacija blagovaonice i kuhinje, obzirom da u kuhinju ne smije ići ništa od feng shui aktivatora. Ajd', biljka može, samo ne znam je li crassula tu najbolje pozicionirana. Možda radije nju preseliš u boravak, a u kuhinju doneseš neku manje fengšuičnu biljku.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 1
Sandra,
moja Crasula je jos uvek jako mala,pa sam je postavila u taj deo jer tu ima svetlosti. A JI deo u dnevnoj sobi ne dobija puno dnevne svetlosti.
U JI sektor dnevne sobe sam postavila Zamifoliju,nadam se da ce joj prijati taj prostor.
J.L. (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 22
graphgraph

Odg: pitanje za jugoistok plava ili ljubicasta prije 1 godinu, 5 mjeseci Karma: 25
Ok, zvuči dobro.
Sandra (Administrator)
Administrator
Poruka: 2352
graph
Pol: Žensko Birthday: 05/23

Idi na vrhStranica: 1
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica